Puzzelspel voor de Nintendo Switch: Legpuzzel XXL, review

Legpuzzel XXL, puzzelspel voor Nintendo Switch en Nintendo Switch OLED

Omdat ik puzzelen een heerlijke bezigheid vind probeerde ik Legpuzzel XXL. Een puzzelspel voor de Nintendo Switch (OLED). Wat vind ik ervan? Daar vertel ik je in deze review meer over.

Maak jij ook graag legpuzzels? Het is een beetje afhankelijk van de grootte van de puzzel, maar vaak maak je hem niet in één dag. En mocht het je wel in een dag lukken dan is het ook wel een beetje zonde van al je harde werk om hem meteen weer in de doos op te bergen.

Nu weet ik niet hoe het met jou zit, maar persoonlijk heb ik niet zoveel momenten dat ik voldoende tijd en ruimte heb om uren aan tafel te gaan zitten puzzelen. Maar wist je al dat je tegenwoordig ook op een andere manier kunt puzzelen? Zo zijn er bijvoorbeeld diverse apps ontwikkeld zodat je op je mobiel of tablet kan puzzelen. Mijn man kwam na een ochtendje shoppen echter thuis met het puzzelspel Legpuzzel XXL voor de Nintendo Switch (OLED).

 

Legpuzzel XXL

Legpuzzel XXL, puzzelspel voor Nintendo Switch en Nintendo Switch OLED

Tegenwoordig kan het zijn dat je in het doosje een code (code in a box) aantreft waarmee je het spel voor de Nintendo Switch (OLED) kunt downloaden. In het geval van Legpuzzel XXL was dat zo, dus wij installeerden het spel eerst door het invoeren van de code. Persoonlijk vind ik dit een erg prettig systeem trouwens, omdat je makkelijker tussen de spellen kan wisselen zonder steeds de gamecards te moeten verwisselen.

De eerste keer dat je het spel speelt geeft het aan dat de taalinstellingen zullen worden gebruikt zoals je ze op je account hebt ingesteld. In ons geval dus Nederlands. 

Vervolgens kom je in het hoofdmenu. Hier kun je kiezen welke puzzel je wil maken. Er zijn diverse categorieën waar je uit kunt kiezen zoals landschappen, dieren, maar ook gebouwen etc. In totaal kan je kiezen uit meer dan 200 unieke legpuzzels, er zitten daarom absoluut puzzels bij die je aanspreken!  

Klik vervolgens op de puzzel die je wil maken, kies de hoeveelheid stukjes: 30, 120 of 300. Houd je wel van een extra uitdaging? Probeer dan eens zo snel mogelijk een puzzel op te lossen in de Time Challenge modus. Ik puzzel graag alleen en geef daarom persoonlijk de voorkeur aan de handheld modus. Maar als je het leuk vindt om met meerdere mensen tegelijk te puzzelen, kun je de puzzel ook met maximaal 4 personen maken. Verder kun je ook nog kiezen uit 8 verschillende achtergronden.

Ben je klaar met puzzelen of wil je even pauzeren dan is ook dat geen enkel probleem. Met de automatisch-opslaan functie puzzel je de volgende keer gewoon weer verder vanaf het punt waar je gebleven was. 

 

Wat vind ik van Legpuzzel XXL?

Aangezien ik wel van een uitdaging houd kies ik graag 300 stukjes. Hoewel je gebruik kan maken van het touchscreen, merk ik dat ik toch liever de Joy-Con controllers gebruik. Het duurde wel even voor ik goed in de gaten had hoe het puzzelen op de Nintendo Switch in zijn werk ging. Als ik een ‘echte’ puzzel maak dan begin ik gewoon ergens. Kom ik een hoekje of een stuk van de rand tegen dan leg ik hem ongeveer op de juiste plek. Bij Legpuzzel XXL wordt je voortgang pas opgeslagen als je puzzelstukjes op de juiste plek hebt liggen. Nu ik dit weet kies ik er toch voor om dus eerst de hoekjes en de rand bij elkaar te zoeken. Wat wel extra leuk is en motiverend werkt: als je binnen een bepaalde tijd meerdere stukjes weet te plaatsen dan krijg je bonuspunten.  

Waar ik wel aan moest wennen: de kleuren. In het begin had ik af en toe een puzzelstukje waarvan ik echt geen idee had waar het hoorde. Eenmaal op de juiste plek was het me wel duidelijk, dan pasten de kleuren ineens goed bij de rest. De nieuwe Nintendo Switch, het model Nintendo Switch OLED, heeft een breder scherm en het schijnt dat die kleuren door het OLED-paneel een betere kleurnauwkeurigheid hebben, een hoger contrast en over het algemeen betere beeldprestaties. Mocht je nog een console aan willen schaffen dan is dat iets waar je rekening mee kan houden.

Mijn conclusie? Wat mij betreft is Legpuzzel XXL zeker een aanwinst voor onze verzameling Nintendo Switch spellen. Meer informatie over het spel vind je hier.

Andere spellen voor de Nintendo Switch (OLED) vind je hier.