Game PC, de voordelen

Game PC, de voordelen ten opzichte van een game-console

Hou je van computergames dan is de keuze in console-land reuze. Maar is console-gaming nou echt het beste? Zou je niet beter kunnen kiezen voor een game PC? Het antwoord is eigenlijk simpel: het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zoek je een lijstje met de voordelen van PC-gaming ten opzichte van console-gaming? Lees dan snel verder!

Kiezen voor game PC of game-console?

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje van een bezorgde vader. Zijn zoon twijfelde enorm of hij nou moest kiezen voor de nieuwe Playstation 5 of een game PC. Tja, het gaat om een hoop geld, dus ik snap zijn vraag wel! Daarom besloot ik er maar een blog aan te wijden. Misschien heb jij ook wat aan deze informatie!  

De prijs van een game PC

Een veel gehoord argument is dat de game PC veel duurder is dan een game-console. Dat is niet per definitie waar, zeker niet als je al een scherm, toetsenbord, muis etc. tot je beschikking hebt. Daarnaast kun je een game PC ook nog eens zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Benieuwd naar de prijs waar je ongeveer rekening mee moet houden? Een veel verkochte game PC vind je hier.

Daarnaast is een game PC na een aantal jaren vrij eenvoudig te upgraden door het vervangen van de videokaart en processor. Bij een game-console is dit niet mogelijk… Wil je een game-console upgraden om de nieuwste games te kunnen spelen dan zal je dus een nieuwe game-console moeten kopen.

Enne, laten we niet vergeten dat je de PC niet alleen hoeft te gebruiken voor het spelen van spellen. Je kunt er natuurlijk ook je gewone alledaagse dingen mee doen.  

Besturing PC-gaming

Hoewel een controller van een game-console vaak erg prettig in de hand ligt is het niet per definitie het beste middel om games mee te spelen. Met een muis en/of een toetsenbord kun je veel meer knoppen instellen waardoor je sneller bent en acties veel nauwkeuriger kunt uitvoeren. Allemaal zaken die de kwaliteit van het gamen ten goede komt!  

Meer (gratis) games voor PC-gaming

Wil je graag zo goed mogelijk gamen dan is dit het beste argument voor jou. Er zijn namelijk veel meer (ook gratis) games beschikbaar voor een game PC die je een veel langere periode kan spelen. Sowieso worden nieuwe spellen voor computers vaak sneller goedkoper ten opzichte van game-consoles, of worden ze vaak aangeboden met een leuke korting.

En ben je een groot fan van multiplayer games? Dan is een game PC helemaal aan te raden, aangezien de multiplayer games hier vaak veel beter op werken dan op een game-console.  

Game Pc of game-console

De belangrijkste conclusie is volgens mij dat het een kwestie is van persoonlijke smaak. De één speelt nou eenmaal liever op een game PC en een ander pakt liever een game-console. Zelfs welke console je pakt is weer een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als ik een console mag kiezen dan gaat mijn voorkeur gaat naar de Xbox, maar de kans is net zo groot dat jij een echte diehard PlayStation fan bent. It’s fine by me!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com