Surprise maken of kopen voor Sinterklaas: de leukste pakketten

Sinterklaas surprise maken of kopen? Kant en klare pakketten om Sinterklaas surprise te maken; bbq, pokémon, eenhoorn en nog veel meer

Een surprise maken voor het sinterklaasfeest, wie heeft het niet gedaan vroeger? En in veel families blijft het maken van surprises voor Sinterklaas ook na de kindertijd een leuke traditie waar iedereen elk jaar veel lol mee heeft. Een toepasselijke creatie voor degene voor wie jij een cadeautje koopt is soms nog wel makkelijk te verzinnen. Maar tenzij jij de ultieme knutselexpert bent, kan de uitvoering nogal een uitdaging zijn. Daarom kun je tegenwoordig ook een Sinterklaas surprise kopen.

Sinterklaas surprise

Voor wie het onverhoopt toch niet kent: een Sinterklaas-surprise is een verpakt cadeau dat vaak humoristisch en creatief wordt ingepakt om een specifieke persoon te verrassen. Dit kan een verpakking zijn die past bij de hobby’s of eigenaardigheden van de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan een voetbal voor een voetbalfan, of een gigantische reep chocolade voor een echte zoetekauw. Vaak zit er ook een gedicht bij waarin de cadeaugever op speelse wijze de persoon een beetje voor de gek houdt.

Sinterklaas surprise maken of kopen?

Er zijn eindeloos veel technieken om een Sinterklaas surprise te maken. Ga je voor lekker kliederen met papier-maché, knippen en plakken met gekleurd karton of ga je voor de smerige maar traditionele aanpak met stroop en stro? Omdat niet iedereen van knutselen houdt en omdat het in december vaak al druk genoeg is, zit je misschien helemaal niet te wachten op het knutselen voor Sinterklaas. Of in elk geval niet in de voorbereidingen van een plan maken, de juiste materialen vinden en het dan ook nog eens zelfstandig uitvoeren.

Gelukkig is daar een oplossing voor: namelijk het kant-en-klare surprisepakket! Je maakt de Sinterklaassurprise nog steeds zelf, maar je hoeft niet na te denken over het hoe en wat. Het pakket bevat namelijk alles wat je nodig hebt voor het maken van de surprise en bevat duidelijke instructies zodat je ook zonder creabea-genen een prachtig cadeau voor Sinterklaas uit je mouw kan schudden. Om je alvast wat inspiratie te geven vind je hier een aantal kant-en-klare surprisepakketten op een rijtje.

Surprise maken, waar begin je?

Het zelf maken van een surprise kan ontzettend leuk zijn, maar het vereist wel een beetje planning en creativiteit. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

Ken de ontvanger: Het belangrijkste onderdeel van een goede surprise is dat het persoonlijk is. Denk aan de hobby’s, interesses of grappige trekjes van de persoon voor wie je de surprise maakt. Deze informatie kun je gebruiken om een passend thema te kiezen.

Kies een thema: Na het verzamelen van informatie over de ontvanger kun je een thema bedenken voor de surprise. Dit kan variëren van een boek voor een boekenwurm, tot een hamburger voor iemand die gek is op fastfood.

Bepaal de materialen: Veel surprises worden gemaakt van simpele materialen zoals karton, papier-maché, en verf. Je kunt ook dingen recyclen, zoals oude dozen, kranten of plastic flessen.

Het creatieve proces: Begin met het maken van de basis van je surprise. Dit kan een eenvoudige doos zijn, of een meer complexe constructie afhankelijk van je ideeën. Daarna kun je versieringen en details toevoegen.

Het gedicht: Een sinterklaasgedicht is bijna net zo belangrijk als de surprise zelf! Probeer een luchtig en grappig gedicht te schrijven waarin je enkele eigenschappen van de ontvanger beschrijft.

Sinterklaas surprise kopen

Hoewel het zelf maken van een surprise een leuke activiteit is, kan het in de laatste drukke maanden van het jaar voorkomen dat je geen tijd hebt of simpelweg niet de creatieve vaardigheden hebt om iets leuks te knutselen. In dat geval kun je overwegen om een surprise te kopen. Een simpele, kant-en-klare surprise kan je al rond de €15 kosten, terwijl een op maat gemaakte surprise wat duurder kan uitvallen.

Is het niet vals om een Sinterklaas surprise te kopen? Nee! Het kopen van een surprise kan een hele goede oplossing zijn als je weinig tijd hebt of gewoon niet handig bent met knutselen. Het draait uiteindelijk om het gebaar en de lol van het uitpakken. Zolang de surprise met aandacht gekozen is, is er absoluut niets “vals” aan.

Veel succes en plezier op pakjesavond!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com