Welke knikkerbaan kopen?

Knikkerbaan kopen online doe je eenvoudig via Spelenspeelgoed.nl; Overzicht van de leukste merken knikkerbaan

Het leukste speelgoed om in huis te hebben is misschien toch wel de knikkerbaan! Wil je er zelf ook eentje kopen? Dan help ik je graag op weg door in dit blog het aanbod van de diverse merken knikkerbaan te bespreken. 

Knikkerbanen

Knikkerbanen zijn hartstikke leuk en veelzijdig bouw en constructie speelgoed en zijn goed voor vele uren speelplezier voor zowel jong als ‘oud’. Perfect binnenspeelgoed dus! En is het bouwen eenmaal gebeurd, dan is het hartstikke leuk om naar de rollende knikkers te kijken. Krijgt jouw kind nou ook geen genoeg van knikkerbanen? Of ben je misschien zelf wel op zoek naar een gaaf exemplaar? In dit blog geef ik meer informatie over knikkerbanen van diverse merken.  

Hape knikkerbaan

Hape houten knikkerbaan

Hape heeft diverse knikkerbanen in het assortiment. Zo heb je de Hape Baby knikkerbaan geschikt voor baby’s van 0-2 jaar. Als je kindje groter wordt kan je overstappen op de houten Hape Quadrilla knikkerbaan, wij hebben deze zelf ook. Er zijn diverse sets om mee te starten en je kunt ze eindeloos uitbreiden met los verkrijgbare onderdelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

GraviTrax knikkerbaan

GraviTrax knikkerbaan kopen

De GraviTrax knikkerbanen van Ravensburger zijn ook enorm populair. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er de GraviTrax starter sets. De starter sets bestaan uit meer dan 100 onderdelen om een eigen kogelbaanwereld te kunnen bouwen. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging dan kan je ook nog kiezen voor de GraviTrax PRO startersets. Er zijn vele GraviTrax uitbreidingsets welke allemaal compatibel zijn! 

Nieuw is de GraviTrax Junior Starter-Set, één van de winnaars Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Hubelino knikkerbaan

Hubelino knikkerbaan online kopen

Het merk Hubelino is wat knikkerbanen betreft meer geschikt voor kleuters dan eerder genoemde merken, met name met het oog op stabiliteit. Is je kind wat ouder, een jaar of acht, dan kun je ook nog kiezen voor de Hubelino Pi knikkerbaan. Wat ik wel een nadeel vind is het feit dat deze knikkerbanen van kunststof zijn gemaakt, maar dat is natuurlijk een persoonlijke afweging.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Quercetti knikkerbaan

Quercetti knikkerbaan kopen, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Ook het Italiaanse merk Quercetti heeft kunststof knikkerbanen in het assortiment, die geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarnaast is het merk ook nog eens erg betaalbaar wat het bij uitstek geschikt maakt voor mensen die minder willen uitgeven aan speelgoed. Liever geen kunststof knikkerbaan? Kijk dan even naar de Quercetti Playbio knikkerbaan (hier).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Loef knikkerbaan

Loef knikkerbaan van bamboe

De knikkerbanen van het merk Loef zijn gemaakt van bamboe. Hartstikke duurzaam en eco-vriendelijk. Ook leuk zijn de muzikale elementen die in de knikkerbaan verwerkt zijn. Geschikt voor wat oudere kinderen, of om samen met je peuter of kleuter in elkaar te zetten.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Robotime knikkerbaan

Robotime knikkerbaan modelbouw pakket

Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die van modelbouw houden en het leuk vinden om een knikkerbaan te maken is het merk Robotime een absolute aanrader. Eenmaal af is het bouwwerk ook een prachtige blikvanger thuis of op het werk.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

VTech knikkerbaan

VTech knikkerbaan

Ook het bekende merk VTech heeft een ontzettend leuk assortiment knikkerbanen (VTech Marble Rush) met verschillende uitbreidingsmogelijkheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Alternate.nl (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Knikkerbaan zelf bouwen

Heb je twee rechterhanden en ben je niet bang voor de ultieme uitdaging? Dan daag ik je uit om helemaal zelf deze metalen knikkerbaan van een rolletje ijzerdraad te bouwen, met behulp van een soldeerbout. Succes!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.