Halloween decoraties om zelf te maken

Halloween decoratie zelf maken; Leuke knutselpakketten voor kinderen

Halloween is de perfecte gelegenheid om de mooiste decoraties te knutselen aan de eettafel, helemaal op een regenachtige dag, met een kopje warme chocolademelk erbij! Daarom een overzicht met leuke Halloween decoraties om zelf te maken, tips voor kant-en-klare versieringen en Halloween snack ideeën!

Halloween decoratie maken

Hoewel Halloween zoals we het nu kennen is komen overwaaien uit Amerika, vieren ook steeds meer Nederlanders dit griezelfeest, zowel kinderen als volwassenen. Veel bedrijven spelen dan ook dankbaar op Halloween in, denk maar eens aan de Halloween Fright Nights van Walibi. Maar goed, Halloween vieren kan natuurlijk ook kleiner, bijvoorbeeld thuis. Veel werk hoeft het niet te zijn, creëer gezamenlijk een gezellige herfstsfeer en zorg dat je samen met de kinderen klaar bent voor het allerleukste griezelfeest van het jaar.

En zeg je Halloween, dan zeg je pompoen! Het uithollen van een pompoen is dan ook echt één van die activiteiten die er helemaal bij horen als je gaat knutselen voor Halloween. Maar er zijn ook hele leuke knutselpakketten voor zowel kinderen als volwassenen te krijgen, waarmee je in een handomdraai een heerlijke knutselmiddag hebt, met als eindresultaat een leuke decoratie voor Halloween.

Kies een Halloween-thema

Dacht je dat Halloween op zichzelf al een thema was? Dan kom je bedrogen uit… Halloween is namelijk in meerdere subthema’s te verdelen! Kies je voor het thema klassiek horror met vampiers, heksen en spoken? Of haunted house met oude spiegels, spinnenwebben en schedels? Of ga je voor griezelig en schattig met vrolijke pompoenen, zachte spoken en lichtgevende figuurtjes?

Welke decoratie heb je al in huis?

Het mooie van Halloween-decoraties is dat je veel kunt hergebruiken van wat je al in huis hebt. Denk aan oude lakens voor spoken en wc-papier voor mummy-versieringen. Ook leuk zijn lege flessen voor “toverdrankjes” (maak het nog echter met deze fles etiketten en serveer het in deze glazen). Vier je Halloween met kinderen dan is het wetenschapsspel Fabulus Potium ook een aanrader, en natuurlijk de Lumo Stars Halloween knuffels.

Daarnaast zijn er veel eenvoudige DIY-projecten:

Spookachtige lichten: Gebruik oude glazen potten, verf deze met glow-in-the-dark verf en plaats er een waxinelichtje in. Of hol een pompoen uit en plaats daar een waxinelichtje in.

Papieren pompoenen: Vouw oranje papier in pompoenvormen voor een vrolijke touch, of maak het jezelf makkelijk en kies voor deze leuke papieren pompoen.

Spinnenwebben: Van watten maak je eenvoudig spinnenwebben. Trek de watten uit elkaar zodat ze dunne draden vormen en span ze uit over meubels, muren of ramen.

DIY Halloween decoratie voor buiten

Wil je helemaal uitpakken met Halloween decoratie, versier dan naast je huis ook eens de tuin! Ook voor tuindecoratie zijn er talloze eenvoudige decoraties die je, low budget, zelf kunt maken:

Grafstenen: Gebruik oude stukken karton en verf ze grijs om ze eruit te laten zien als grafstenen.

Spookjes aan de bomen: Hang kleine witte lapjes stof aan de takken met een bolletje in het midden om een spookachtig effect te creëren.

Halloween snacks

Wat is een feestje zonder snacks? Op Pinterest is voldoende inspiratie te vinden. Wat dacht je van mandarijnen versierd als pompoen of heksensoep met spinnen (tomatensoep met gehaktballetjes) of knakworstjes omhuld met een reep bladerdeeg als een mummie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Happy Halloween!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com