Origami 3D knutselpakketten voor kinderen – Leuk cadeau!

Origami 3D knutselpakketten - Tof cadeau voor creatieve kinderen! - Spelenspeelgoed.nl

Origami is al eeuwenlang een populaire kunstvorm, maar met de introductie van 3D origami is deze traditionele papiervouwkunst naar een geheel nieuw niveau getild! Met een origami 3D knutselpakket kun je indrukwekkende driedimensionale kunstwerken maken. Of je nu een beginner bent of een gevorderde origami-liefhebber, 3D origami knutselpakketten bieden een leuke en creatieve manier om iets bijzonders te maken met alleen papier en een beetje geduld.

Origami 3D knutselpakket

Origami 3D Dragonflies 341 stukjes - Knutselpakketten voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder

Knutselpakketten zijn vaak erg populair bij kinderen en hun ouders. En dat snap ik wel, want een knutselpakket bevat vaak (bijna) alles wat je nodig hebt om iets leuks te kunnen maken. Dat maakt het vaak ook een fantastisch cadeau voor verjaardagen of feestdagen als Sinterklaas en Kerstmis.

Nog een populaire activiteit is het vouwen van origami, en nu zijn deze twee populaire hobby’s verenigd in Origami 3D knutselpakketten! Een origami 3D knutselpakket is ook een compleet doe-het-zelfpakket waarmee je driedimensionale kunstwerken kunt maken. In tegenstelling tot traditionele origami, waar je één stuk papier vouwt om een figuur te creëren, bestaat 3D origami uit het samenstellen van meerdere gevouwen stukken papier om een groter, complexer object te vormen.

Een goed voorbeeld hiervan is het Origami 3D Dragonflies pakket, dat bestaat uit 341 stukjes en je stap voor stap begeleidt om een prachtige libelle te vouwen. En het wordt nog leuker, want op dit moment zijn veel van deze pakketten in de aanbieding!

Kunst én techniek

Het mooie van 3D origami is dat het kunst en techniek met elkaar combineert. Door het samenstellen van de verschillende delen kunnen kinderen vanaf 8 jaar creatief experimenteren met kleur, vorm en structuur, terwijl tegelijkertijd de vouwtechnieken geperfectioneerd worden. Dat is dus enorm goed voor de motorische ontwikkeling! Het vouwen is bovendien rustgevend én tegelijkertijd ook stimulerend, wat ideaal is voor mensen die houden van creatief knutselen.

Leuk cadeau voor creatieve kinderen

Origami 3D knutselpakketten zijn ontzettend leuk om cadeau te geven aan creatieve kinderen van 8 jaar en ouder. Na het in elkaar zetten van het knutselpakket hebben ze een mooi kunstwerk om tentoon te stellen op hun slaapkamer of een andere mooie plek. Op dit moment zijn de pakketten in de aanbieding waardoor ze verkrijgbaar zijn vanaf €7,- tot €21,-.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.