Resultaat 1–30 van de 822 resultaten wordt getoond

Bouw en Constructie speelgoed is goed voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van een kind. Welk bouw of constructiespeelgoed is jouw favoriet?


Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023

Bij Spelenspeelgoed.nl verzamelde ik diverse soorten bouw en constructie speelgoed die geschikt zijn voor diverse leeftijden. Er is tegenwoordig namelijk een breed scala aan bouw en constructie speelgoed op de markt waar je eindeloos mee kunt variëren en waar je soms niet eens aan denkt. Bekijk voor nog meer inspiratie ook eens het blog Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023.

Knikkerbanen

Knikkerbanen zijn ook een topper uit de categorie bouw- en constructiespeelgoed. Bij het bouwen van een knikkerbaan draait het natuurlijk allemaal om het hebben (of krijgen) van inzicht. Wanneer de baan niet goed is opgebouwd zal de knikker immers het einde niet halen?

De verschillende knikkerbaan merken die je bij Spelenspeelgoed.nl vindt zijn: GraviTrax, Hape Quadrilla, Hubelino, Quercetti, Robotime en VTech.

Wil je graag meer informatie over de verschillende soorten knikkerbanen? Lees dan vooral ook eens het informatieve blog: Welke knikkerbaan kopen?

LEGO

Wie is er niet opgegroeid met de gekleurde bouwsteentjes van LEGO? In de loop der jaren heeft LEGO steeds meer sets ontwikkeld: oa. LEGO DUPLO, LEGO Friends, LEGO City, LEGO Technic en ga maar door. Maar ook voor volwassenen zijn er tegenwoordig hele gave LEGO-sets te koop.

Magnetisch constructiespeelgoed

Ben je op zoek naar speelgoed met open einde, oftewel speelgoed voor open ended play? Overweeg dan eens magnetisch constructiespeelgoed. Er zijn een aantal merken op de markt en aangezien er, naast verschillen, ook zeker de nodige overeenkomsten zijn, zijn een aantal merken magnetisch constructiespeelgoed vaak prima met elkaar te combineren. Op deze manier groeit het speelgoed lange tijd met je kind mee.

De merken magnetisch constructiespeelgoed die je bij Spelenspeelgoed.nl vindt zijn: Cleverclixx, COBLO, Connetix, Magna-Tiles, SmartMax en GeoSmart.

Meccano

Nog een andere vorm van bouw en constructiespeelgoed is Meccano. Met behulp van bouten en moeren bevestig je metalen plaatjes aan elkaar en maak je een bouwwerk. Meccano Junior is al geschikt voor jonge kinderen van een jaar of vijf die net beginnen met modelbouw. Voor grote kinderen vanaf een jaar of acht is er Meccano.

PLAYMOBIL

Als je kind nog wat te klein is voor LEGO of het leuk vind om verhalen te vertellen dan is PLAYMOBIL misschien een goed idee. PLAYMOBIL 1.2.3 is leuk voor de kleinsten, maar bekijk zeker ook eens de PLAYMOBIL Starterpacks. Goed voor urenlang speelplezier en verkrijgbaar in diverse thema's. Ook leuk is de PLAYMOBIL adventskalender om samen af te tellen naar de feestdagen.