Super Mario RPG – Nintendo Switch

Super Mario RPG - Nintendo Switch

Alle fans van Super Mario opgelet: Super Mario RPG is nu volledig gelokaliseerd naar het Nederlands beschikbaar voor de Nintendo Switch (lite)! Ga jij mee op avontuur en weet jij Prinses Peach te redden?

Super Mario RPG – Nintendo Switch

Super Mario RPG - Nintendo Switch (lite)

Het is weer zover… Bowser heeft prinses Peach ontvoerd, dus Mario moet haar komen redden! Maar wanneer Mario oog in oog met hem staat in Bowsers kasteel, verschijnt er een nog grotere slechterik ten tonele: het enorme zwaard Exor. Door zijn vernietigende entree werd de Sterrenweg gesloopt en ontstond er een schokgolf die zo heftig was dat iedereen door de lucht vloog. Mario moet prinses Peach zien te vinden, nieuwe bondgenoten zoeken en erachter komen welke plannetjes de bende van Schmidt aan het smeden is voordat het te laat is.

Het gezelschap

Op je avontuur ontmoet je bijzondere personages die je willen helpen om de bende van Schmidt te stoppen en de Sterrenweg te repareren. Je krijgt hulp van de vriendelijke Mallow, van de mysterieuze Geno en zelfs van Bowser zelf! Dit zijn de helden die de klus moeten klaren:

 • Mario: Onze dappere held, die eropuit gaat om prinses Peach te redden en een stokje voor de kwaadaardige plannen van de slechteriken te steken.
 • Mallow: Gevoelig, maar vastberaden. Hij kan erg goed uit de voeten met magie en spreuken. Hij noemt zichzelf een kikker, maar zo ziet hij er helemaal niet uit.
 • Geno: Zelfverzekerd, koppig en wijs. Hij is door een hogere macht op pad gestuurd om de vrede in de wereld te herstellen.
 • Bowser: Nu deze aartsvijand een bondgenoot is, helpt hij Mario en zijn vrienden mee in de strijd tegen hun gezamenlijke vijand: de bende van Schmidt.
 • Prinses Peach: Ze sluit zich bij de rest aan om de bende van Schmidt te verslaan en haar koninkrijk te beschermen.

De vijanden

Samen gaan jullie de strijd aan met de vele onderdanen van de bende van Schmidt, die erop gebrand is om de wereld over te nemen en met ijzeren vuist te regeren. Pas op voor Goomba’s, Koopa Troopa’s en ander gespuis dat zich bij de bende heeft aangesloten. Maak kennis met enkele vijanden die je zult tegenkomen:

 • Speerovic
 • Croco
 • Beezo
 • Exor
 • Bergguerrilla
 • Troffer

Speciale technieken

Elk teamlid beschikt over unieke speciale technieken. Mario kan zijn beroemde sprong doen, Mallow kan het laten bliksemen, en ga zo maar door! Naarmate het level van je teamleden stijgt, speel je meer speciale technieken vrij. Met sommige van die technieken kun je aanvallen, maar er zijn ook defensieve technieken.

In Super Mario RPG kunnen voorwerpen ook erg handig zijn in gevechten! Gebruik ze om bloemenpunten te herstellen, die je nodig hebt om speciale technieken in te zetten, om teamleden te genezen of zelfs om vijanden in slaap te sussen. Er zijn ook wapens en uitrustingen beschikbaar om je team sterker voor de dag te laten komen. Gebruik ze om je basisaanvallen te versterken, diverse statistieken te verbeteren en meer. Hoe meer gevechten je voert, hoe meer ervaringspunten je verdient en hoe sterker je wordt!

Levendige omgevingen

Spring door een kleurrijke Super Mario RPG wereld en geef aanvallen in een gevecht wat extra pit! Verken de levendige omgevingen met je team en voltooi allerlei opdrachten! Ren tegen een monster aan om een turn-based gevecht te starten met je team van drie. Druk op het juiste moment op de knop om een heerlijke lading extra schade toe te brengen of een aanval af te slaan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Coolblue.nl (hier)

Nedgame.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.