Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020; Genomineerden en winnaars

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. In dit blog vind je een overzicht van de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020, geselecteerd per leeftijdscategorie.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020

Ieder jaar wordt door de speelgoedbranche de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Het aanbod van speelgoed is enorm, daarom wil de branche de consument helpen bij het maken van de juiste keuze. Welk speelgoed is leuk? En leerzaam?

Categorie 0 t/m 3 jaar

We beginnen de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 traditiegetrouw met de genomineerden in de categorie 0 t/m 3 jaar. Een baby tot 1 jaar verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn, want iets goed pakken kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek.

De dreumes, van 1 – 2 jaar, kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan bijvoorbeeld erg leuk om te doen. Een dreumes zit ook vol vragen. Veel interactief speelgoed kan antwoorden geven en de mogelijkheden van het kind stimuleren.

Peuters, van 2 -4 jaar, bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen. Lees voor meer inspiratie ook eens het blog: Het leukste baby en peuter speelgoed.

PLAYMOBIL 1.2.3 – Mijn meeneem kinderdagverblijf

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

Het kinderdagverblijf past helemaal in de belevingswereld van veel kleine kinderen. Maak de onderdelen los en ga lekker spelen. Ook gemakkelijk, handig en leuk om mee te nemen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Playmobil.nl (hier)

SmartMax My First Sounds & Senses

SmartMax My First Sounds & Senses

Schudden, rammelen en bouwen met My first sounds & senses van SmartMax. Speciaal ontworpen om de fijne motoriek en oog-handcoördinatie te stimuleren. Deze set hoort thuis in de leefwereld van jonge kindjes waar ontdekking centraal staat. Fan van SmartMax My First? Lees ook eens het blog: SmartMax My First: magnetisch constructie speelgoed.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Categorie 4 & 5 jaar

Kinderen van 4 en 5 jaar beginnen met rollenspellen zoals vadertje en moedertje te spelen, maar ook de dokter of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. De meeste kleuters hebben een grote fantasie en het speelgoed voor deze leeftijd komt daaraan tegemoet. Met het spelen van eenvoudige spelletjes wordt begonnen. Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 4 & 5 jaar:

Ik Leer Symmetrie

Ik leer symmetrie; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Met Ik leer Symmetrie kunnen kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie leren. Maak de afbeelding na die je op de kaart ziet, door de vormpjes op de juiste manier neer te leggen. Ontdek het magische effect van de spiegel en zie hoe de volledige figuur verschijnt. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. Het spel bevat 40 kaarten met opdrachten op 4 niveaus. Alles netjes opgeborgen in een handige koffer.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

Top1Toys.nl (hier)

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Paw Patrol Ultimate Police Cruiser; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Speel al de avonturen van Paw Patrol na met de Paw Patrol Ultimate Vehicles Chase Police Cruiser. Chase, de coole Politie pup staat altijd klaar om anderen te helpen. Met zijn Police Cruiser is hij overal op tijd! Zijn bestuurderscabine kan omhoog en omlaag. Speel de verhalen na of bedenk zelf een super spannend reddingsverhaal!

Louis Liaan

Louis Liaan; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Alle spelers gooien om de beurt met de dobbelsteen om te kijken welk stuk fruit of oerwoudvriendje ze aan Louis, de orang-oetan moeten hangen. Dit moet heel voorzichtig! Schrikt Louis? Dan vliegt alles in het rond!  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Jaak en de Bonenstaak

Jaak en de bonenstaak; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Bouw in Jaak en de Bonenstaak van SmartGames de afbeelding na en help Jaak om naar het kasteel in de wolken te klimmen. De puzzelstukken kantelen totdat ze op hun plaats vallen. Denk dus goed na vóór je puzzelstukken op de ladder zet! Benieuwd of het spel echt zo leuk is? Lees dan de review!

Naar de Jaak en de Bonenstaak Deluxe, review.

Categorie 6 & 7 jaar

Kinderen in deze leeftijd overtroeven elkaar graag en zijn daardoor erg competitief. Alles spelletjes die op deze behoefte inspelen, binnen of buiten, zijn prima! Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 6 & 7 jaar:

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

Mama Josie de Kangaroe; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

De kangoeroe Mama Josie reageert met maar liefst 70 geluids- en bewegingsreacties op aanrakingen! Zo geeft ze onder meer kleine kusjes, voedergeluiden zoals hikken of een boertje. Ondertussen zorgt ze ook nog eens voor haar 3 jongen. Een jongen, een meisje en een verrassing die je zelf uit mag pakken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

DeGroteSpeelgoedWinkel.nl (hier)

LEGO Avonturen met Mario starter set – 71360

LEGO Avonturen met Mario starter set (71360); Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startbaan (71360) kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. De set bevat een LEGO Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelgoedfiguren. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Bank Attack

Bank Attack; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie: 5 minuten om de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Snel binnen, snel buiten… Niemand raakt gewond. Je team: Hacker, Money man, Lookout, Explosives Expert. Je strategie: luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen, en het alarm zal afgaan! De spanning stijgt iedere seconde. 5 spelniveaus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Froggit

Froggit; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Spring de vijver over… maar kijk uit voor de vis! Leid je kikkers veilig over de vijver en voorkom dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun start-oever!

Flexibel denken, een goede planning en je tegenstanders dwarsbomen, maken dit een spannend spel voor twee tot zes spelers. Wil je weten wat wij van Froggit vinden? Ga dan naar de review.

Naar de Froggit, review.

Categorie 8 & 9 jaar

In de leeftijd van 8 & 9 jaar wordt het écht leuk om spelletjes te spelen en kennis te testen. Benut hun nieuwsgierigheid en ontdek samen de wetenschap of hoe dingen in elkaar zitten aan de hand van constructiebouwwerken. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen. Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 8 & 9 jaar:

Color Addict

Color Addict; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Color Addict is een kleurrijk en meeslepend spel, perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin, middagpauzes met collega’s of op school en feestjes! Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen…  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Top1Toys.nl (hier)

DOTS BFF armbandenset

LEGO DOTS BFF armbandenset; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Maak je eigen coole vriendschapsarmbandjes en geef ze aan je beste vrienden! Open de BFF armbandenset, leg de armbanden plat neer en klik de kleurrijke tegels erop. Kijk op de verpakking en het meegeleverde ideeënvel voor inspiratie of ontwerp je eigen versie. Voeg de hartjestegels in verschillende kleuren en de bedrukte tegels toe, zodat ze helemaal bij de persoonlijkheid van jou en je vrienden passen. Draag jullie unieke armbanden met trots! #dotyourworld.  

LAMA Kaartspel

Kaartspel L.A.M.A.; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Vlot kaartspel. Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun je niets afleggen, dan beslis je om te passen of een (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van fiches. Lukt het je om al je kaarten kwijt te raken, dan mag je een fiche teruggeven. En dat mag er één van waarde 1 of van waarde 10 zijn. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Categorie 10 & 11 jaar

Spelletjes spelen, nog ingewikkelder constructie bouwwerken maken en techniek is leuk en interessant voor deze leeftijd. Moeilijker spellen spelen kinderen van deze leeftijd ook graag. Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 10 & 11 jaar:

Overbooked

Overbooked.; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Alle passagiers willen de beste stoel in het vliegtuig bemachtigen. Ze hebben allemaal hun wensen en voorkeuren. Aan jou als servicedeskmedewerker de taak om zoveel mogelijk passagiers tevreden te houden. In dit puzzelspel is strategie van groot belang.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De Zoektocht naar El Dorado

De zoektocht naar Eldorado; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Soepel, vlot, toegankelijk en spannend tot het einde. Het bordspel is geschikt voor beginnende spelers en biedt meer dan voldoende mogelijkheden om ook gevorderde spelers uit te dagen om met de juiste tactiek zo snel mogelijk door de jungle te trekken tijdens De zoektocht naar El Dorado. Wij mochten De zoektocht naar El Dorado proberen!

Naar De zoektocht naar El Dorado, review.

Cube Duel

Cube Duel; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Rood versus geel! Bereik de top! Plaats de rode of gele stukken strategisch zodat de kubus meer van uw kleur bovenop heeft! In de modus van 1 speler kun je 3D-bouwvaardigheden ontwikkelen met 80 uitdagingen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

Categorie 12 t/m 17 jaar

Spelen houdt al lang niet meer op als je de basisschool verlaat. Dat komt ongetwijfeld omdat het aanbod steeds meer gericht wordt op 12 plussers. Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 12 t/m 17 jaar:

Herrlof

Herrlof; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Herrlof is een tweepersoons slagen kaartspel dat zich afspeelt in de Vikingtijd. Spelers hebben als doel om de ‘herrlof’ te winnen: een teken van eer en overwinning. Beide spelers krijgen 15 kaarten waarmee zij strijden om 15 slagen, aan het begin van elke ronde voorspel je hoeveel slagen je verwacht te halen. Maar dit doe je zonder dat je tegenstander het ziet. Daarmee is het een tactisch spel, want je wilt precies het juiste aantal slagen winnen en daarmee bonuspunten verdienen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Stay Cool

Stay Cool; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Hoe goed ben jij in multitasken? Het spel Stay Cool is een party spel waarin spelers vrij simpele vragen moeten beantwoorden. De uitdaging zit hem in het feit dat er door 2 personen tegelijkertijd vragen worden gesteld. De ene vraag moet mondeling beantwoord worden terwijl de andere vraag gespeld moet worden met gekleurde dobbelstenen. Multitasken was nog nooit zo leuk!  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Categorie 18+ jaar

Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen leuk is, zeker de laatste maanden! Naast bouwpakketten, constructiespeelgoed en allerlei soorten puzzels zijn er interessante en leuke spellen. Spellen rond een thema waar je een tijd lang mee bezig bent of spellen die kennis testen. Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 18+ jaar:

De Crew – Op weg naar de 9e planeet

De Crew op weg naar de 9e planeet; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

De Crew – Op weg naar de 9e planeet is een uitdagend coöperatief en uitdagend kaartspel dat lijkt op een moderne variant van klaverjassen, maar dan met een twist. Zonder te mogen praten moet je 50 missies uitspelen. Hierbij is slechts beperkte communicatie mogelijk. Het spel is te spelen vanaf 10 jaar, maar door de oplopende moeilijkheidsgraad van de missies zullen alleen doorgewinterde kaartspelers ze uit kunnen spelen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Black Stories Uni Edition

Black Stories Uni Edition; Genomineerd verkiezing speelgoed van het jaar 2020

Het studentenleven is niets voor angsthazen… Studeren kan niet alleen dodelijk saai zijn, maar ook een dodelijke afloop hebben. Op de campus, tijdens colleges, bij een feestje in een studentenhuis of aan het loket van de studiefinanciering… in het leven van een student gaat wel eens iets mis. Professoren verdwijnen op mysterieuze wijze en medestudenten komen onder lugubere omstandigheden om het leven. Als de tentamenstress je gek maakt, laat dan liever je nekharen overeind zetten en los de gitzwarte raadsels van de black stories Uni Edition op!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com