Jumbo Experimenteer- en wetenschapssets

Jumbo Explore & Discover experimenteersets; Wetenschapsdozen Jumbo

Jumbo Experimenteer- en wetenschapssets zijn een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met wetenschap. De wetenschapsdozen bevatten verschillende leerzame experimenten over een bepaald thema. Welke thema’s er allemaal zijn vertel ik je in dit blog. 

Spelend leren

Kinderen (en hun ouders) zijn vaak gek op educatief speelgoed. Ook zijn kinderen vaak gek op het doen van proefjes. Hoe tof is het om deze twee met elkaar te combineren en verschillende vaardigheden tegelijk te stimuleren? Dat kan bijvoorbeeld door te spelen met wetenschapsdozen. Op de experimenteerdozen van Jumbo zie je dan ook vaak MINT en/of STEAM staan. Maar waar staat dat eigenlijk voor?

  • MINT (Duits) staat voor Mathmatics (wiskunde) – Informatie – Natuurwetenschap – Techniek
  • STEAM (Amerikaans) staat voor Science (wetenschap) – Technology (technologie) – Engineering (techniek) – Art (kunst) – Mathmatics (wiskunde)

Fabulus Potium

Fabulus Potium was één van de winnaars Speelgoed van het jaar 2023 in de categorie Knutsel en Creatief. Twee tovenaars, elk met hun eigen ketel! De tovenaars moeten samenwerken om de formules in het magische spreukenboek te begrijpen, de ingrediënten te bereiden en de juiste mixen te maken om indrukwekkende drankjes te maken. Is het eenhoornbloed dat gemengd wordt met de gedroogde slangenhuid? Explosies, schuim, vloeistof en lavalampen zullen onder andere op de agenda van de tovenaars staan! Leeftijd: 8+ jaar.

Jumbo Explore & Discover Ruimtelaboratorium – Experimenteerset

Is jouw kind gek op alles wat met de ruimte te maken heeft, dan is deze Jumbo wetenschapsdoos met 11 verschillende experimenten die met de ruimte te maken hebben een echte aanrader. Maak glow-in-the-dark sterrenhemels, bouw een telescoop en lanceer je eigen raket met het Ruimtelaboratorium van Jumbo. Experimenteer met schaduw, meng heelalslijm en maak een zonnestelsel in je eigen kamer. Leeftijd: 6+ jaar.

Jumbo Explore & Discover Regenboog Lab – Experimenteerset

Kinderen die gek zijn op kleuren gaan de Regenboog experimenteerset van Jumbo helemaal geweldig vinden. Aan de hand van 12 experimenten duik je onder in de wereld van de kleurenwetenschap. Experimenteer met kleuren mengen en maak gelei-korrels in allerlei kleuren. Maak een regenboog in een reageerbuis en bekijk de wereld door een regenboogbril. Leeftijd: 8+ jaar.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.