Jumbo Explore & Discover Experimenteerset

Jumbo Explore & Discover experimenteersets; Wetenschapsdozen Jumbo

Jumbo Explore & Discover Experimenteerdozen zijn een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met wetenschap. De wetenschapsdozen bevatten verschillende leerzame experimenten over een bepaald thema. Welke thema’s er allemaal zijn vertel ik je in dit blog. 

Spelend leren

Kinderen (en hun ouders) zijn vaak gek op educatief speelgoed. Ook zijn kinderen vaak gek op het doen van proefjes. Hoe tof is het om deze twee met elkaar te combineren en verschillende vaardigheden tegelijk te stimuleren? Dat kan bijvoorbeeld door te spelen met wetenschapsdozen. Op de experimenteerdozen van Jumbo zie je dan ook vaak MINT en/of STEAM staan. Maar waar staat dat eigenlijk voor?

  • MINT (Duits) staat voor Mathmatics (wiskunde) – Informatie – Natuurwetenschap – Techniek
  • STEAM (Amerikaans) staat voor Science (wetenschap) – Techniek – Engineering (bouwkunde) – Art (kunst) – Mathmatics (wiskunde)

 

Jumbo Explore & Discover Magneet Lab – Experimenteerset

Jumbo Explore & Discover Magneet Lab - Experimenteerset

Leer met de Jumbo Magneet Lab wetenschapsdoos alles over de werking van magneten. Deze experimenteerset bevat alles voor het doen van 9 leerzame experimenten. Bestuur een racewagen zonder hem aan te raken, maak het geluid van een ratelslang en doe de verbluffende zweeftruc. Stuur je knikkers door een doolhof en maak grappige harige gezichtjes. Leeftijd: 6+ jaar.

Meer informatie.

 

Jumbo Explore & Discover Ruimtelaboratorium – Experimenteerset

Jumbo Explore & Discover Ruimtelaboratorium - Experimenteerset

Is jouw kind gek op alles wat met de ruimte te maken heeft, dan is deze Jumbo wetenschapsdoos met 11 verschillende experimenten die met de ruimte te maken hebben een echte aanrader. Maak glow-in-the-dark sterrenhemels, bouw een telescoop en lanceer je eigen raket met het Ruimtelaboratorium van Jumbo. Experimenteer met schaduw, meng heelalslijm en maak een zonnestelsel in je eigen kamer. Leeftijd: 6+ jaar.

Meer informatie.

 

Jumbo Explore & Discover Science Lab – Experimenteerset

Jumbo Explore & Discover Science Lab - Experimenteerset

Deze Jumbo wetenschapsdoos bevat 20 leuke experimenten waardoor kinderen spelenderwijs leren over natuur en techniek. Maak een drijvend spook, een reageerbuiskaleidoscoop en een stuiterbal met deze experimenteerset. Speel het griezelige kippenvelspel, ontdek hoe je vloeistoffen kunt stapelen en maak levende lava! Leeftijd: 8+ jaar.

Meer informatie.

 

Jumbo Explore & Discover Regenboog Lab – Experimenteerset

Jumbo Explore & Discover Regenboog Lab - Experimenteerset

Kinderen die gek zijn op kleuren gaan de Regenboog experimenteerset van Jumbo helemaal geweldig vinden. Aan de hand van 12 experimenten duik je onder in de wereld van de kleurenwetenschap. Experimenteer met kleuren mengen en maak gelei-korrels in allerlei kleuren. Maak een regenboog in een reageerbuis en bekijk de wereld door een regenboogbril. Leeftijd: 8+ jaar.

Meer informatie.

 

Bekijk voor meer inspiratie ook eens de blogcategorie Educatief. Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.