Verkiezing speelgoed van het jaar 2021

Winnaars verkiezing speelgoed van het jaar 2021

Tijd voor de Verkiezing speelgoed van het jaar 2021. Ben je ook benieuwd naar het speelgoed wat volgens de jury het beste is?

Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021

De Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2021 is in volle gang en de winnaars die door de vakjury zijn aangewezen zijn bekend. In dit artikel vertel ik je meer over de verkiezing zelf en natuurlijk over de winnaars. Speelgoed dat verkozen wordt als speelgoed van het jaar moet namelijk aan strenge eisen voldoen. Zo weet je dus zeker dat je goed, leuk of duurzaam speelgoed in huis haalt dat bovendien geschikt is voor de leeftijd van jouw kind. Misschien ben je het logo wel eens tegen gekomen op de verpakking van een stuk speelgoed in de winkel. In verschillende categorieën zijn er drie winnaars die er met deze eretitel vandoor gaan.  

Stemmen voor de publieksprijs

Naast de beoordeling door een vakjury is er ook ieder jaar een publieksprijs. In elke categorie kan je stemmen op de winnaar die jij deze gouden publieksprijs waard vindt. Als je jouw stem uitbrengt op minstens 1 categorie speelgoed maak je meteen kans op leuke prijzen! Wil je alvast weten wie de vakjury tot winnaars heeft uitgeroepen? Lees dan snel verder, wij hebben ze hieronder allemaal voor je verzameld. Heb je meteen volop inspiratie voor verjaardagscadeautjes en de feestdagen.  

Speelgoed van het Jaar 2021 leeftijd 0-3 jaar

SmartMax My First Acrobats

SmartMax heeft ontzettend leuk magnetisch constructiespeelgoed wat al geschikt is voor de allerkleinsten. Maak de leukste acrobatische figuren met SmartMax My First Acrobats! Met 6 veelkleurige vormen kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen. Als je deze vormen gaat mixen en de metalen ballen toevoegt, verschijnen de coolste acrobatische figuren. Creëer je eigen acrobatische structuren of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de opgavekaarten.  

Speel stopdans met dansende Bing

Speel Stopdans met interactieve knuffel Dansende Bing! Bing noemt dit spelletje: Muziekstandbeeld spelen. Knijp in zijn hand en als de muziek begint, moet je net zoals Bing gaan dansen op de vrolijke muziek. Maar zodra de muziek stopt, moet je helemaal stil staan, net als een standbeeld. En niet stiekem wiebelen! Bing zegt allerlei leuke zinnetjes en hij zal je precies uitleggen hoe dit leuke spelletje werkt!  

Peppa’s wereld van hout – poppenhuis

Breng de familie van Peppa samen in het Peppa Pig houten familie huis! Het poppenhuis is gemaakt van milieuvriendelijk hout, is stevig, duurzaam en perfect voor kleine kinderhandjes. Super leuk voor kinderen om mee te spelen en een kijkje te nemen in het leven van de familie Pig.  

Speelgoed van het Jaar 2021 leeftijd 4-5 jaar

Play Doh prachtige taarten oven

Maak fantastische taarten van Play-Doh, die voor je ogen rijzen met deze speelgoedbakoven. Plaats Play-Doh-boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en kijk hoe de taart rijst. Wanneer de taart klaar is, hoor je een ‘ding’-geluid om te melden dat de taart gebakken is en je kan beginnen met decoreren! Voeg toefjes namaakgarnering toe met het decoratiegereedschap of allerlei kleurrijke Play-Doh-toppings met de halve vormpjes.  

Flextreme discovery set

FleXtreme is een hele nieuwe wereld die de creativiteit van kinderen uitdaagt. Samengesteld uit flexibele sporen en voertuigen, kan het kind een circuit maken door de stukken samen te voegen. Laat je fantasie gaan en maak de meest fantastische circuits!  

Washimals huisdieren set

Crayola brengt een reeks knutselpakketten van verzameldieren om in te kleuren en te personaliseren. Geef je nieuwe huisdieren een kleurrijk design! Daarna gaan de dieren in bad waar ze schoon gespoeld worden met water. Het badje werkt echt als een douche! Onze kinderen vinden dit speelgoed heel erg leuk! 

Speelgoed van het Jaar 2021 leeftijd 6-7 jaar

Battle Cubes

Battle Cubes zijn anno 2024 ook nog erg populaire speelsets. Versla de Battle Cube van je tegenstander door de ultieme steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! De speler kiest steen, papier of schaar op zijn Battle Cube en verbergt zijn keuze door deze af te dekken met het masker van zijn superheld. Zet de battle cubes klaar en de verliezer wordt gevangen genomen door de Battle Cube van de winnaar! In totaal zijn er twaalf superhelden te verzamelen.

Geomag Super Color Recycled

Dankzij het eenvoudige constructiesysteem en de magnetische elementen van Geomag kun je door verbeeldingskracht en logisch nadenken eindeloze figuren en 3D-constructies bouwen. Door de krachtige magneten, hoogwaardige materialen en geweldige kleuren wordt bouwen leuk en gemakkelijk. Dit educatieve speelgoed stimuleert het spelenderwijs aanleren van nieuwe vaardigheden, ongeacht de leeftijd. De bouwstenen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

VTech Kidi DJ mix

Kinderen die gek zijn op zingen en muziek zullen trots zijn op hun VTech Kidi DJ mix draaitafel. Met deze super stoere draaitafel kun je je eigen muziekcreaties maken en opnemen! Met ingebouwde microfoon om je eigen soundtracks op te nemen en verlicht launchpad met meer dan 2000 mogelijke combinaties.

Speelgoed van het Jaar 2021 leeftijd 8-9 jaar

Reaxion Xtreme

Met ReaXion Xtreme Race bouw je twee domino circuits en racet tegen elkaar. Wie ontwerpt het spectaculairste en snelste circuit? In de doos vind je heel veel X-tiles en LinX, maar ook 2 loopings, waarmee je één tile een looping laat maken om aan de andere kant de dominoketting weer verder te laten tuimelen. En alsof dat al niet spectaculair genoeg zou zijn, is er ook de Zipline, waarmee je een tile langs een kabel laat glijden om de keten verderop te laten exploderen. En er is nog veel meer. Verbaas vrienden en familie met een sensationele race.  

Totum – fashion armbandjes weefstudio

Deze nieuwste DIY Factory van Totum is een topaanwinst: je kan hiermee trendy stoffen armbandjes maken met katoen in verschillende kleuren. De meegeleverde tool helpt je voor de patronen: vervang het wiel aan de bovenzijde om van patroon te veranderen. Als je het garen van kant naar kant wikkelt volgens instructie, komt je armbandje uit het apparaat zoals bij een punnikset, wow! Wie ga jij verrassen?

LEGO Friends – Magische kermisachtbaan – 41685

LEGO Friends is onder veel kinderen erg populair speelgoed. Roep de vreugde van de kermis op met de LEGO Friends Magische kermisachtbaan speelset. Het pretpark speelgoed is een cadeau voor iedereen die van magie en kermisattracties houdt, ook voor volwassenen.

Aangezien het hier de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 betreft is deze set inmiddels uit de handel. Bekijk voor de meer actuele sets het blog LEGO Friends.

Speelgoed van het Jaar 2021 leeftijd 10-11 jaar

Pixicade – Maak je eigen videogame

Maak en speel je eigen videogames! Teken een game, maak een foto en speel en deel de game met je vrienden met de Pixicade app. Pixicade is voor maximaal twee spelers. Download de Pixicade app en ga direct aan de slag! Ook Pixicade is anno 2024 helaas niet meer leverbaar.

MicroMacro – Crime City

MICRO MACRO is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logische redeneren. Dit is het echte speurwerk!

My City

My City van het merk 999 Games is een legacy-spel. Dat betekent dat het bordspel blijvend wordt aangepast met stickers. Als je je eerste potje hebt verloren, mag je je persoonlijke bord zo aanpassen dat je de volgende keer makkelijker punten scoort. Ook worden na elke drie potjes nieuwe gebouwtegels en spelregels geïntroduceerd. Zo groeit jouw kleine dorp na 24 keer spelen uit tot een industriële metropool.

My City is eenvoudig te leren en is daarmee een perfecte introductie op legacy-spellen. Naast de legacy-campagne bevat My City ook een zogeheten eeuwige variant, dat voortdurend opnieuw kan worden gespeeld.

Speelgoed van het Jaar 2021 leeftijd 12-17 jaar

Paleo

In het stenen tijdperk is het eten of gegeten worden. In het coöperatieve bordspel Paleo proberen jullie als volksstam samen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar let op, overal dreigt gevaar: wilde dieren, stormen en andere volksstammen liggen op de loer.

In Paleo draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen en er staan de spelers dan ook voortdurend nieuwe uitdagingen te wachten! Met tien verschillende modules die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, is geen enkel potje hetzelfde. Zullen jullie er in slagen om te overleven en de grotschildering af te maken om zo jullie stempel op de geschiedenis te drukken?

Throw Throw Burrito

Wat krijg je als je trefbal combineert met een kaartspel? Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito van de makers van Exploding Kittens! Het spel is geschikt is voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien…

The next beat by Tiësto

Next beat by Tiësto DJ

Ontwikkel je vaardigheden als DJ en jouw muzikale talent met The next Beat. Deze DJ Controller combineert met een online platform, dat zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden.

Speelgoed van het Jaar 2021 leeftijd 18 en ouder

PLAYMOBIL Volkswagen T1 campingbus – 70176

Generaties lang geliefd, talloze avontuurlijke mensen hebben er de wereld mee rondgereisd. De PLAYMOBIL Fans & Verzamelaars-versie van de klassieke kampeerbus heeft ook veel iconische details, zoals de iconografische voorkant. Het authentiek vormgegeven interieur wordt zichtbaar wanneer het dakgedeelte wordt geopend.

20 Second Showdown

20 Second Showdown is een vliegensvlug spel voor 5-20 spelers. Voer de opdrachten die je van de scheidsrechter krijgt zo snel mogelijk uit en versla het andere team.

Mysterium Park

Een circus met duistere geheimen wacht op jou in Mysterium Park! Het spel Mysterium Park is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen.

Speelgoed van het Jaar 2021 Duurzaam

Geomag Super Color Recycled

Dankzij het eenvoudige constructiesysteem en de magnetische elementen kun je door verbeeldingskracht en logisch nadenken eindeloze figuren en 3D-constructies bouwen. Door de krachtige magneten, hoogwaardige materialen en geweldige kleuren wordt bouwen leuk en gemakkelijk. Dit educatieve speelgoed stimuleert het spelenderwijs aanleren van nieuwe vaardigheden, ongeacht de leeftijd. De bouwstenen gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Marble racetrax

Haal nu deze toffe Marble Racetrax knikkerbaan zelf in huis! Bouw de ultieme Marble Racetrax knikkerbaan en race met deze set net zoals bij het televisieprogramma Marble Mania. Deze racebanen zijn eenvoudig te bouwen en de kinderen zullen volop plezier hebben in het verkennen van fysica en dynamiek, terwijl ze bouwen aan een geweldige knikkerbaan. De knikkerbaan is gemaakt van stevig karton en is 6 meter lang, bevat 40 vellen waarvan 85 kartonnen onderdelen gemaakt worden. Laat je fantasie de vrije loop en creëer toffe stunts en obstakels.

Peppa Pig houten familiehuis

Breng de familie van Peppa samen in het Peppa Pig houten familie huis! Het product is gemaakt van milieuvriendelijk hout, is stevig, duurzaam en perfect voor kleine kinderhandjes. Super leuk voor kinderen om mee te spelen en een kijkje in het leven te nemen van de Pig familie.

Speelgoed van het Jaar 2021 Puzzels

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos

Jan van Haasteren puzzels zijn puzzels met veel kleur en details. Hij tekent al decennia lang humoristische platen die je steeds weer verrassen en laten lachen. De echte fans kennen de specifieke kenmerken van Jan van Haasteren en zoeken in elke puzzel direct naar de haaienvin, Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en Jan’s zelfportret. Op de 1000 stukjes tellende Jan van Haasteren puzzel is het wereldberoemde Sprookjesbos van de Efteling te zien. Herken jij alle Sprookjesbosbewoners terug?

Escape room the game: Puzzle adventures – Secret of the Scientist

Identity Games Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is een perfecte kruising tussen een Escape Room en legpuzzel. In het spel verken je een mysterieus huis en ontdek je stukje voor stukje zijn geheimen. Speel het spel op je gemak in Puzzel Modus of zet de timer aan en probeer de beste score te halen in Escape Room Modus. Speel samen met een partner of geniet alleen van dit spannende spel.

Wasgij Original 38 – Kaasalarm

De Hollandse kaasmarkt is druk als altijd, zowel buurtbewoners als toeristen verdringen zich rond de overheerlijke kazen – en zelfs de donkere wolken kunnen hun humeur niet bederven! Maar gelukkig, opeens breekt de zon door en begint ongenadig hard te schijnen op de marktkraampjes. Maar waarom kijkt iedereen zo verrast op bij deze plotse weersomslag? Waarom schrikt de bebrilde dame achter de kaashandelaar zich een hoedje? Dat is het beeld dat je puzzelt. Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan voor nog meer puzzels ook eens het blog Wasgij Original puzzels.

Speelgoed van het Jaar 2021 Kinderspel

Keer op keer kids

De spelers hebben als opdracht gekregen te helpen met het voederen door met hun dobbelstenen de juiste kleuren te dobbelen om daarmee de dierenverblijven op hun speelveld zo snel mogelijk aan te kruisen en waardevolle punten te scoren. Wie het betreffende dierenverblijf als eerste vol heeft, scoort de meeste punten. Kleurrijk, vrolijk en snel dobbelspel waarbij iedereen tegelijk speelt. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en voor alle kinderen met weinig geduld.

Oma’s woeste waslijn

Kan jij oma helpen de was op te hangen? Gooi de dobbelsteen om de weersvoorspelling te zien! Als het zonnig wordt, mag je een kledingstuk ophangen. Wordt het bewolkt, sla dan een beurt over. Gooi je een regenwolk, dan moet je snel je was van de lijn halen. Als het gaat stormen, draait de waslijn rond in de tornado en verliest oma haar kleren!

SmartGames – Apple twist

In Apple Twist van SmartGames willen drie hongerige rupsen een hapje van dezelfde appel. Kan jij ze in de juiste vorm brengen zodat ze alle drie op de appel passen? Voor dit logisch puzzelspel moet je flexibel kunnen denken! Want zowel de rupsen als het spelbord kunnen van vorm veranderen.

Speelgoed van het Jaar 2021 Familiespellen

Throw Throw Burrito

Het kaartspel Throw Throw Burrito staat nog een keer in deze lijst. Dit spel is niet alleen leuk voor tieners, maar voor het hele gezin!

MicroMacro

Ook het coöperatieve detectivespel MICRO MACRO – Crime City is ontzettend leuk voor het hele gezin en staat daarom ook twee keer in de lijst.

Escape your house

Escape Room Spellen zijn enorm geliefd. Ga in Escape your House de uitdaging aan in 6 spannende missies! In elke missie heb je 15 minuten om uit je huis te ontsnappen. Werk samen om de puzzels op te lossen die in het hele huis zijn achtergelaten, zodat jullie uiteindelijk de ‘Meestersleutel’ voor het ‘Super Slot’ kunnen vinden!

Speelgoed van het Jaar 2021 Kennerspel

Everdell

Prachtig bordspel waarin de belevenissen van een groep bosbewoners gedurende een jaar wordt nagespeeld. Het is een bouw- en worker placement spel met een mooie vormgeving en een vernieuwend spelmechanisme waarbij kaarten met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo heb je een spel dat telkens weer leuk is om te spelen.

Paleo

Ook een dubbele vermelding voor het coöperatieve bordspel Paleo. Het bordspel is niet alleen leuk voor tieners, maar ook een superleuk Kennerspel.

Mysterium Park

Helaas is het Kennerspel Mysterium Park, met een dubbele vermelding in deze lijst, op dit moment niet meer verkrijgbaar. Een circus met duistere geheimen wacht op jou in Mysterium Park! Het is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.