Sinterklaas versiering en knutsel sets

Siinterklaas knutselpakketten

Sinterklaas versiering en knutsel sets om de dagen tot pakjesavond gezellig door te komen. Op de kinderopvang en de basisschool wordt vaak volop geknutseld met het thema Sinterklaas en natuurlijk maken de oudere kinderen ook vaak een surprise om Sinterklaas een handje te helpen. Ook thuis kan het knutselen dus zeker niet ontbreken. 

Sinterklaas versiering

De sfeer, de versieringen en de verhalen, het sinterklaasfeest is voor alle kinderen een leuke, spannende tijd. De verwachting die een verlanglijstje met zich mee brengt en de leuke spanning als je je schoen mag zetten of als pakjesavond dan eindelijk is gekomen.

Thuis knutselen is ook een hele goede manier om helemaal in de sinterklaas-sferen te komen. Daarom hebben ik de leukste knutselsets met Sinterklaasthema op een rij gezet. Zo heb je meteen een leuke activiteit die bij het Sinterklaas-thema past en heb je als eindresultaat ook nog een mooi kunstwerk of sfeervolle decoratie in huis. Bovendien heb je ook meteen de perfecte manier om de donkere koude dagen door te komen. Ben jij al helemaal klaar voor het sinterklaasfeest dit jaar?

Moet er ook nog een surprise gemaakt worden? Lees dan voor meer inspiratie ook eens het blog Surprise maken of kopen voor Sinterklaas: de leukste pakketten.  

Doeboek Dag Sinterklaas!

Sinterklaas knutsel doeboek

Dag Sinterklaas is een leuk stickerboek met het thema Sinterklaas voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar. De cover heeft een aantrekkelijke uitkap in de vorm van de Sint. Het binnenwerk bevat eenvoudige scènes die het kind kan versieren met grote stickers. Alle tekeningen kunnen natuurlijk ook ingekleurd worden. Er is duidelijk aangegeven waar de stickers moeten komen. Bovendien komt op elke bladzijde maar één soort sticker voor, wat het heel laagdrempelig maakt voor de kleinsten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Sint en Piet bij schoorsteen colorvelvet

Sint en Piet bij schoorsteen colorvelvet - Sinterklaas versiering knutselen

Sint en piet bij schoorsteen Colorvelvet kleurpakket inclusief 12 stiften. Met Colorvelvet maak je de mooiste kunstwerken maar niet zoals de standaard kleurplaten. De tekeningen zijn gemaakt van een speciaal absorberend karton, gedeeltelijk bedekt met een 1mm dikke zwarte laag fluweel waardoor je een duidelijke scheiding krijgt met hetgeen wat je moet inkleuren. Behalve dat dit stuk fluweel ervoor zorgt dat je de witte vlakken makkelijk kunt inkleuren komt het zwarte fluweel naar voren wat een heel chique geheel geeft op je Colorvelvet kleurplaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

KarTent – Kartonnen stoomboot XXL

KarTent Kartonnen stoomboot XXL - Sinterklaas versiering en knutselen

Deze grote kartonnen stoomboot is geschikt om met twee kinderen tegelijk in te spelen, maar je kan hem ook zelf versieren met verf, papier, stiften of stickers. Eindeloos speelplezier! De boot is gemakkelijk weer uit elkaar te halen om op te bergen voor volgend jaar. Stap in, en vaar mee! Afmetingen ruim 150 cm x 46 cm x 61 cm! Je ontvangt de boot als eenvoudig bouwpakket. Lees voor meer inspiratie ook eens het blog KarTent – Duurzaam speelgoed van karton.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

DIY wolvilt pakket: Sinterklaas bolletje – Sinterklaas versiering

Sinterklaasknutsel vilt

Compleet pakket voor het maken van een Sinterklaas bolletje. Beschrijving met stap- voor stap foto’s. Inclusief geverfde gezichtskraal. De wolbal is 2 cm en de gezichtskraal 1 cm groot.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Sinterklaas placemat, zelf inkleuren

Sinterklaas knutsel placemat

Een set van 6 placemats om zelf in te kleuren. De placemats zijn gemaakt van papier en op de achterkant is een verlanglijstje voorgedrukt zodat je meteen kan beginnen met invullen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Shoppartners.nl (hier)

Pixel XL kubus Sinterklaas

Sinterklaas versiering Pixel XL kubus Sinterklaas

Ben jij al bekend met pixelen? Door steentjes op een kunststof ondergrond te plakken maak je een mooi kunstwerk. Natuurlijk zijn deze afbeeldingen er in verschillende thema’s, dus ook thema Sinterklaas! Dit pixelpakket voor kinderen bevat een pixelkubus met 4 patronen voor sinterklaasafbeeldingen. Perfect om aan te werken in de sinterklaastijd. Leeftijd vanaf 4 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Pietenmuts en Mijter maken

Sinterklaas knutsel pietenmuts mijter

Met dit leuke pakket kan je een pietenmuts maken en een sinterklaas mijter. Inhoud: gekleurd papier, crêpepapier, veer, stickers, dubbelzijdige tape.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Sinterklaas Kleurplaat op rol

Sinterklaas kleurplaat rol

Een grote kleurplaat van maar liefst 3 meter! Perfect om samen met al je vriendjes of broertjes en zusjes in te kleuren. Zo kom je de donkere dagen voor sinterklaasavond wel door.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com