LEGO City – De mooiste sets voor jonge helden!

LEGO City - De mooiste sets voor jonge helden!

LEGO City is het perfecte bouw en constructie speelgoed voor alle jonge helden in de dop. Jongen of meisje, dat maakt natuurlijk helemaal niks uit! Binnen deze serie vind je alles wat je in de stad vindt: winkels, maar natuurlijk ook de hulpdiensten, treinen en luchtvaart. Voor ieder wat wils dus.

LEGO cadeau

LEGO prijkt op menig verlanglijstje van jong én oud voor verjaardag en/of feestdagen. En dat is ook niet zo gek, want er zijn echt hele gave bouwsets te koop. Maar ja, hoe groter de LEGO-set, hoe duurder… en dat past niet altijd binnen het budget. Natuurlijk kun je op zoek gaan naar mooi tweedehands LEGO, maar je kunt ook overwegen om een gezamenlijk cadeau te geven. Op die manier spreid je de kosten over meerdere mensen en past het wellicht wél binnen het budget.

LEGO City

Ben je op zoek naar een leuk cadeau dan is de kans groot dat je LEGO City tegenkomt, een populaire thematische serie binnen het LEGO-merk. Deze serie richt zich op het bouwen van stads- en gemeenschapsgerelateerde sets. Het omvat dan ook een breed scala aan sets met verschillende aspecten van het stadsleven, zoals politie, brandweer, reddingsoperaties, bouwprojecten, openbaar vervoer, en nog veel meer.

Naast de LEGO City sets die zich richten op hulpdiensten en openbare diensten, zijn er ook LEGO City sets die zich concentreren op avontuurlijke thema’s, zoals de jungle, de Noordpool, de ruimte, en het diepe oceaanleven.

LEGO City – Binnenstad – 60380

Geef jonge helden in de dop de ultieme bouw- en speelervaring met de LEGO® City Binnenstad (60380). Deze modulaire speelset bevat alles wat je in een stad vindt en biedt meer dan voldoende mogelijkheden om lekker creatief te bouwen en spelen.

In de binnenstad vind je een kapperszaak, dierenkliniek, blogstudio, discotheek op het dak, stripboekenwinkel, elektronicawinkel, conciërgekamer en een hotel, plus een park, streetfoodgedeelte, 14 personages en een LEGO wegplaat om het model met andere LEGO City sets te verbinden.

LEGO City – Treinen

Liefhebbers van treinen kunnen met de prachtige treinen van LEGO City hun hart ophalen! Er zijn verschillende treinen verkrijgbaar: een vrachttrein, goederentrein en passagierssneltrein, ieder met eigen specifieke kenmerken. De locomotieven zijn Powered UP wat de sets compatibel maakt. Alle sets worden geleverd met rails, maar wil je meer? Dan is er ook rails los verkrijgbaar. Leuk om het helemaal compleet te maken met het treinstation (60335)!

LEGO City – Poolonderzoeksschip – 60368

Het LEGO City – Poolonderzoeksschip (60368) is een enorme drijvende speelgoedboot en zit boordevol realistische details voor fantasierijke ontdekkingsreizen. De hoogwaardige speelset bevat ook een helikopter, rubberbootje, onderwaterrobot en Vikingscheepswrak, plus een schatkist, 7 minifiguren en een figuur vaneen orka.

LEGO City – Ruimtebasis en raketlanceringsplatform – 60434

Deze LEGO® City Ruimtebasis en raketlanceringsplatform (60434) is de perfecte speelgoedset voor kinderen vanaf 8 jaar die gek zijn op de ruimte en het heelal. De set biedt talloze mogelijkheden voor allerlei buitenaardse avonturen. Er is een controlekamer en een 360° ruimtekraan boven het hoofdgedeelte, dat open kan voor toegang tot een carrousel met materialen, een laboratorium en een recreatieruimte.

De set bevat ook een ruimteschip, lanceerplatform, bouwvoertuig en een planeetgedeelte met energiekristallen en planten, plus 6 ruimteminifiguren en figuren van 1 robot en 2 aliens.

LEGO City – Ski- en klimcentrum – 60366

Liefhebbers van wintersport halen met dit LEGO City Ski- en klimcentrum (60366) eenvoudig de piste in huis. Het gebouw van 3 verdiepingen heeft een wintersportwinkel, een café en een werkende lift die skiërs naar de top van de piste brengt. Er is ook een klimwand en een buitenruimte voor leuke winteractiviteiten. Voeg daar de 8 minifiguren, de eekhoorn, de uil en de bouwbare sneeuwpop aan toe voor eindeloos winters plezier.

LEGO City – Modulair ruimtestation – 60433

Verras een astronaut in de dop met het LEGO® City Modulair ruimtestation (60433). Deze futuristische ruimtering is een basis voor ruimtevaartuigen en ruimtemodules waaronder een satelliet, ruimtemotor, shuttle, onderzoekslaboratorium, reparatiewerkplaats, keuken, slaapvertrekken en een biodome. Kinderen kunnen de modules omwisselen om hun ideale ruimtestation te bouwen of ze aan de shuttle koppelen om een coole ruimtetrein te maken. Inclusief 6 ruimteminifiguren.

LEGO City – Politiegevangeniseiland – 60419

Het LEGO® City Politiegevangeniseiland (60419) is de thuisbasis van enkele van de meest beruchte boeven van de stad… nog wel tenminste! Deze geweldige speelgoedset bevat een gevangenis aan de rand van een klif. Inclusief een helikopter, politieboot, speedboot, rubberboot, minifiguren van 3 politieagenten en 4 gevangenen, plus een politiehond en een haai.

De gevangenis heeft allerlei leuke details, waaronder een controlekamer, een kantine voor agenten, een entreehal, een binnenplaats met een geheim ontsnappingsluik, een hondenkennel, een cel met bedden en een ontsnappingstunnel die leidt naar een verlaten mijn, plus een wasruimte. Andere details zijn onder meer een helikopterplatform en een klif met een losse rots voor een explosieve ontsnapping.

LEGO City – Passagiersvliegtuig – 60367

Hoewel een grote LEGO City bouwset vaak aardig in de papieren loopt, is het wel een kwalitatief goede investering. Onze oudste zoon is inmiddels in de twintig en kreeg toen hij klein was een LEGO City Passagiersvliegtuig. Op dit moment spelen onze jongere kinderen er nog altijd mee! Dat geldt trouwens ook voor het LEGO City Politiebureau (60316).

Hoewel het model inmiddels wat verandert is blijft dit passagiersvliegtuig een traktatie voor fans van modelvliegtuigen! Het toestel zit boordevol realistische kenmerken. Zo heeft het een gedetailleerd interieur met een cockpit, stoelen, een gangpad en een toilet en wordt geleverd met een luchttrap, platformbus, sleepwagen, cateringwagen en bagagekarretje, plus 9 minifiguren.

LEGO City – Politietraining academie – 60372

De LEGO® City Politietraining academie (60372) set bestaat uit een modulair politiebureau met meerdere ruimtes en een hindernisbaan in de buitenlucht met leuke mogelijkheden, waaronder een speelgoedklimmuur, klimrek en kabelbaan. De set bevat ook een bestuurbare terreinwagen, 6 minifiguren en een figuur van een paard.

LEGO City – Appartementsgebouw – 60365

Dit fraaie LEGO® City Appartementsgebouw (60365) voor kinderen vanaf 6 jaar beschikt over modulaire kamers met veel interieurdetails voor fantasierijk spel, waaronder een buurtwinkel, woonkamer, keuken, slaapkamer en een badkamer met toilet en bad. De set bevat ook een scootmobiel, een fiets, 6 minifiguren en eenLEGO wegplaat zodat je hem op andere LEGO City sets kunt aansluiten.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.