LEGO Friends sets voor meisjes – Voor verjaardag of feestdagen

LEGO Friends: de leukste LEGO sets voor meisjes als cadeau voor verjaardag, Sinterklaas, feestdagen of gewoon zomaar

LEGO Friends is een thema van LEGO, speciaal ontwikkeld voor meisjes (en natuurlijk kunnen jongens die het leuk vinden er ook prima mee spelen). Het verhaal gaat over vijf beste vriendinnen die in Heartlake City wonen. Dus, ben je op zoek naar leuk binnenspeelgoed of een cadeau voor een meisje? Dan zit je met LEGO Friends altijd goed! In dit blog een overzicht van een aantal mooie sets om zelf de leukste LEGO Friends verhalen na te spelen of zelf te bedenken.

LEGO Friends Autumns Paardenstal – 41745

Deze set is Speelgoed van het Jaar 2023 én ontving de Gouden Publieksprijs in de categorie Poppen! Geef paardenliefhebbers vanaf 7 jaar een leuk project met dit LEGO Friends Autumns paardenstal (41745) bouwbare dieren speelgoed. De set wordt geleverd met Autumn en Aliya mini poppetjes, 2 speelgoed paarden en accessoires voor creatief speelplezier. Kinderen kunnen voor de paarden zorgen en ze voor de koets spannen voordat ze op pad gaan.

LEGO Friends Heartlake City Buurtcentrum – 41748

De verdiepingen van het LEGO Friends Heartlake City Buurtcentrum (41748) kunnen op verschillende manieren worden ingedeeld voor eindeloos speelplezier. Met de LEGO Builder app genieten kinderen van een intuïtief bouwavontuur. Hiermee kunnen ze inzoomen en hun modellen in 3D draaien, sets opslaan en hun voortgang bijhouden.

LEGO Friends Heartlake Internationale School – 41731

Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen allerlei nieuwe vakken en culturen ontdekken met de LEGO Friends Heartlake Internationale school (41731) speelset. De verschillende klaslokalen vol met lesmaterialen liggen op ze te wachten.

Op de middelbare school in Heartlake City is een kantine, natuurkundelokaal, ingang met kluisjes, kunstlokaal, mediaruimte en toilet. Buiten vinden kinderen een basketbalnet en een skateboard en fiets met helmen. Dankzij het modulaire ontwerp van het gebouw kunnen ze de school steeds opnieuw indelen op basis van hun eigen interesses.

LEGO Friends Strandpretpark – 41737

Deze LEGO Friends set is ontworpen voor tieners en biedt een bouwuitdaging voor gevorderden vol leuke details. Kinderen vanaf 12 jaar die graag problemen oplossen, kunnen hun vaardigheden op de proef stellen terwijl ze alle functies van de LEGO Friends Strandpretpark (41737) zomer set bouwen.

LEGO Friends Sportcentrum – 41744

Trakteer sportieve kinderen vanaf 8 jaar op dit LEGO Friends Sportcentrum (41744) met Niko, Leo, Ivana en Hanna mini poppetjes en veel accessoires. Er is 1 veld dat kan worden aangepast voor verschillende sporten door de doelen en netten te verwisselen.

LEGO Friends – Andrea’s futuristische villa – 42639

Dit is nog eens een boeiend bouwproject voor tieners! Andrea’s futuristische villa (42639) is een geweldig cadeau voor kinderen vanaf 14 jaar en wordt geleverd met een megahoeveelheid minipoppetjes van 11 LEGO® Friends personages en veel accessoires.

Tieners zullen trots zijn op dit fantastische huis van vier verdiepingen met een zwembad, bubbelbad, speelgoedpiano, karaokegedeelte, yogastudio en een waterval die vanaf het dak stroomt. Het interieur is al net zo indrukwekkend met een kinderslaapkamer, een badkamer en Andrea’s slaapkamer met draaiend bed. In de kelder is een opnamestudio en de garage heeft een functie die de auto naar buiten laat rollen als de garagedeur opengaat. Er is zelfs een werkende lift die naar elke verdieping gaat.

Fans van LEGO Friends speelgoed zullen enthousiast zijn over de geweldige cast van oude en nieuwe personages. Er zijn originele vrienden die nu volwassen zijn en een aantal van de nieuwste toevoegingen aan de Friends reeks inbegrepen.

LEGO Friends – Heartlake City winkelcentrum – 42604

Stimuleer fantasierijk winkelplezier met het LEGO® Friends Heartlake City winkelcentrum (42604) voor kinderen vanaf 8 jaar. Inclusief 7 personages die creatief rollenspel stimuleren en de ontwikkeling van sociale vaardigheden bevorderen.

Er valt van alles te ontdekken terwijl kinderen de 3 verdiepingen van het winkelcentrum in elkaar zetten met winkels vol schoonheidsproducten, speelgoed, games, bloemen en outdoorartikelen. En het bouwen is nog maar het begin! Deze bouwset zit vol functies die vriendschapsverhalen bevorderen.

Dit speelgoed bevat details uit een echt winkelcentrum waar kleine klanten blij mee zullen zijn, zoals een noedelrestaurant, een ijscokraampje, een geldautomaat, een waterval en een vijver. Kinderen kunnen aan de knop draaien om de roltrappen te bedienen. De buitenkant van het winkelcentrum ziet er prachtig uit in de kinderkamer. Draai het model om voor toegang tot de binnenkant, waar kinderen met hun creatie kunnen spelen.

LEGO Friends – Olly en Paisley’s huizen – 42620

Creatief spelen is heel leuk met deze LEGO® Friends Olly en Paisley’s huizen (42620) speelgoedset voor meisjes en jongens vanaf 7 jaar. Met deze huizenset kunnen kinderen de vriendschap tussen de buurkinderen Olly en Paisley ontdekken. De set wordt geleverd met 5 minipoppetjes, een micropoppetje, 2 huisdierfiguren en accessoires.

Deze bouw- en speelset bevat de huizen van Olly en Paisley met twee verdiepingen, plus de boomhut die ertussen staat. Olly’s huis heeft een gezellige woonkamer met accessoires om een kopje thee te drinken en een badkamer beneden.

In Olly’s kamer staat een bed en een voerbakje voor zijn kat, plus een nachtkastje en Olly’s verzameling modetekeningen. Paisley’s huis heeft een keuken met een eettafel, een fornuis en een koelkast met etensaccessoires. Boven is de slaapkamer die Paisley deelt met haar zusje. Hier bewaart ze haar gitaar en foto’s van haar vrienden. Deze set is een creatieve cadeautip voor kinderen die houden van leuk familiespeelgoed en rollenspellen.

LEGO Friends – Heartlake City ziekenhuis – 42621

Kinderen die van medische rollenspellen houden, kunnen van alles ontdekken in deze LEGO® Friends Heartlake City ziekenhuis (42621) speelset. Deze ziekenhuisset is een leuk cadeau voor meisjes en jongens vanaf 7 jaar.

Het gebouw beschikt over verschillende ruimtes en afdelingen, waaronder een onderzoekskamer, kraamafdeling, röntgenkamer en kantine. Er zijn allerlei verhalen te bedenken nu Autumn er is om een nieuwe armprothese aan te brengen. Kinderen zullen het geweldig vinden om bezoekers mee te nemen in de werkende lift en kennis te maken met de pasgeboren baby’s op de kraamafdeling. Vervolgens kunnen ze de onderzoeksruimte en de kantine voor de medewerkers ontdekken.

Accessoires zijn onder andere een röntgenscanner, medische apparatuur en cadeaus voor de patiënten. Er is ook een helikopter en een helikopterplatform, plus een robotassistent en een therapiehond. Deze bouwset is een creatief cadeau en bevat diverse accessoires, 5 minipoppetjes, 2 babyfiguren en een speelgoedhond.

LEGO Friends – Toerbus van popster – 42619

Breng verhalen tot leven met deze LEGO® Friends Toerbus van popster speelset (42619) voor meisjes, jongens en kinderen vanaf 8 jaar. De set bevat een bouwbare bus en een backstagegedeelte, plus accessoires en 4 LEGO Friends personages.

Kinderen vertellen het verhaal over de verlegen Paisley, die verandert in superster Ley-La wanneer ze voor de spiegel staat. Ze kunnen allerlei vriendschapsverhalen bedenken waarin Olly helpt bij het creëren van de outfit van zangeres Ley-La en Liann haar idool ontmoet. De bus kan open aan de voorkant, zijkant en achterkant en bevat details zoals het backstagegedeelte met een opnameruimte, keyboard, gitaar, bedden en een badkamer.

Accessoires zijn een gesigneerde foto, schoudervullingen, schoenen, make-up en een mobiele telefoon. Dit speelgoedvoertuig is een leuk cadeau voor muzikale kinderen die van rollenspellen houden. Het is ook ideaal speelgoed om de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen spelenderwijs te bevorderen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Nog meer LEGO inspiratie

Naast LEGO Friends zijn er nog veel meer LEGO series op de markt, geschikt voor de allerkleinsten tot volwassenen. Begint je kindje net interesse te krijgen in bouw- en constructie speelgoed? Dan zijn de sets van LEGO DUPLO een echte aanrader. Bekijk hiervoor eens het blog: LEGO DUPLO: de mooiste bouwsets voor peuters.

Kinderen vanaf een jaar of 6 die graag bouwen zullen de sets van LEGO City Stuntz of LEGO Marvel Avengers bouw- en constructie speelgoed. Hier zitten ook sets bij die ook al geschikt zijn voor 8 jaar en ouder.

Of wat dacht je van LEGO Technic bouw- en constructie speelgoed voor kinderen die gek zijn op alles wat met techniek te maken heeft. Hier zitten ook sets bij die geschikt zijn voor pubers!

Kidults (pubers en volwassenen) kunnen hun hart ophalen met de speciale sets LEGO voor 16+ en volwassenen. Mooie voorbeelden hiervan zijn LEGO Icons Botanical CollectionLEGO Star Wars of LEGO Ideas.

En wist je dat LEGO ieder jaar een aantal sets uit de handel haalt? Deze sets komen dus nooit meer terug! Ben je benieuwd of er nog iets voor je bijzit? Bekijk dan eens het blog LEGO sets die binnenkort met pensioen gaan!. Wees er snel bij, want op = op!  

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.