Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023

Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023

De winnaars Speelgoed van het Jaar 2023 zijn bekend. Dit jaar zijn in 17 categorieën winnaars gekozen, in dit blog staan de winnaars in de categorie Bouw en Constructie speelgoed die de jury als winnaar heeft gekozen centraal. Nu is het de beurt aan jou! Stem jij mee op jouw favoriete bouw en constructiespeelgoed?

Bouw en Constructie speelgoed

Kinderen en volwassenen kunnen soms uren bezig zijn met het maken van de mooiste bouwwerken. Bouw en constructiespeelgoed geeft dan ook lang speelplezier met een prachtig resultaat. Tijdens het spelen met bouw en constructie speelgoed worden bovendien verschillende vaardigheden gestimuleerd zoals creativiteit, geduld, inzicht en de grove en fijne motoriek.

Tegenwoordig wordt bouw en constructie speelgoed aangevuld met elektronica en digitale combinaties, wat een waardevolle en zinvolle toevoeging kan zijn. Op die manier kun je al je bouwwerken immers tot leven brengen!

LEGO Dreamzzz – Mevrouw Castillo’s schildpadbusje campervan set (71456)

LEGO Dreamzzz mevrouw Castillo's schildpadbusje campervan set; Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023

Laat kinderen van 7 jaar en ouder op avontuur gaan in de Droomwereld met mevr. Castillo, Mateo en Zoey in deze LEGO DREAMZzz Mevr. Castillo’s schildpadbusje (71456) bouwset. De set is gebaseerd op de spannende tv-serie DREAMZzz en biedt 2 manieren om een geweldig LEGO voertuig te bouwen.

In de feestmodus kan het schildpad busje worden uitgerust met een beweegbare boom, een draaiende cactus en een schatkist die open kan. In de vliegende onderzeeërmodus kunnen kinderen een raket en een bewegende periscoop toevoegen. 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

LEGO.com (hier)

Gravitrax Junior Starterset My Jungle

Gravitrax Junior Starterset My Jungle; Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023

Ben je op zoek naar een knikkerbaan, dan is de kans groot dat je bij het merk Gravitrax uitkomt. Deze Gravitrax Junior set bevat een honderdtal bouwstenen waarmee jonge kinderen vanaf drie jaar een knikkerbaan kunnen bouwen.

De bouwstenen worden geplaatst in de zeshoekige gaten van de bouwplaten, die alles op hun plek houden. Door stenen op elkaar te plaatsen kunnen hoogteverschillen gemaakt worden. Met de bijgeleverde planten- en dierenfiguren kan de knikkerbaan enigszins versierd worden.

Deze knikkerbaan van Gravitrax is dan ook leuk constructiespeelgoed voor de jongere kinderen, die hierin hun bouwfantasie de vrije loop kunnen laten gaan. De set bevordert ruimtelijk inzicht, oog-handcoördinatie, gerichte en volgehouden aandacht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

MEGA Bloks Beweeg en Swing rups

MEGA Bloks Beweeg en Swing rups; Bouw en Constructie Speelgoed van het Jaar 2023

Kleine bouwers kunnen deze snoezige rupsentrein laten wiebelen en bewegen. Peuters kunnen deze rupsentrein maken met bewegende blokken die ze aan elkaar kunnen koppelen. Trek aan het touwtje en de trein gaat rijden! Daarna kunnen ze een lieveheersbeestje met een stootblok, een slak met een draai- en klikfunctie en een vlinder met geribbelde vleugels op de rug van de rups zetten om met z’n allen een ritje te maken. Ook ontdekken peuters een bloem met een spiegel, een antenne met reliëf en een bij met een kralenblok.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Wat is jouw favoriete bouw en constructie speelgoed?

Tot en met 5 november kan het publiek een keuze maken uit deze winnaars. Zo wordt bepaald welk bouw en constructie speelgoed de Publieksprijs verdient. Breng jij je stem uit, dan maak je kans op mooie prijzen, zoals speelgoed en cadeaubonnen. Op 9 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.