Waterbanen, het leukste waterspeelgoed!

Waterbanen, een waterbaan is het leukste waterspeelgoed voor de zomer; Oa. BIG Waterplay, AquaPlay en meer

Ben je op zoek naar het leukste waterspeelgoed? Dan kom je al snel uit op een waterbaan! Waterbanen zijn leuk voor de dagen als het warm genoeg is om lekker met water te spelen, maar te koud om het zwembad op te zetten.

Waterbaan

Een waterbaan is voor kinderen een heerlijke manier om met water te spelen. Ze kunnen hun fantasie volop gebruiken en spelen met bootjes, hijskranen en andere accessoires. En het water alleen al is natuurlijk een feestje op zich! Dit waterspeelgoed is ook iets veiliger voor de kleinste kinderen dan bijvoorbeeld een emmer met water. Ze kunnen er immers niet in gaan zitten of in vallen. Maar zoals altijd met water, blijft het natuurlijk wel belangrijk om toezicht te houden.

Een aantal van de genoemde merken heeft verschillende sets die je kan combineren tot een nog grotere waterbaan, zo kan je steeds weer variëren in de opstelling en blijft de waterbaan nog langer leuk.  

AquaPlay 1501 – Starterset – AquaPlay waterbanen

AquaPlay Starterset waterbaan

Een bekend merk waterbanen is AquaPlay. Het leuke van dit merk is dat je alle sets met elkaar kunt combineren, waardoor je waterbaan iedere keer groter wordt!

Samen met het vriendelijke nijlpaard Wilma beleven kinderen vanaf 3 jaar spannende avonturen met de AquaPlay Starterset en haven. Deze waterbaan heeft een grote haven met laadkraan, een containerboot met lading, een amfibievoertuig en het speelpersonage Wilma, de Hippo. Met behulp van het meegeleverde waterrad kunnen kinderen de richting van de stroming bepalen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

AquaPlay 1516 – Lockbox – AquaPlay waterbanen

Aquaplay waterbaan draagbaar

Deze waterbaan van AquaPlay bestaat uit een compacte eenheid waardoor je hem makkelijk mee kan nemen naar de tuin, de tafel of het grasveld. Of neem hem mee als je met vriendjes gaat spelen! Het leuke van het merk AquaPlay is dat alle sets onderling te combineren zijn. Eindeloos speelplezier gegarandeerd! Leeftijd vanaf 3 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

AquaPlay 1542 Mountain Lake – AquaPlay waterbanen

AquaPlay Mountainlake waterbaan

AquaPlay MountainLake: een waterbaan met bergmeer. Kun jij de mysterieuze grot ontdekken? Of de steile kliffen beklimmen?  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

AquaPlay 1650 – Amphie World – AquaPlay waterbanen

AquaPlau AmphieWorld waterbaan

Eén van de grootste waterbanen van het merk AquaPlay: Amphie World. De afmetingen van deze complete waterbaan: 156 x 145 x 22 cm.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BIG Waterplay Niagara – Waterbanen

Big Waterbaan Niagara

Nog een bekend merk waterbanen is BIG Waterplay. Deze sets zijn ook met elkaar te combineren en uit te breiden. Met deze waterbaan heb je alles wat je maar kan wensen. Er is een echte waterval voor de bootjes met een pomp waarmee je het water zelf omhoog kan pompen. En je kan zelf een stroomversnelling creëren door het rad te laten draaien. Het is een grote set, die je ook nog eens kan uitbreiden met andere onderdelen van BIG Waterplay. Leeftijd vanaf 3 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Alternate.nl (hier)

BIG Waterplay – Rotterdam – Waterbanen

BIG waterbaan rotterdam

Deze compacte waterbaan is ideaal voor op het balkon of als je een kleine tuin hebt! Met een afmeting van 88×51 cm is er nog steeds meer dan voldoende ruimte om te spelen de boot. Bedien zelf de sluizen zodat de kapitein met zijn schip kan passeren. Heb je later toch behoefte aan een grotere waterbaan? Dan kan je de set altijd uitbreiden met andere onderdelen van BIG Waterplay.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Alternate.nl (hier)

Luxe BIG Waterplay – Amsterdam – Waterbanen

Big waterbaan Amsterdam

Een hele uitgebreide waterbaan van BIG Waterplay. Met een afmeting van maar liefst 143×175 cm is de waterbaan goed voor uren speelplezier samen met al je broertjes, zusjes en vriendjes. Er zitten verschillende bootjes en andere vaartuigen bij. Ook te combineren met andere onderdelen van BIG Waterplay.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Alternate.nl (hier)

EXIT AquaFlow Waterbaan Super-Set – Houten waterbaan

Exit houten waterbaan

Deze mooie waterbaan met houten buitenkant misstaat niet in de tuin! De binnenkant van de goten is voorzien van kunststof waardoor ze makkelijk schoon zijn te maken. Met de pomp kan jouw kind zelf het water uit het reservoir weer omhoog pompen en zo de waterbaan in actie houden. Door de sluizen kan je zelf het waterniveau in de goten bepalen. Perfect voor uren speelplezier dus, ook met meerdere kinderen tegelijk. Ook verkrijgbaar als mega-set.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

PLAYMOBIL 1.2.3. – Aqua Vrolijke waterbaan – 70267

Playmobil waterbaan

Deze waterbaan van PLAYMOBIL is al geschikt voor de allerkleinste waterfans. Draai met het rad om het water te laten stromen en laat je fantasie gaan met alle figuren die worden meegeleverd. Je kan de set ook nog uitbreiden met bijvoorbeeld de waterglijbaan.    

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

PLAYMOBIL.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com