Resultaat 1–30 van de 4305 resultaten wordt getoond

Spelen met speelgoed is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is ontworpen om verschillende belangrijke vaardigheden te stimuleren zoals motorische vaardigheden, maar ook creatieve ontwikkeling, samenwerken en oplossingsgericht denken. Om het je makkelijk te maken verzamelde ik voor Spelenspeelgoed.nl het tofste speelgoed bij diverse webshops. Wil je eerst inspiratie opdoen? Dan raad ik je van harte aan om eerst even het blog te bezoeken.

Bouw- en constructie speelgoed

Bouw- en constructie speelgoed is een mooi voorbeeld van speelgoed dat zowel de motorische vaardigheden als de creativiteit van kinderen stimuleert. Al op jonge leeftijd bouwen kinderen vaak enorme torens van blokken.

Ook Playmobil doet het vaak erg goed bij jonge kinderen. Dankzij de verschillende sets die ook nog eens te combineren zijn blijft het eindeloos uitdagend en leuk om mee te spelen.

Worden ze wat ouder dan is een knikkerbaan hartstikke leuk. En dat snap ik wel, want na het opbouwen van de knikkerbaan is het fascinerend om te zien hoe de knikker zijn weg vindt.

De kleurrijke bouwsteentjes van LEGO zijn misschien wel het meest bekende bouw- en constructie speelgoed. Tegenwoordig zijn er prachtige sets verkrijgbaar voor zowel kinderen als volwassenen! Lees voor meer inspiratie ook eens de LEGO-blogs.

Buitenspeelgoed

Natuurlijk zie je je kind(eren) met mooi weer het liefst erop uitgaan. Lekker naar buiten met het tofste buitenspeelgoed van dit moment. Trampolines, zwembaden of zandbakken, met mooi weer hoeft niemand zich te vervelen! Enne, voor de vroege zomer en late herfst hebben we natuurlijk ook nog ander waterspeelgoed waarmee kinderen zich uren mee kunnen vermaken.

Educatief speelgoed

Educatief speelgoed is hartstikke leuk en uitdagend speelgoed waarmee kinderen uitgedaagd kunnen worden. Wie zegt er dan nog dat leren saai is? Onze kinderen zijn op dit moment groot fan van de wetenschapsdozen en experimenteren er graag op los. Bekijk voor meer inspiratie ook eens de volgende blogs:

Spellen & Puzzels

Tja, spelletjes spelen en puzzels maken zijn bij ons thuis ook altijd een grote hit. Van de bekende bordspellen van vroeger tot moderne kaartspellen, alles wordt op zijn minst geprobeerd. Op dit moment zijn we vooral geïnteresseerd in coöperatieve spellen, maar daarover later meer!