Jan van Haasteren puzzels

Jan van Haasteren puzzels vanaf 12 tot 99 jaar

Jan van Haasteren is een Nederlandse striptekenaar die vooral bekend staat om zijn gedetailleerde en humoristische puzzelontwerpen. Zijn puzzels zijn wereldwijd populair geworden vanwege hun kleurrijke en chaotische scènes, gevuld met verborgen grapjes en bizarre situaties.

Jan van Haasteren

Wie kent de komische puzzels van Jan van Haasteren niet? In de jaren 80 werd Jan benaderd door Heineken om een puzzel te maken ter promotie van Bokma citroenjenever. Omdat het budget op was werd er een prent van gemaakt. Toen speelgoedmerk Jumbo de komische prenten onder ogen kreeg werd besloten om er puzzels van te maken. De eerste Jan van Haasteren puzzel, de Olympische Spelen, was in 1983 een feit. Wil je meer lezen over Jan van Haasteren? Dat kan hier.

Wat zijn puzzels uniek maakt, zijn de vele kleine details en humoristische elementen die erin verborgen zitten. Het is niet ongewoon om bijvoorbeeld mensen te zien die rare dingen doen, dieren die grappige situaties creëren, of gewoon alledaagse chaos die tot uiting komt in zijn tekeningen. De echte fans kennen natuurlijk ook de specifieke kenmerken van Jan van Haasteren en zoeken in elke puzzel direct naar de bekende personages en details: de haaienvin, Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en natuurlijk Jan’s zelfportret.

Puzzelaccessoires

Houd je van puzzelen, bekijk dan zeker ook eens de puzzelaccessoires. Je vindt hier handige zaken als een stukjes-sorteerder, puzzelmatten, en puzzellijm. Lees voor meer informatie ook eens het blog Puzzelmat, welke is de beste?

Snoepfabriek – Jan van Haasteren puzzel 500 stukjes

Op bezoek in de Snoepfabriek gebeuren er de gekste dingen! Deze puzzel is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.  

Bij de kapper – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

De Jan van Haasteren familie is toe aan een knipbeurt en brengt een bezoek aan de kapper. Boef lijkt erg blij te zijn met zijn nieuwe coupe. Zullen de andere familieleden net zo’n positieve ervaring hebben?

Beurs van de toekomst – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

De Jan van Haasteren familie is erg benieuwd naar de toekomst en bezoekt een beurs om de nieuwste uitvindingen te zien. De kerstman ziet een upgrade voor zijn slee, haaienvin heeft een op maat gemaakte windturbine en er is zelfs een uitvinding voor de tekenaars!

Zeepkistenrace – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

De 200ste unieke Jan van Haasteren illustratie. Een traditioneel beeld van Jan van Haasteren, gelanceerd op zijn 86ste verjaardag met een feestelijk verpakkingsontwerp. Het hele dorp heeft zich verzameld om de Zeepkistenrace te kijken. Iedereen vertrekt met een vliegende start, maar de eerste bocht blijkt voor sommigen te veel te zijn. Dankzij de racegeschiedenis van Turbo Turtle en Super Snail zijn ze de favorieten om te winnen, maar wie zal bovenaan het podium eindigen?  

Oud Hollandse Ambachtenmarkt – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

De Jan van Haasteren familie bezoekt de Oud Hollandse Ambachtenmarkt, om te zien hoe het was in grootmoeders tijd. Ze kunnen een glas-in-lood workshop volgen, klompen maken, beeldhouwen, deelnemen aan ringsteken, en nog veel meer! Maar is schoonmoeder blij met het resultaat van de beeldhouwles? Of komt het pijnlijk dicht bij de werkelijkheid?

Volkstuintjes – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

De volkstuintjes van Jan van Haasteren zijn zeker niet saai te noemen. Jan van Haasteren zorgt ervoor dat er van alles gebeurt in deze volkstuintjes!  

Het tuincentrum – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

Er gebeurt van alles in Het Tuincentrum van Jan van Haasteren. Een kleurrijke plaat waarbij Jan van Haasteren wederom laat zien dat humor op een geweldige manier kan worden verwerkt in een puzzel.

De oase – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

Wandelen door de woestijn is niet makkelijk, zeker niet als je dorst krijgt! Niet alle leden van de Jan van Haasteren familie dromen van een oase om af te koelen, maar voldoet het aan hun verwachtingen?

Sprookjesbos Efteling – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

De Jan van Haasteren familie gaat een dagje uit naar het geliefde pretpark. Het Sprookjesbos is een van hun favoriete attracties en dat valt te zien! Jan van Haasteren ontmoet Anton Pieck bij de vijver van de kikkerkoning en anders dan het sprookje is het niet Klein Duimpje die de laarzen van de reus heeft gestolen.. Herken jij alle Sprookjesbosbewoners terug? Winnaar van Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021 in de categorie Puzzels!  

Kerstmis – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

De Jan van Haasteren Kerstmis puzzel van 1000 stukjes laat blijken dat alles rond Kerstmis altijd een beetje chaotisch verloopt. Gehaaste mensen, overal kerstbomen, kerstmannen, cadeautjes en het sneeuwlandschap zorgen voor een druk kersttafereel in de stad.  

De wijnmakerij – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

Na het plukken van de druiven is het tijd om er wijn van te maken. Maar het verloopt in de wijnmakerij op zijn zachtst gezegd alles behalve vlekkeloos!  

De speelgoedwinkel – Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes

Op zoek naar nieuw speelgoed in de speegoedwinkel. Maar in de Speelgoedwinkel van Jan van Haasteren verloopt niet alles even soepel.  

Het bejaardentehuis – Jan van Haasteren puzzel 1500 stukjes

Met deze puzzel nemen we een kijkje in de toekomst, als de Jan van Haasteren familie de seniorenleeftijd heeft bereikt. Dit seniorenhuis zit boordevol activiteiten: schilderlessen, biljart, sjoelbakken en een restaurant met voor elk wat wils! Wie zou hier niet willen wonen?

Safari & Storm 2 x 1000 stukjes – Jan van Haasteren 2-in-1 puzzel

Twee humoristische puzzels vol chaos van Jan van Haasteren in een doos. De humoristische Safari & Storm van elk 1000 stukjes.  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com