Kaartspel: De leukste kaartspellen vanaf 2 jaar!

Kaartspel; De leukste kaartspellen voor kinderen vanaf 2 jaar en ouder

Kaartspellen zijn eindeloos leuk voor de meeste kinderen en nog leerzaam ook. Of het nu een educatief kaartspel is, een coöperatief of een strategisch kaartspel, er valt altijd wat te leren. Bovendien is een kaartspel ook een fijne manier om samen tijd door te brengen, gewoon even zonder tablets en telefoons. Daarnaast is een kaartspel ook nog eens compact en makkelijk mee te nemen, heel handig dus voor op vakantie! Omdat de keuze enorm is, heb ik per leeftijdscategorie de allerleukste kaartspellen geselecteerd. Welk kaartspel kies jij?

Kaartspellen voor peuters van 2-4 jaar

Nijntje huisje, boompje, maan

Nijntje huisje, boompje, maan, kaartspel voor kinderen van 1, 2, 3 en 4 jaar

Wat hoort niet in het rijtje thuis? Dit kleuter kaartspel kan op 3 verschillende niveaus gespeeld worden. Zoek steeds het plaatje dat niet bij de andere plaatjes past. Met leuke illustraties van Nijntje en haar vriendjes! Leeftijd 1-4 jaar.

Meer informatie.

 

Ravensburger Dick Bruna Reuzenkwartet

Ravensburger Dick Bruna Reuzenkwartet; Kaartspel voor kinderen van 2, 3, 4, 5 en 6 jaar

Dit kwartet is vooral geschikt voor kleuters die nog niet kunnen lezen. Op iedere kaart staan de plaatjes van drie andere kaarten uit het kwartet in het klein afgebeeld. Dit kwartet is geschikt voor kinderen van 2-6 jaar

Meer informatie.

 

Ravensburger My First memory®

Ravensburger My First Memory Kaartspel voor kinderen vanaf 2,5 jaar en ouder

Memory® van Ravensburger is al meer dan 50 jaar het meest geliefde eerste spel dat een kind met andere spelen kan… en hoe! Meestal winnen zij gemakkelijk van volwassenen. Daarnaast oefent het kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden zoals concentratie en uithoudingsvermogen. Door de grote kaarten van extra dik karton is deze memory® al geschikt voor de allerkleinsten. My First Memory is geschikt voor kinderen van 2,5 jaar en ouder.

Meer informatie.

 

Kleine regenboogrups

Haba spel Kleine Regenboogrups; Kaartspel voor kinderen van 3, 4, 5 en 6 jaar

Kleine Regenboogrups van het Duitse merk HABA is een leg-, verzamel- en kaartspel. De lentetuin is al vol met kleuren. De vogels tsjilpen, de vlinders fladderen en iedereen wil met de kleine regenboogrups spelen. Wie heeft het eerst alle stukken van zijn regenboogrups achter elkaar gelegd? Bevat: 1 kleurendobbelsteen, 4 kaartensets regenboogrups (per set 8 kaarten), spelregels. De speelduur bedraagt zo’n 5 tot 10 minuten. Te spelen met 2 tot 4 personen. Het kaartspel Kleine Regenboogrups is geschikt voor kinderen vanaf 3 tot 6 jaar.

Meer informatie.

 

Kaartspellen voor kinderen van 5-8 jaar

Kroko Loko

Kroko Loko; Kaartspel voor kinderen van 5 - 8 jaar

Kroko Loko heeft altijd grote trek. Het maakt hem niet uit wat voor dier het is, als hij maar te eten krijgt. En hoe meer hij eet, hoe langer hij wordt! Jij kunt Kroko Loko voeren door te onthouden waar de juiste dierenkaartjes liggen. Wie maakt de langste krokodil? Kroko Loko is een superleuk dieren memoryspel waarmee jonge kinderen spelenderwijs leren dieren herkennen, samen spelen en onthouden.

Meer informatie.

 

Halli Galli Junior

Halli Galli Junior; Kaartspel voor kinderen van 5 -8 jaar

Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staat een vrolijke of een verdrietige clown. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar. Als van een bepaalde clown precies 2 lachende exemplaren zichtbaar zijn, proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Maar als er een verdrietige clown op tafel ligt, moet je juist niet op de bel drukken! Wie als eerste correct op de bel drukt, krijgt alle open kaarten. Heb je geen kaarten meer? Dan ben je uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over? Halli Galli Junior is een vereenvoudigde variant van het bekende kaartspel met de bel Halli Galli en is daardoor al geschikt voor hele jonge kinderen.

Meer informatie.

 

Beverbende

Beverbende kaartspel voor kinderen vanaf 6 jaar

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar 2 bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Kaartspel Beverbende is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie.

 

UNO

Uno kaartspel voor kinderen vanaf 7 jaar

Het doel van het UNO kaartspel? Troef de eerder gespeelde kaart mpartner.bol.com/click/clicket een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten! UNO is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Vind jij UNO ook te gek? Probeer dan ook eens Uno flip, Skip-Bo Junior of Dos voor nog meer speelplezier.

Meer informatie.

 

Animal Party

Animal party kaartspel voor kinderen van 4 - 10 jaar

Animal Party, hond, kat, varken, schaap. Wie speelt hier met wie? Op de kaarten staan combinaties van dieren die je moet gooien om de kaarten te winnen.

Meer informatie.

 

Kaartspellen voor kinderen van 8+ jaar

Saboteur

Saboteur; Kaartspel voor 3 - 10 spelers voor kinderen vanaf 8 jaar

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen de spelers met speelkaarten een mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim een rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen een route naar een kaart met een verborgen edelsteen aan te leggen. De saboteurs proberen dit te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien je winstpunten (goudklompjes) met succes of een mislukking. Het Saboteur kaartspel bevat ook nog actiekaartjes, waarmee je andere spelers kunt hinderen of informatie over de locatie van de edelsteen kunt verzamelen. 999 Games distribueerde tot voor kort de meertalige editie van Amigo. Het commerciële succes heeft geleid tot deze eigen uitgave. Saboteur is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie.

 

Weerwolven van Wakkerdam

Partyspel De weerwolven van wakkerdam; Kaartspel voor groepen vanaf 10 jaar

Weerwolven van Wakkerdam is een party- en kaartspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten? Het spel wordt door een spelleider gestuurd. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Het kan gaan om gewone burgers en weerwolven, maar ook om speciale karakters als de heks, de jager of het onschuldige meisje. Ieder karakter doet iets speciaals. De spelleider geeft ”s nachts aan dat iedereen zijn ogen moet dichtdoen en roept steeds de karakters op, die dan hun eigenschap mogen uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Als het weer dag wordt, bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen om een weerwolf te elimineren. Maar omdat de weerwolven zelf ook aan de vergadering deelnemen, is die beslissing meestal niet eenvoudig…

Weerwolven van Wakkerdam is een ideaal spel voor op kinderpartijtjes, kampeerevenementen en eigenlijk al die momenten dat je met veel mensen bent. Zeker als je er in slaagt om met kaarsen of een kampvuur een mysterieuze sfeer te creëren, is succes verzekerd. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Meer informatie.

 

Sushi Go

Sushi Go; Kaartspel voor kinderen vanaf 8 jaar

Geef de sushi door! In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten! Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushi chef bent! Sushi Go is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie.

 

Wie is de ezel?

Kaartspel wie is de ezel? vanaf 3 spelers en 8 jaar

Een spannend en leuk kaartspel voor grote en kleine groepen! “Oh, ik had bijna gewonnen! Maar net op het eind verscheen de ezel – en nu heb ik verloren met een hand vol kaarten!” Het doel van het spel is om zo snel mogelijk van al je kaarten af te komen. Alle andere spelers ontvangen dan strafpunten. Maar pas op voor de ezelskaart… Het kaartspel Wie is de ezel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie.

 

Boonanza

Boonanza; Kaartspel voor 5 - 6 spelers en geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Hak, ik heb je! Boonanza. De boon is een eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van zijn soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan hun collega’s verhandelen. Welke bonen zijn het schaarst en het lucratiefst? De meest gewiekste handelaar zal de interessantste bonen voor zich opeisen en de oogst duur verkopen… Boonanza is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Meer informatie.

 

Stella – Dixit Universe

Stella; de leukste kaartspellen vanaf 2 jaar; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Familiespellen

Stella is winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie Familiespellen 6 – 10 jaar. In het competitieve kaartspel Stella – Dixit Universe moeten spelers beelden interpreteren naar aanleiding van een gemeenschappelijk woord. Kies dezelfde kaart als de andere spelers om te winnen! Je moet risisco nemen, maar ook oppassen dat je niet in de val wordt gelokt. Heb jij het lef om de sterren achterna te jagen? Leeftijd: 8+ jaar. Spelers: 3 tot 6.

Meer informatie.

 

Click! The Great Wall – Kaartspel

Click! The Great Wall - Jolly Dutch; Kaartspel; Winnaar speelgoed van het Jaar 2022 categorie Familiespellen 10 jaar en ouder

Het kaartspel Click! The Great Wall is winnaar Speelgoed van het Jaar in de categorie Familiespellen voor 10 jaar en ouder. Jullie staan op de Chinese Muur en natuurlijk wil jij de beste foto’s mee naar huis nemen! Wissel, schuif en speur de Chinese Muur af op zoek naar de beste compositie. Maar zorg dat je snel genoeg bent, anders heeft je tegenstander de foto al gemaakt! Dit kaartspel is ook nog eens ECOFRIENDLY! Het is gemaakt van FSC materialen, biologisch afbreekbaar plastic en inkt, en hars in plaats van lijm. Daarnaast is de productie en het vervoer CO2 gecompenseerd. Leeftijd: 8+ jaar. Spelers: 2 tot 4 jaar.

Meer informatie.

 

Niet gevonden wat je zocht? Kijk dan even bij de Kaartspellen voor nog meer inspiratie. Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com