LEGO Super Mario – De mooiste sets voor verzamelaars!

LEGO Super Mario - De mooiste sets voor verzamelaars!

Met LEGO Super Mario haal je twee iconen in huis. Zowel LEGO als Super Mario bestaan al tientallen jaren, ontzettend leuk dus om deze twee met elkaar te combineren! Er zijn verschillende LEGO Super Mario sets verkrijgbaar.

LEGO en Super Mario

Veel volwassenen zijn met beide iconen – LEGO en Super Mario – opgegroeid. Dat betekent ook dat in veel huishoudens minstens één van de twee voorkomt. En dat is ook niet gek, omdat beide het ideale binnenspeelgoed zijn: uitdagend en leuk om zowel alleen, als met meerdere personen te spelen.

LEGO Super Mario – Avonturen met Mario Startset – 71360

LEGO Super Mario - Avonturen met Mario Startset - 71360

Deze LEGO Super Mario Avonturen met Mario startset was één van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020. Met deze LEGO Super Mario Avonturen met Mario startbaan (71360) kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld.

De set bevat een Super Mario LEGO figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelgoedfiguren. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien.

De startset is de basis die je vaak ook nodig hebt voor de andere sets. Naast Mario zijn er ook startsets verkrijgbaar met de personages Luigi en Peach.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

LEGO Super Mario – Nintendo Entertainment System – 71374

LEGO Super Mario - Nintendo Entertainment System - 71374

Speel je graag videogames? En speelde je vroeger Super Mario Bros.™? Of houd je ervan om in je vrije tijd iets creatiefs te doen? Dan is deze nostalgische LEGO® Nintendo Entertainment System™ (71374) bouwset echt iets voor jou.

Deze NES van LEGO stenen zit boordevol realistische details, waaronder een sleuf voor de Game Pak met een vergrendelingsfunctie en een controller met een kabel en stekker. De console wordt geleverd met een retro-tv die je zelf kunt bouwen, een platte 8-bit Mario figuur voor op het scherm, plus een actiesteen die je kunt scannen met LEGO® Mario™ (figuur niet inbegrepen; deze vind je in de LEGO® Super Mario™ startset – 71360), zodat hij reageert op de vijanden, obstakels en power-ups op het scherm, net zoals in de Super Mario Bros. game.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

LEGO Super Mario – De machtige Bowser – 71411

LEGO Super Mario - De machtige Bowser - 71411

Bouw LEGO® Super Mario™ De machtige Bowser™ (71411), speel ermee en geef hem een mooi plekje. Deze bouwbare figuur bevat LEGO elementen die nieuw zijn vanaf oktober 2022 en de stekels van koning Koopa vormen, plus leuke functies zoals een vuurbalschieter en een knop om het hoofd en de nek te bedienen. Ook zijn armen en vingers kunnen bewegen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

LEGO Super Mario 64 Vraagtekenblok – 71395

LEGO Super Mario 64 Vraagtekenblok - 71395

Haal leuke herinneringen op tijdens het bouwen, bewonderen en spelen met het LEGO® Super Mario 64™-vraagtekenblok (71395). De set bevat een bouwbaar ?-blok met daarin onmiddellijk herkenbare levels uit de Super Mario 64 videogame die 25 jaar geleden werd uitgebracht: Peach’ kasteel, Bob-omb-slagveld, Besneeuwde berg en Listig lavaland. Er zijn ook 10 microfiguren van beroemde personages die je in de gedetailleerde omgevingen kunt plaatsen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

LEGO Super Mario – Uitbreidingsset: Peach’ kasteel – 71408

LEGO Super Mario - Uitbreidingsset: Peach' kasteel - 71408

Met de Uitbreidingsset: Peach’ kasteel (71408) kunnen kinderen een bekende locatie toevoegen aan hun LEGO Super Mario speelgoed. Spelers kunnen op allerlei manieren digitale munten verdienen met hun interactieve LEGO Mario, LEGO Luigi of LEGO Peach poppetjes (niet inbegrepen).

Het kasteel speelgoed bevat een troonzaal met een draaimuur waarachter Bowser verstopt zit, een glas-in-loodraam met Peach erop, een schilderij van een Bob-omb met een actietag, een taart met daarin een Goomba, een Speciale Buis: Peach’ kasteel, een tijdblok, een ‘ingestorte brug’, een fruitschaal met paars fruit en meer.

Bij de set zijn ook 5 LEGO Super Mario poppetjes inbegrepen: Bowser, Ludwig, Toadette, een Goomba en een Bob-omb. (Let op: een startset Mario 71360, Luigi 71387 of Peach 71403 is nodig om met dit speelgoed te spelen.)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

LEGO Super Mario – Uitbreidingsset: Diddy Kongs mijnwagenrit – 71425

LEGO Super Mario - Uitbreidingsset: Diddy Kongs mijnwagenrit - 71425

Creëer een spannend Donkey Kong level in je eigen LEGO Super Mario universum met deze Uitbreidingsset: Diddy Kongs mijnwagenrit (71425). Plaats een LEGO Mario, LEGO Luigi of LEGO Peach figuur (niet inbegrepen) in het mijnkarretje om over de baan te rijden.

Kleine fans kunnen de snaggles aan de kant gooien, de kapotte baan repareren, de mijnmol verslaan en de rots laten ‘ontploffen’ om een tros bananen te onthullen om zelf op te ‘eten’ of cadeau te geven aan Funky Kong of Diddy Kong. Ook kunnen ze ballonnen kopen in de vliegtuigwinkel en ‘vliegen’ in het speelgoed vliegtuig om meer digitale munten te verdienen. Let op: je hebt de startset 71360, 71387 of 71403 nodig met een Peach, Luigi of Mario poppetje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

LEGO Super Mario – Uitbreidingsset: Donkey Kongs boomhut – 71424

LEGO Super Mario - Uitbreidingsset: Donkey Kongs boomhut - 71424

Kinderen kunnen een kleurrijk junglelevel bouwen en verhalen naspelen met deze LEGO Super Mario Uitbreidingsset: Donkey Kongs boomhut (71424). De speelgoed boomhut zit boordevol authentieke details voor Donkey Kong fans: een bouwbare tv, radio en een geheim vak.

Kinderen kunnen hun LEGO Mario, LEGO Luigi of LEGO Peach poppetjes (figuren niet inbegrepen) gebruiken om op Donkey Kongs rug te rijden, een dutje te doen in de hangmat en een banaan van de palmboom te slaan en aan Donkey Kong te geven. Speel op de conga’s, bezoek Cranky Kong en meer om digitale munten te verdienen. Let op: je hebt de startset 71360, 71387 of 71403 nodig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

LEGO Super Mario – Uitbreidingsset: Gevecht op Dry Bowsers kasteel – 71423

LEGO Super Mario - Uitbreidingsset: Gevecht op Dry Bowsers kasteel - 71423

Creëer een LEGO® versie van een bekende locatie uit het Super Mario™ universum met de Uitbreidingsset: Gevecht op Dry Bowsers kasteel (71423). Spelers kunnen het kasteel verkennen met hun interactieve LEGO® Peach™, LEGO® Mario™ of LEGO® Luigi™ figuur (niet inbegrepen). Inclusief een ingang in de vorm van Bowsers kaak, een hijskraan om de paarse Toad uit de val te redden en Dry Bowser omver te werpen, flippers om de Bone Piranha Plant en Bone Goomba te verslaan, een Magmaargh aanvalsfunctie, fitnessruimte, geheime ingang, strategiekamer, sleutelblok en schatkistblok. Let op: je hebt de startset 71360, 71387 of 71403 nodig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

LEGO Super Mario – Uitbreidingsset: Larry en Mortons luchtschepen – 71427

LEGO Super Mario - Uitbreidingsset: Larry en Mortons luchtschepen - 71427

Ga voor LEGO Super Mario in de lucht met de Uitbreidingsset: Larry en Mortons luchtschepen (71427). De set bevat bouwbare versies van de luchtschepen van deze 2 Koopalings. Plaats het LEGO Luigi, LEGO Peach of LEGO Mario poppetje (figuren niet inbegrepen) in de cockpits en ‘vlieg’ rond met de luchtschepen om geluidseffecten te activeren en een virtueel kanonduel te voeren. Mortons luchtschip kan ook worden geopend om een strijdgebied te creëren in een LEGO Super Mario level. Let op: je hebt de startset 71360, 71387 of 71403 nodig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

LEGO Super Mario – Piranha Plant – 71426

LEGO Super Mario - Piranha Plant - 71426

Neem de tijd om jezelf onder te dompelen in een ontspannende bouwuitdaging met deze verstelbare LEGO® Super Mario™ Piranha Plant (71426) figuur. Maak de onderscheidende kenmerken van een Piranha Plant na en verstel zijn kop, bek, stengel en bladeren. Zet hem in de bouwbare buis en je hebt een leuke blikvanger voor thuis of op kantoor. (Let op: dit model heeft geen digitale speelfuncties.)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.