Jan van Haasteren puzzels

Jan van Haasteren puzzels vanaf 12 tot 99 jaar

Pré kinderen tijdperk vond ik het erg leuk om te puzzelen. Je weet wel, van die goeie ouwe legpuzzels. Hoewel ik er zelf nog nooit eentje gemaakt heb, ben ik altijd mateloos gefascineerd door de Jan van Haasteren puzzels. Daarom zette ik de leukste voor je op een rij!

Jan van Haasteren

Wie kent de komische puzzels van Jan van Haasteren niet? In de jaren 80 werd Jan benaderd door Heineken om een puzzel te maken ter promotie van Bokma citroenjenever. Omdat het budget op was werd er een prent van gemaakt. Toen Jumbo de komische prenten onder ogen kreeg werd besloten om er puzzels van te maken. De eerste Jan van Haasteren puzzel, de Olympische Spelen, was in 1983 een feit. Wil je meer lezen over Jan van Haasteren? Dat kan hier.

De echte fans kennen de specifieke kenmerken van Jan van Haasteren en zoeken in elke puzzel direct naar de haaienvin, Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en Jan’s zelfportret. Maar welke puzzels zijn er eigenlijk allemaal? Ik zette ze in dit handige overzicht voor je op een rij, gesorteerd op 500, 1000 stukjes.

 

Jan van Haasteren puzzels 500 stukjes

Snoepfabriek

Jan van Haasteren 500 stukjes: Snoepfabriek

Op bezoek in de Snoepfabriek gebeuren er de gekste dingen! Deze puzzel is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Meer informatie.

 

Jan van Haasteren puzzels 1000 stukjes

Bij de kapper

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes: bij de kapper

De Jan van Haasteren familie is toe aan een knipbeurt en brengt een bezoek aan de kapper. Boef lijkt erg blij te zijn met zijn nieuwe coupe. Zullen de andere familieleden net zo’n positieve ervaring hebben?

Meer informatie.

 

Beurs van de toekomst

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes: beurs van de toekomst

De Jan van Haasteren familie is erg benieuwd naar de toekomst en bezoekt een beurs om de nieuwste uitvindingen te zien. De kerstman ziet een upgrade voor zijn slee, haaienvin heeft een op maat gemaakte windturbine en er is zelfs een uitvinding voor de tekenaars!

Meer informatie.

 

Zeepkistenrace

Jan van Haasteren 1000 stukjes; Zeepkistenrace; 200ste puzzel

De 200ste unieke Jan van Haasteren illustratie. Een traditioneel beeld van Jan van Haasteren, gelanceerd op zijn 86ste verjaardag met een feestelijk verpakkingsontwerp. Het hele dorp heeft zich verzameld om de Zeepkistenrace te kijken. Iedereen vertrekt met een vliegende start, maar de eerste bocht blijkt voor sommigen te veel te zijn. Dankzij de racegeschiedenis van Turbo Turtle en Super Snail zijn ze de favorieten om te winnen, maar wie zal bovenaan het podium eindigen?

Meer informatie.

 

Oud Hollandse Ambachtenmarkt

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes: Oud Hollandse Ambachtenmarkt

De Jan van Haasteren familie bezoekt de Oud Hollanse Ambachtenmarkt, om te zien hoe het was in grootmoeders tijd. Ze kunnen een glas-in-lood workshop volgen, klompen maken, beeldhouwen, deelnemen aan ringsteken, en nog veel meer! Maar is schoonmoeder blij met het resultaat van de beeldhouwles? Of komt het pijnlijk dicht bij de werkelijkheid?

Meer informatie.

 

Volkstuintjes

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes: volkstuintjes

De volkstuintjes van Jan van Haasteren zijn zeker niet saai te noemen. Jan van Haasteren zorgt ervoor dat er van alles gebeurt in deze volkstuintjes!

Meer informatie.

 

Het tuincentrum

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes: het tuincentrum

Er gebeurt van alles in Het Tuincentrum van Jan van Haasteren. Een kleurrijke plaat waarbij Jan van Haasteren wederom laat zien dat humor op een geweldige manier kan worden verwerkt in een puzzel.

Meer informatie.

 

De oase

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes: de Oase

Wandelen door de woestijn is niet makkelijk, zeker niet als je dorst krijgt! Niet alle leden van de Jan van Haasteren familie dromen van een oase om af te koelen, maar voldoet het aan hun verwachtingen?

Meer informatie.

 

Sprookjesbos Efteling

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes; Efteling Sprookjesbos

De Jan van Haasteren familie gaat een dagje uit naar het geliefde pretpark. Het Sprookjesbos is een van hun favoriete attracties en dat valt te zien! Jan van Haasteren ontmoet Anton Pieck bij de vijver van de kikkerkoning en anders dan het sprookje is het niet Klein Duimpje die de laarzen van de reus heeft gestolen.. Herken jij alle Sprookjesbosbewoners terug? Winnaar van Speelgoed van het Jaar verkiezing 2021 in de categorie Puzzels!

Meer informatie.

 

Kerstmis

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes: Kerstmis

De Jan van Haasteren Kerstmis puzzel van 1000 stukjes laat blijken dat alles rond Kerstmis altijd een beetje chaotisch verloopt. Gehaaste mensen, overal kerstbomen, kerstmannen, cadeautjes en het sneeuwlandschap zorgen voor een druk kersttafereel in de stad.

Meer informatie.

 

Wijnmakerij

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes Wijnmakerij

Na het plukken van de druiven is het tijd om er wijn van te maken. Maar het verloopt in de wijnmakerij op zijn zachtst gezegd alles behalve vlekkeloos!

Meer informatie.

 

De speelgoedwinkel

Jan van Haasteren puzzel 1000 stukjes: De speelgoedwinkel

Op zoek naar nieuw speelgoed in de speegoedwinkel. Maar in de Speelgoedwinkel van Jan van Haasteren verloopt niet alles even soepel.

Meer informatie.

 

Jan van Haasteren puzzels 1500 stukjes

Het bejaardentehuis

Jan van Haasteren puzzel 1500 stukjes: Het bejaardentehuis

Met deze puzzel nemen we een kijkje in de toekomst, als de Jan van Haasteren familie de seniorenleeftijd heeft bereikt. Dit seniorenhuis zit boordevol activiteiten: schilderlessen, biljart, sjoelbakken en een restaurant met voor elk wat wils! Wie zou hier niet willen wonen?

Meer informatie.

 

Jan van Haasteren 2-in-1 puzzel

Safari & Storm 2 x 1000 stukjes

Jan van Haasteren Safari & Storm puzzel, 2 x 1000 stukjes

Twee humoristische puzzels vol chaos van Jan van Haasteren in een doos. De humoristische Safari & Storm van elk 1000 stukjes.

Meer informatie.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com