LEGO Super Mario – De mooiste sets voor verzamelaars!

LEGO Super Mario - De mooiste sets voor verzamelaars!

Ieder jaar op 10 maart is het Mario Dag en wordt ook wel geschreven als Mar10 Day. En natuurlijk laat ook LEGO deze dag niet zomaar voorbij gaan! Met LEGO Super Mario haal je twee iconen in huis. Zowel LEGO als Super Mario bestaan al tientallen jaren, ontzettend leuk dus om deze twee met elkaar te combineren! Er zijn verschillende LEGO Super Mario sets verkrijgbaar, die je in de week van 10 maart met een leuke korting aan kunt schaffen.

LEGO en Super Mario

Veel volwassenen zijn met beide iconen – LEGO en Super Mario – opgegroeid. Dat betekent ook dat in veel huishoudens minstens één van de twee voorkomt. En dat is ook niet gek, omdat beide het ideale binnenspeelgoed zijn: uitdagend en leuk om zowel alleen, als met meerdere personen te spelen.

LEGO Super Mario – Startset

Om te beginnen met LEGO Super Mario is er een startset nodig. De LEGO Super Mario Avonturen met Mario startset was één van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020, maar is ook verkrijgbaar met de personages Luigi en Peach. Met een LEGO Super Mario Avonturen startbaan kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. Ook verkrijgbaar als dubbelpakket.

LEGO Super Mario – Nintendo Entertainment System – 71374

Speel je graag videogames? En speelde je vroeger Super Mario Bros.™? Of houd je ervan om in je vrije tijd iets creatiefs te doen? Dan is deze nostalgische LEGO® Nintendo Entertainment System™ (71374) bouwset echt iets voor jou.

Deze NES van LEGO stenen zit boordevol realistische details, waaronder een sleuf voor de Game Pak met een vergrendelingsfunctie en een controller met een kabel en stekker. De console wordt geleverd met een retro-tv die je zelf kunt bouwen, een platte 8-bit Mario figuur voor op het scherm, plus een actiesteen die je kunt scannen met LEGO® Mario™ (figuur niet inbegrepen; deze vind je in de LEGO® Super Mario™ startset – 71360), zodat hij reageert op de vijanden, obstakels en power-ups op het scherm, net zoals in de Super Mario Bros. game.

LEGO Super Mario – De machtige Bowser

Bouw LEGO® Super Mario™ De machtige Bowser™ (71411), speel ermee en geef hem een mooi plekje. Deze bouwbare figuur bevat LEGO elementen die nieuw zijn vanaf oktober 2022 en de stekels van koning Koopa vormen, plus leuke functies zoals een vuurbalschieter en een knop om het hoofd en de nek te bedienen. Ook zijn armen en vingers kunnen bewegen! Deze set is uit te breiden met Gevecht op Dry Bowsers kasteel en Bowsers bolide.

LEGO Super Mario 64 Vraagtekenblok – 71395

Haal leuke herinneringen op tijdens het bouwen, bewonderen en spelen met het LEGO® Super Mario 64™-vraagtekenblok (71395). De set bevat een bouwbaar ?-blok met daarin onmiddellijk herkenbare levels uit de Super Mario 64 videogame die 25 jaar geleden werd uitgebracht: Peach’ kasteel, Bob-omb-slagveld, Besneeuwde berg en Listig lavaland. Er zijn ook 10 microfiguren van beroemde personages die je in de gedetailleerde omgevingen kunt plaatsen.

LEGO Super Mario – Peach Uitbreidingssets

Met de Uitbreidingsset: Peach’ kasteel (71408) kunnen kinderen een bekende locatie toevoegen aan hun LEGO Super Mario speelgoed. Spelers kunnen op allerlei manieren digitale munten verdienen met hun interactieve LEGO Mario, LEGO Luigi of LEGO Peach poppetjes (niet inbegrepen).

Het kasteel speelgoed bevat een troonzaal met een draaimuur waarachter Bowser verstopt zit, een glas-in-loodraam met Peach erop, een schilderij van een Bob-omb met een actietag, een taart met daarin een Goomba, een Speciale Buis: Peach’ kasteel, een tijdblok, een ‘ingestorte brug’, een fruitschaal met paars fruit en meer.

Bij de set zijn ook 5 LEGO Super Mario poppetjes inbegrepen: Bowser, Ludwig, Toadette, een Goomba en een Bob-omb. (Let op: een startset Mario 71360, Luigi 71387 of Peach 71403 is nodig om met dit speelgoed te spelen.)

Of kies voor Peach’ tuin ballonvaart (71419). Spelers kunnen de gedetailleerde tuin verkennen met hun interactieve LEGO® Peach™, LEGO® Mario™ of LEGO® Luigi™ figuur (niet inbegrepen) in de bouwbare luchtballon. Coole functies zijn het huis van de blauwe Toad met een supersterblok in de ‘rook’ van de schoorsteen, een fontein met een muntenblok en wolken boven Pom Pom om met de ballon te splitsen.

LEGO Super Mario – Donkey Kong Uitbreidingssets

Natuurlijk mag ook Donkey Kong en de diverse uitbreidingssets in dit overzicht niet ontbreken. Ga jij voor een dolle mijnwagenrit met Diddy Kong, Dixies Jungleshow of de Donkey Kong boomhut? Of neem ze gewoon allemaal!

LEGO Super Mario – Uitbreidingsset: Larry en Mortons luchtschepen – 71427

Ga voor LEGO Super Mario in de lucht met de Uitbreidingsset: Larry en Mortons luchtschepen (71427). De set bevat bouwbare versies van de luchtschepen van deze 2 Koopalings. Plaats het LEGO Luigi, LEGO Peach of LEGO Mario poppetje (figuren niet inbegrepen) in de cockpits en ‘vlieg’ rond met de luchtschepen om geluidseffecten te activeren en een virtueel kanonduel te voeren. Mortons luchtschip kan ook worden geopend om een strijdgebied te creëren in een LEGO Super Mario level. Let op: je hebt de startset 71360, 71387 of 71403 nodig.

LEGO Super Mario – Piranha Plant – 71426

Neem de tijd om jezelf onder te dompelen in een ontspannende bouwuitdaging met deze verstelbare LEGO® Super Mario™ Piranha Plant (71426) figuur. Maak de onderscheidende kenmerken van een Piranha Plant na en verstel zijn kop, bek, stengel en bladeren. Zet hem in de bouwbare buis en je hebt een leuke blikvanger voor thuis of op kantoor. (Let op: dit model heeft geen digitale speelfuncties.)

Niet gevonden wat je zocht? Kijk voor nog veel meer leuke LEGO Super Mario sets bij LEGO:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.