Froggit, review: multi-level familie bordspel voor kinderen van 6+ jaar

Froggit van Smart Games; Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 6 & 7 jaar

Het multi-level familie bordspel Froggit van het speelgoedmerk SmartGames is geschikt voor kinderen van 6+ jaar en is te spelen met 2-6 spelers. In deze review vertel ik je graag wat wij van Froggit vinden. 

SmartGames

Vanwege de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 ontvingen wij het spel SmartGames – Froggit ter review. Ben jij al bekend met het merk SmartGames? Hoewel de meeste spellen van SmartGames alleen gespeeld worden is Froggit daar een uitzondering op. Dit is echt een bordspel voor het hele gezin en geschikt voor twee tot zes spelers.

Froggit – Multi-level familie bordspel van SmartGames

Froggit wordt gespeeld met een prachtig speelbord in de vorm van een vijver. Iedere speler (maximaal zes) krijgt een kikkerfamilie: twee grote kikkers en drie kleine. Het doel van Froggit is om jouw kikkers veilig naar de overkant van de vijver te leiden en te voorkomen dat andere spelers hetzelfde doen. Net als bij andere bordspellen is de winnaar degene die als eerste zijn kikkerfamilie aan de overkant heeft. Maar let op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun startoever!

Vaardigheden die tijdens het spelen van Froggit aangesproken worden zijn: flexibel denken, een goede planning en de vraag hoe je tegenstanders kunt dwarsbomen.

Inhoud

  • 1 vijver (het spelbord) met 31 leliebladeren en 6 start- en finish-oevers.
  • 1 vis
  • 6 kikkerfamilies in verschillende kleuren, elke kikkerfamilie bestaat uit 2 grote kikkers en 3 kleine kikkers.

Plaats de vijver in het midden van de tafel en zet de vis in het midden. Iedere speler zet zijn kikkerfamilie aan de kant van de vijver naast hun start-oever. Elke kikkerfamilie heeft zijn eigen start-oever aangeduid met een kikkericoon in de eigen kleur. De start-oever ligt altijd recht tegenover de finish-oever, aangeduid door een halve cirkel in de eigen kleur (zie onderstaande afbeelding).

Twee niveaus

Het spel Froggit kan op twee verschillende moeilijkheidslevels gespeeld worden: junior (6+) en expert (8+). Ieder niveau heeft zijn eigen spelregels. Wij speelden tot nu toe steeds het junior level. Naast het junior en expertlevel kun je ook kiezen voor een snel spel. De kikkerfamilie bestaat dan uit 1 grote kikker en 2 kleine kikkers.

Froggit; genomineerd voor voor speelgoed van het jaar 2020 categorie 6 & 7 jaar, review

Bij Froggit mag de jongste speler beginnen. Spelers moeten om beurten en met de klok mee, 1 kikker van hun eigen kleur verplaatsen. Er mag gespeeld worden met een kikker aan de start-oever of met een kikker die zich al in de vijver bevindt. Zodra een kikker gestart is kan hij het spel alleen via de finish-oever verlaten, behalve wanneer de kikker door de vis wordt teruggestuurd naar de start-oever.

Froggit; genomineerd voor voor speelgoed van het jaar 2020 categorie 6 & 7 jaar, review

Kikkers verplaatsen zich door middel van sprongen. Een grote kikker mag 1 of 2 sprongen maken, een kleine kikker 1, 2 of 3 sprongen. Heeft een kikker de finish-oever bereikt? Dan moet de vis 1 of 2 leliebladeren verplaatst worden. Staat er een kikker op dat lelieblad? Dan wordt die teruggestuurd naar de start-oever.

Froggit; genomineerd voor voor speelgoed van het jaar 2020 categorie 6 & 7 jaar, review

Wat vinden wij van SmartGames – Froggit?

Maar nu de hamvraag. Wat vinden wij van SmartGames – Froggit? Het speelbord en de kikkers zijn erg mooi vormgegeven en erg stevig. Het liefst zouden de kinderen de hele dag met alleen al de kikkers spelen, maar dat vind ik dan toch weer zonde.

De spelregels van het juniorlevel zijn zodanig dat kinderen van 5+ jaar het spel al vroeg kunnen spelen. Ook de spelduur (ongeveer 20 minuten) is erg geschikt voor jonge kinderen. Onze dochter van 4 wilde ook graag meedoen, maar voor haar duurde het toch nog net te lang. Ik denk dat zij de snelle versie al wel vol zou kunnen houden.

Mijn beoordeling SmartGames – Froggit:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer SmartGames

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Een reactie op “Froggit, review: multi-level familie bordspel voor kinderen van 6+ jaar

  1. Pingback: Dit speelgoed maakt kans op de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2020’ - Papa's wereld

Reacties zijn gesloten.