Het leukste binnenspeelgoed

Het leukste binnenspeelgoed

Ben je op zoek naar het leukste binnenspeelgoed? Er zijn immers genoeg momenten te bedenken waarop je graag leuk speelgoed in huis wil hebben. Het liefst een beetje gevarieerd, en geschikt om alleen of met het hele gezin mee te spelen. Daarom heb ik alle speelgoed tips met het leukste speelgoed voor binnen in dit blog verwerkt.

Open ended speelgoed

Open ended speelgoed – oftewel speelgoed met open einde – is ideaal binnenspeelgoed voor kinderen met een grote fantasie. Het houten speelgoed van Grimms leent zich hier bijvoorbeeld goed voor. De bogen van een houten regenboog zijn immers ook ideale hekken voor dieren enz. Het is fascinerend om te zien wat kinderen er allemaal van kunnen maken!

Bouw en constructie speelgoed

Ook veel bouw en constructie speelgoed heeft de kenmerken van open ended play. Het is creatief speelgoed, en met een beetje fantasie kun je er van alles mee maken. Er zijn diverse merken, met ieder hun eigen eigenschappen.

LEGO

Bouw en constructie speelgoed is ook altijd erg leuk binnenspeelgoed. Het bekendste merk is waarschijnlijk LEGO, met prachtige sets voor werkelijk alle leeftijden. Ben je op zoek naar bouw en constructie speelgoed voor (jonge) kinderen van LEGO, neem dan eens een kijkje bij de volgende blogs:

Ben je op zoek naar toffe sets voor oudere kinderen en volwassenen? Kijk dan juist bij deze blogs:

PLAYMOBIL

Is jouw kind niet zo van het bouwen, maar wel van rollenspellen? Dan kun je ook de leuke sets van PLAYMOBIL overwegen als uitdagend en educatief binnenspeelgoed. Bij PLAYMOBIL draait het namelijk niet zozeer om het bouwen, maar juist om het spelen van het verhaal. De sets zijn in verschillende thema’s verkrijgbaar, waardoor er altijd eentje is die bij jouw kind aansluit. Bovendien zijn ze eindeloos met elkaar te combineren.

Bekijk voor meer inspiratie ook eens de volgende blogs:

Magnetisch constructiespeelgoed

Magnetisch constructiespeelgoed is voor veel kinderen, al vanaf jonge leeftijd, een leuke manier om kennis te maken met magnetisme. Dat betekent dat ook dit binnenspeelgoed uitdagend én educatief is.

Voor de allerkleinsten – baby’s en peuters vanaf 12+ maanden – is er SmartMax My First: magnetisch constructie speelgoed. Er zijn van SmartMax ook uitbreidingssets verkrijgbaar en omdat de sets compatibel zijn kan dit binnenspeelgoed meegroeien met de ontwikkeling van je kindje.

Voor kinderen van 3+ jaar er ook erg leuk magnetisch constructiespeelgoed. De bekendste merken op dit moment zijn Cleverclixx, COBLO, Connetix en Magna-Tiles. Al het magnetische constructiespeelgoed lijkt in de basis erg op elkaar en de sets zijn dan vaak ook met elkaar te combineren. Op die manier kun je verschillende basissets en uitbreidingssets eindeloos met elkaar combineren. De magnetische tegeltjes zijn gemaakt van ABS kunststof en ftalaat en BPA vrij. Als het licht erdoor schijnt geeft dit een erg mooi effect.

Wil je meer informatie over een specifiek merk magnetisch constructiespeelgoed? Dan verwijs ik je graag door naar één van de volgende blogs:

Knikkerbaan

Naast de magnetische knikkerbanen zijn er nog veel meer knikkerbanen van andere merken op de markt. Het is natuurlijk ook leuk bouw en constructie binnenspeelgoed. Naast het bouwen van de knikkerbaan is er ook altijd de vraag: komt de knikker beneden? Overweeg je een knikkerbaan, maar weet je niet goed welke merken er allemaal zijn? Lees dan vooral even het blog Welke knikkerbaan kopen?.

Houten speelgoed

Veel ouders hebben een voorkeur voor natuurlijk speelgoed. Houten speelgoed is hier een mooi voorbeeld van. Helaas is houten speelgoed vaak erg duur. Ben je op zoek naar betaalbaar houten binnenspeelgoed, denk dan eens aan HEMA. Wil je er meer over weten, bekijk dan zeker even het blog Houten Speelgoed – HEMA.

Little Dutch is ook een bekend merk met prachtig en kwalitatief erg goed houten speelgoed. Dit is ook binnenspeelgoed wat bij menig interieur past. Bekijk daarom ook vooral even het blog Little Dutch – Het leukste houten speelgoed voor meer inspiratie.

Liever geen binnenspeelgoed van hout, maar wel duurzaam binnenspeelgoed? Bekijk dan even het blog KarTent – Duurzaam speelgoed van karton.

Spellen

Hoewel we met z’n allen steeds meer tijd lijken door te brengen achter een scherm, blijven spellen onverminderd populair. Het is immers ook heel gezellig om met het hele gezin of juist met vrienden een spellenavond te organiseren. Een hapje en drankje erbij, klaar ben je! Ben je toe aan een nieuw spel en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan help ik je graag op weg.

Leerzame spellen

Heeft jouw kind moeite met zelfstandig spelen? Het is een fase waar veel kinderen doorheen gaan. Maar soms kun of wil je even niet meespelen. Dan kunnen leerzame spellen de redder in nood zijn. Ben je op zoek naar een alternatief voor een scherm, een educatief spel en wat je kind het liefst ook nog zelfstandig kan spelen? Kijk dan zeker even naar het blog SmartGames – Logische denkspellen vanaf één spelers of Jaak en de Bonenstaak Deluxe, review.

Hoewel SmartGames zich doorgaans richt op leerzame spellen voor 1 spelers, is er ook een mulitilevel familiebordspel: Froggit, review.

Voor peuters en kleuters zijn de leerzame spellen uit de Ik leer-serie van Jumbo leuk en uitdagend. Ben je benieuwd welke spellen er zijn? Bekijk dan één van de volgende blogs:

Bordspellen

Bordspellen zijn ontzettend leuk om met het hele gezin te spelen. Er zijn ontzettend veel gezelschapsspellen verkrijgbaar, welke moet je kiezen? Ik verwijs je graag door naar één van de volgende blogs:

Dobbelspellen

Dobbelspellen duren vaak minder lang dan de traditionele gezelschapsspellen. Ben je op zoek naar een leuk en vlot dobbelspel? Bekijk dan eens de volgende blogs:

Kaartspellen

Kaartspellen zijn er ook voor alle leeftijden. Denk aan het welbekende kwartet, maar er zijn nog veel toffe kaartspellen!

Speeltenten

Kinderen zijn gek op knusse hoekjes om een boekje te lezen, te kleuren of gewoon een beetje rondhangen. Een speeltent is dan ook een waardevolle toevoeging aan een kinderkamer. Je kunt hem natuurlijk ook in de woonkamer zetten, of met mooi weer lekker in de tuin! Bekijk voor meer inspiratie ook eens het blog Speeltenten voor binnen en buiten.

Hobby en creatief

Is het slecht weer dan komen bij ons thuis standaard de knutselspullen tevoorschijn. Knippen, plakken en verven zijn favoriete bezigheden! Kun jij wel wat inspiratie gebruiken, bekijk dan vooral even de blogcategorie hobby-creatief. Hier vind je alles over Diamond Painting, knutselen en knutselpakketten, ook feestdagen gerelateerd!

Diamond Painting

Een populaire bezigheid onder kinderen en volwassenen is Diamond Painting. Ben jij al bekend met Diamond Painting? Zo niet, lees dan voor meer informatie even het blog Diamond Painting, wat is het?

Een set Diamond Painting bevat alles wat je nodig hebt om je eigen kunstwerk te kunnen maken. Je maakt je eigen schilderij (of iets anders, zoals kaarten of sleutelhangers) door ronde of vierkante steentjes (diamonds) te plakken op een voorbedrukte plaat. Ieder steentje heeft zijn eigen nummertje en hoort op een vooraf bepaalde plaats. Een heerlijke bezigheid dus om even je hoofd leeg te maken na een drukke werkdag. En heb je je Diamond Painting af? Dan hang je hem aan de muur!

Knutselpakketten

Ook een knutselpakket bevat (bijna) alle benodigdheden om meteen van start te kunnen gaan. Dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld eens iets anders wilt proberen, of voor speciale gelegenheden als kinderfeestjes.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com