Catan: van basisspel tot uitbreidingssets

Catan: van basisspel tot uitbreidingssets

Catan, tot 2014 beter bekend als De kolonisten van Catan, is een bekend en populair handelsspel. In 1999 werd het bordspel verkozen tot Speelgoed van het Jaar! Inmiddels zijn er diverse varianten en uitbreidingssets op de markt, in dit blog lees je er, in willekeurige volgorde, meer over.  

Catan: Big Box Bordspel

Catan: Big Box Bordspel

Uitgebreid pakket voor beginnende Catan-spelers! Met deze Catan Big Box krijgen nieuwe spelers er direct een aantal uitbreidingen en accessoires bij om het populaire handelsspel Catan op verschillende manieren te kunnen spelen. Zo kunnen ze direct met 5 of 6 spelers aan de gang of de nieuwe speelborden uitproberen. De meegeleverde uitbreidingen en scenario’s zorgen voor de nodige afwisseling. Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan: Basisspel Bordspel

Catan basisspel bordspel; Ook bekend als De kolonisten van Catan

Het spel Catan is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct! Leeftijd: 10 – 99 jaar. Spelers: 3 tot 4. Ook verkrijgbaar als reiseditie (hier)!

Meer informatie.

 

Catan: Uitbreiding bordspel 5 tot 6 spelers

Catan: Uitbreiding bordspel 5 tot 6 spelers

Speel Catan nu met 5 of 6 spelers! Deze uitbreiding bevat dorpen, steden en straten in twee extra kleuren om Catan met nog meer spelers te spelen. Ook bevat deze uitbreiding extra landtegels, zodat het eiland groot genoeg gemaakt kan worden voor het nieuwe spelersaantal. Ook heeft deze uitbreiding een extra spelregel, waardoor per beurt twee spelers mogen bouwen. Leeftijd: 10 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan Junior Bordspel

Catan Junior Bordspel

Piratenvariant van Catan voor kinderen die het basisspel nog iets te moeilijk vinden. Je bent een piraat, die probeert het eiland te veroveren door daar forten en schepen te bouwen. Daar zijn grondstoffen voor nodig, die je met dobbelsteenworpen kunt verdienen. Als je niet de goede grondstoffen hebt, kun je ruilen met andere spelers, havens, de bank en op de markt. De spookpiraat kan echter grondig roet in het eten gooien. Gelukkig kun je regelmatig de hulp van Coco, de papegaai inroepen! Jij wint het spel als je al jouw forten hebt gebouwd. Deze vereenvoudigde versie van het populairste handelsspel van de laatste jaren biedt ook voldoende uitdagingen om volwassenen te boeien. Leeftijd: 6 – 99 jaar. Spelers: 2 tot 4.

Meer informatie.

 

Catan: Uitbreiding Zeevaarders Bordspel

Catan: Uitbreiding Zeevaarders bordspel

Verschillende nieuwe scenario”s voor Catan. Deze uitbreidingsset is uitsluitend te combineren met de nieuwste editie van het basisspel (de editie uit 2012 met de plastic onderdelen). De Zeevaarders van Catan geeft het basisspel een compleet nieuwe dimensie en biedt oneindige variatie. Een must voor spelers die een nieuwe uitdaging op Catan zoeken! Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan: Uitbreiding De Zeevaarders 5 tot 6 spelers

Catan: Uitbreiding De Zeevaarders 5 tot 6 spelers

Met deze uitbreiding speel je Catan en de uitbreiding De Zeevaarders van Catan nu ook met 5 of 6 spelers! Deze uitbreidingsset is uitsluitend te combineren met de nieuwste editie van het basisspel en zeevaarders (de editie uit 2012 met de plastic onderdelen). Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan: Uitbreiding Steden en Ridders Bordspel

Catan: Uitbreiding Steden en Ridders Bordspel

Pittige uitbreiding op Catan, waarin de spelers ridders inzetten om het eiland tegen binnenvallende barbaren te beschermen en hun steden tot metropolen uitbouwen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist. Het is ook mogelijk om Steden en Ridders met De Zeevaarders van Catan te combineren. Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan: Uitbreiding Steden en Ridders 5 tot 6 spelers

Catan: Uitbreiding Steden en Ridders 5 tot 6 spelers

Steden & Ridders voor 5 of 6 spelers en nu verkrijgbaar in een doos. Deze uitbreidingsset is uitsluitend te combineren met de nieuwste editie van het basisspel en de uitbreidingen (de editie uit 2012 met de plastic onderdelen). Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan: Uitbreiding De legende van de Veroveraars bordspel

Catan: Uitbreiding De legende van de Veroveraars bordspel

Deze speciale uitbreiding op Catan in combinatie met Steden & Ridders bevat verschillende scenario’s, die in verhaalvorm zijn gegoten. Zo beleef je de strijd tussen de ridders op Catan en de binnenvallende veroveraars en barbaren nog intenser. De spelers kunnen de scenario’s in volgorde spelen en zo als het ware een campagne doorlopen. Daarbij ontvangen ze elk scenario legendepunten, die uiteindelijk na alle partijen een winnaar opleveren. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om een scenario los te spelen. Om deze uitbreiding te kunnen spelen, moet je over het basisspel Catan en de uitbreiding Steden & Ridders beschikken. Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan: Uitbreiding Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers bordspel

Catan: Uitbreiding Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers bordspel

Scenario’s voor Catan met Zeevaarders en Steden & Ridders Uitbreiding op het populaire handelsspel Catan met 6 verschillende scenario’s. Deze zijn vooral bedoeld voor Catan-fans die ervaring hebben met de uitbreidingen Zeevaarders en Steden & Ridders, en graag uitdagende scenario’s spelen. Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers biedt daarnaast veel extra materiaal voor als je graag zelf scenario’s ontwerpt of bestaande scenario”s aanpast. Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan: De Opkomst van de Inca’s bordspel

Catan: De Opkomst van de Inca's bordspel

Opzichzelfstaande versie van het bekende handelsspel Catan. Leid 3 verschillende stammen naar succes en zorg dat jij degene bent die de opkomst van de Inca’s het beste heeft ingeleid. Deze uitgave van het populaire handelsspel Catan bevat alle elementen van het basisspel. Je bouwt straten, dorpen en steden, en je koopt ontwikkelingskaarten. Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 3 tot 4.

Meer informatie.

 

Catan: Het snelle Kaartspel

Catan: Het snelle Kaartspel

Vlot kaartspel voor 2-4 spelers, gebaseerd op het populaire bordspel Catan. Ook in dit kaartspel bouw je straten, dorpen en steden en zet je ridders in. Steden kunnen op verschillende manieren worden uitgebreid. Verder kun je met de andere spelers of met de markt en de gedekte stapel grondstoffen ruilen. Maar pas op: je straten en ridders kunnen zomaar door de andere spelers afgepakt worden. Zo zijn ook behaalde overwinningspunten niet altijd zeker. Het bouwen van een kerk of een stadsmuur kan echter bescherming bieden! De regels zijn relatief eenvoudig en je bent met een half uurtje klaar. Het spel is ook geschikt voor 2 spelers, omdat er alleen wordt geruild in plaats van gehandeld! Leeftijd: 8 – 99 jaar. Spelers: 2 tot 4. Bekijk meer kaartspellen.

Meer informatie.

 

Catan: Het dobbelspel

Catan: Het dobbelspel

In dit spannende spel bouwen de spelers Catan worp na worp op. Elke straat en elke nederzetting levert punten op. Een gelukkige hand en tactisch vernuft bepalen wie de beste ontdekker is. Je krijgt een velletje papier waar de bekende straten, dorpen en steden op staan. Als je aan de beurt bent, mag je drie keer met de dobbelstenen gooien om een combinatie samen te stellen waar je wat aan hebt. Gooi je geen enkele combinatie, dan krijg je strafpunten. Dat kun je voorkomen door ridders te kopen, die je de mogelijkheid geven om een dobbelsteen naar een bepaalde grondstof te draaien. Dit vlotte dobbelspelletje speel je weg in een klein half uurtje en past prima in je reisbagage. Leeftijd: 7 – 99 jaar. Spelers: 1 tot 4. Bekijk meer dobbelspellen.

Meer informatie.

 

Catan: Breinbrekers Bordspel

Catan: Breinbrekers Bordspel

Puzzelen in de wereld van Catan! Breinbrekers bestaat uit verschillende opdrachten, waarbij je de juiste manier moet vinden waarop je dorpen en steden met elkaar verbindt en struikrovers omzeilt. Bij wegen moeten precies dezelfde goederen bij elkaar passen, terwijl bij struikrovers alleen ridders mogen worden gezet. Elke opdracht is onderdeel van een doorlopend verhaal over hoe op het eiland handelsroutes worden opgezet. De eerste opdrachten zijn nog makkelijk en laten je kennismaken met de verschillende soorten puzzels. De latere opdrachten worden steeds moeilijker. Er zijn in totaal 40 verschillende opdrachten, verdeeld in vier verschillende niveaus. Kun jij ze allemaal oplossen? Leeftijd: 8 – 99 jaar. Spelers: 1.

Meer informatie.

 

Catan: 3D Editie bordspel

Catan: 3D Editie Bordspel

Catan 3D brengt het wereldberoemde handelsspel tot leven met driedimensionale landtegels. De bossen, weiden en bergen bestaan nu uit miniaturen, die van het eiland een unieke belevenis maken. De miniaturen zijn door bedenker Klaus Teuber persoonlijk ontworpen. In de nieuwe vormgeving is zoveel aandacht aan detail gegeven, dat zelfs de ruilhavens nu in een volwaardig, driedimensionaal jasje zijn gestoken. Ook zijn de kaarten voorzien van nieuwe illustraties. Wegen bouwen, dorpen stichten en steden neerzetten is dankzij deze 3D-wereld nog leuker geworden! Leeftijd: 10 – 99 jaar. Spelers: 3 tot 4.

Meer informatie.

 

Catan: Kosmonauten bordspel

Catan: Kosmonauten bordspel

Ontdek het heelal! Eindelijk is de sprong naar de sterren gelukt! In het midden van het 3e millennium reis je met je ruimteschepen naar verre planetenstelsels. Vreemde volken heten je vriendelijk welkom en worden gerespecteerde handelspartners. Verhoog je grondstoffenproductie om nieuwe ruimteschepen en -havens te kunnen bouwen. Zorg ervoor dat je ze voldoende uitrust om het tegen loerende ruimtepiraten te kunnen opnemen. Er staan je spannende ontmoetingen te wachten! Deze variant op het klassieke Catan bevat sfeervolle illustraties, gedetailleerde spelregels, variabele speelveldopbouw en prachtig stevig speelmateriaal. Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Catan: Uitbreiding Kosmonauten 5/6 bordspel

Catan: Uitbreiding Kosmonauten 5/6 bordspel

Met deze uitbreiding kunnen nog meer kosmonauten het heelal verkennen. Naast spelonderdelen voor een vijfde en zesde speler bevat deze uitbreiding ook een aantal extra’s. Zo kunnen op de planeten nu ook oeroude artefacten worden gevonden. Ook heeft het geheimzinnige Zwervende Volk, een van de buitenaardse rassen in het heelal van Catan, zijn eigen vriendschapskaarten gekregen. Ook heeft deze uitbreiding verdere aanpassingen op de bestaande spelregels. Om ervoor te zorgen dat spelers niet te lang op hun beurt hoeven te wachten, zijn door middel van de pionnen PILOOT 1 en PILOOT 2 altijd twee spelers tegelijkertijd aan de beurt. Voor deze uitbreiding is het basisspel Catan: Kosmonauten vereist. Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 5 tot 6.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.