SmartGames – Gnome Sweet Gnome, review

SmartGames - Gnome Sweet Gnome, review

Heb jij de nieuwe spellen van SmartGames al gezien? Eén van de spellen die in het voorjaar van 2024 uitkwamen is het kleurrijke preschool puzzelspel Gnome Sweet Gnome, geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Ik ontving een review-exemplaar voor mijn dochters en vertel je er in dit blog graag meer over!

SmartGames

In de wereld van bordspellen en denkspellen is het speelgoedmerk SmartGames een naam die synoniem staat voor kwaliteit, uitdaging en speelplezier. De leerzame spellen zijn bovendien geschikt voor één speler, wat het perfecte spellen maakt voor de momenten dat je kind zichzelf alleen moet vermaken.

Een van hun nieuwste spellen is preschool puzzle game Gnome Sweet Gnome, een educatief spel dat kinderen van 3 tot 7 jaar uitdaagt om hun logica en probleemoplossingsvaardigheden te testen. Benieuwd naar de andere nieuwste SmartGames spellen? Lees dan even het blog De nieuwste SmartGames! – Voorjaar 2024.

Wat is Gnome Sweet Gnome?

Gnome Sweet Gnome is een vrolijk gekleurd houten logica en deductie spel over drie brutale kabouters die in een tuin wonen en is erg geschikt voor kinderen die nog niet naar school gaan. Het bevat drie kabouters (gnomes, red.) en drie bloempotten in de kleuren rood, blauw en geel en in verschillende maten:

  • De blauwe kabouter is de kleinste kabouter, met de ondiepste bloempot;
  • De gele kabouter is de grootste, met de diepste bloempot;
  • De rode kabouter zit er perfect tussenin.
SmartGames Gnome Sweet Gnome, review Spelenspeelgoed.nl

Doel van het spel is om de uitdagingen uit het meegeleverde opdrachtenboekje met 48 uitdagingen na te maken en de kabouters op de juiste plek neer te zetten. De moeilijkheidsgraad van de uit te voeren opdrachten varieert van makkelijk tot expert.

Tijdens het spelen van Gnome Sweet Gnome worden er verschillende vaardigheden aangesproken, waaronder: taallogica, visuele waarneming, probleemoplossend denken en oog-handcoördinatie.

Vrij spelen

Natuurlijk is het erg leuk om de uitdagingen aan te gaan en alle opdrachten af te ronden. Maar door de verschillende maten van de kabouters en bloempotten en het gebruik van de felle kleuren zijn ze ook erg leuk om vrij mee te spelen, zeker voor jongere kinderen.

Conclusie

Gnome Sweet Gnome is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Onze dochter van 5 vond het kleurrijke spel erg leuk om te doen en had het spel dan ook al snel onder de knie. Ik vond het erg leuk om te zien hoe ze de opdracht bestudeerde en vervolgens aan de slag ging. Ze fietste fluitend en met twee vingers in de neus door de eerste opdrachten heen, maar daarna werd het toch een stukje moeilijker en uitdagender.

Voor onze dochter van bijna 8 was het spel Gnome Sweet Gnome, wat ze er overigens wel heel leuk uit vond zien, daarentegen echt te makkelijk. Ik gaf haar daarom de taak om zich zoveel mogelijk afzijdig te houden en te wachten totdat haar kleinere zusje aangaf dat ze hulp nodig had. Dat was voor haar een mooie en leerzame uitdaging! Gnome Sweet Gnome is dan ook een leuk spel wat je op verschillende manieren in kunt zetten.

Vindt jouw kleuter het leuk om te puzzelen en ben je op zoek naar leuk en leerzaam speelgoed? Dan is Gnome Sweet Gnome van SmartGames zeker wel een aanrader.

Mijn beoordeling Gnome Sweet Gnome:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: eigen archief.