Knutsel en Creatief Speelgoed van het Jaar 2023

Knutsel en Creatief Speelgoed van het Jaar 2023

De winnaars Speelgoed van het Jaar 2023 zijn bekend. Dit jaar zijn in 17 categorieën winnaars gekozen, in dit blog staan de winnaars in de categorie Knutsel en Creatief speelgoed die de jury als winnaar heeft gekozen centraal. Nu is het de beurt aan jou! Stem jij mee op jouw favoriete Knutsel en Creatief speelgoed?

Knutsel en Creatief speelgoed

Kinderen zijn er vaak gek op: knutselen! Bij ons thuis is het in elk geval een grote hit. Knippen, plakken, vouwen, tekenen en schilderen gebeurt hier dan ook regelmatig. Iets creëren is een prachtige tijdsbesteding. Bovendien, en dit is iets wat veel volwassenen soms vergeten, iedereen is creatief. Het is ontzettend waardevol om die ontwikkeling een kans te geven!

Miniverse – Make It Mini Food – Diner

Miniverse - Make It Mini Food - Diner; Knutsel en Creatief Speelgoed van het Jaar 2023

Bereid je voor om te spelen met je eten! Maak kennis met Make It Mini Food™ uit het Miniverse van MGA! De enige verzamelbare minigerechten die je zelf kunt maken en showen.

Elke verpakking bevat verrassende ingrediënten en keukenaccessoires om je minigerechten te maken. Elke verpakking is ondoorzichtig, dus je weet pas welk minigerecht je krijgt als je het uitpakt! Vergelijk de inhoud van je verpakking met de inbegrepen verzamelgids, zodat je ziet welk minigerecht je hebt gekregen. Volg de receptenkaart op de achterkant om je minigerecht te maken.

Nadat je je minigerecht hebt gecreëerd, zet je het ongeveer 5 minuten in direct zonlicht tot de hars hard is. Zodra de hars hard is, is je minigerecht helemaal klaar!

Je kunt niet alleen de minigerechten verzamelen nadat ze af zijn, maar ook de ingrediënten en de miniverpakking die al net zo schattig zijn! Van echt werkende minirietjes tot minidonutdozen met echte minidonuts of een minipak melk met echte vloeistof, er zijn meer dan 100+ unieke Make It Mini Food-ingrediënten, -verpakkingen en -keukenaccessoires om te verzamelen en je minigerechten te creëren. Verzamel jij ook alle 36 Make It Mini Food Mini’s van serie 1! 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Degrotespeelgoedwinkel.nl (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Dessineo Sticker Studio

Dessineo Sticker Studio; Knutsel en Creatief Speelgoed van het Jaar 2023

Met Dessineo Sticker Studio van Jumbo kunnen kinderen zelf stickers maken. Het knutselpakket bestaat uit een apparaatje waarmee de stickers aan de achterkant nat mee worden gemaakt, 24 stickervellen en vier kleurenstiften.

Een kind kan de plaatjes op een stickervel inkleuren en vervolgens met het rollerapparaat bevochtigen en ergens op plakken. Het gebruik van het apparaat in combinatie met het kunnen opplakken van de zelfgemaakte stickers maakt het inkleuren extra leuk, ook voor kinderen die dit niet zo boeiend vinden.

Bij jongere kinderen is het wel zo handig om als ouder te helpen met het opstarten van het spel. Het spel bevordert de fijne handmotoriek, oog-hand coördinatie, creativiteit, en plezier in knutselen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Fabulus Potium

Fabulus Potium; Knutsel en Creatief Speelgoed van het Jaar 2023

Fabulus Potium is een wetenschapsspel van Jumbo met kleurstoffen en enkele chemicaliën, waarmee kinderen toverdrankjes kunnen maken. In de doos zitten de vloeibare kleurstoffen, flesjes, maatbekers, pipetten, lepeltjes, twee veiligheidsbrillen en een toverboek.

Is het toverdrankje klaar? Dan kun je het bewaren in één van de flesjes. Op de flesjes kunnen stickers worden geplakt met teksten als elfenbloed, etc., om het geheel van extra magie te voorzien.

Aan de hand van de recepten in het toverboek kunnen kinderen allerlei kleurrijke, bruisende en andere brouwsels maken. Het geheel is een soort chemische knutseldoos, die de creatieve fantasie en de interesse in chemische processen stimuleert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Wat is jouw favoriete knutsel en creatief speelgoed?

Tot en met 5 november kan het publiek een keuze maken uit deze winnaars. Zo wordt bepaald welk bouw en constructie speelgoed de Publieksprijs verdient. Breng jij hier je stem uit, dan maak je kans op mooie prijzen, zoals speelgoed en cadeaubonnen. Op 9 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.