LEGO DUPLO – De mooiste bouwsets voor peuters

LEGO DUPLO: de mooiste bouwsets voor peuters en kleuters

LEGO DUPLO heeft mooie bouwsets voor peuters en kleuters die van bouwen houden. Dankzij de grote bouwstenen kunnen peuterhandjes deze blokken van LEGO goed hanteren. Mochten ze de blokken in hun mond steken, zoals kleine kinderen de wereld ontdekken, dan kunnen ze er dankzij het formaat niet in stikken. De LEGO DUPLO-sets in dit blog sluiten perfect aan bij de belevingswereld van jouw kleintje!

Bouw en constructie speelgoed

Bouw en constructie speelgoed komt denk ik wel in elk huishouden voor, omdat ook jonge kinderen er al snel zelfstandig urenlang mee kunnen spelen. Dat maakt het ontzettend leuk en uitdagend binnenspeelgoed. En is het lekker weer? Dan zet je een speeltent neer in de tuin of op het balkon en kun je er ook prima buiten mee spelen!

LEGO DUPLO Peppa Big

Laten we maar meteen beginnen met het vermelden van de nieuwste serie: LEGO DUPLO Peppa Big. Met de speelsets uit deze serie kunnen peuters uren scenes uit de televisieserie naspelen. Ga naar de supermarkt, werk samen in de tuin, vier samen een feestje of maak samen met opa Big een boottochtje!

LEGO DUPLO – 3in1 Familiehuis – 10994

Het LEGO® DUPLO® Stad 3in1 Familiehuis (10994) zit boordevol leuke details en laat peuters vanaf 3 jaar en hun ouders samen spelen. De 7 figuren helpen ouders bij het aanleren van sociale vaardigheden aan hun kinderen. Het speelgoed huis kan op 3 manieren worden gebouwd zodat het boeiend blijft. Kleuters kunnen één groot huis met 3 verdiepingen, een hoog speelgoedgebouw of 2 kleinere woningen maken. Afmetingen: Het hoofdmodel is ruim 36 cm hoog en 35 cm breed.

LEGO DUPLO – Goederentrein – 10875

De LEGO DUPLO Goederentrein (10875) is voor je peuter nu nog eenvoudiger te bedienen en te gebruiken. Jonge kinderen kunnen zelf machinist worden dankzij de Duwen en rijden-motor. Met een klein duwtje vooruit of achteruit begint de trein te rijden! De trein kan worden gestopt door hem vast te pakken of van de rails af te tillen. 

Afmetingen: De goederentrein met vrachtwagons is ca. 10 cm hoog, 47 cm lang en 8 cm breed. Het station is ca. 18 cm hoog, 15 cm breed en 13 cm diep. De grote kraan is ca. 35 cm hoog, 16 cm breed en 16 cm diep. De boot is ca. 17 cm hoog, 19 cm lang en 13 cm breed.  

LEGO DUPLO – Wilde dieren van de wereld – 10975

Neem jouw peuter mee op een wereldreis langs alle 7 continenten en de dieren die er leven, met de LEGO DUPLO Wilde dieren van de wereld (10975) set. Dit educatieve speelgoed voor kinderen van 2 tot 5 jaar bestaat uit 22 verschillende dieren in hun natuurlijke leefomgeving. De set zit boordevol authentieke details, zodat kleintjes de wereld kunnen ontdekken terwijl ze spelen. Afmetingen: de speelmat is ca. 99 cm breed en 50 cm diep. Het Europese gedeelte is ca. 25 cm hoog, 20 cm breed en 17 cm diep.  

LEGO DUPLO – 3in1 Boomhut – 10993

Kleine avonturiers vanaf 3 jaar ontdekken talloze speelmogelijkheden met deze LEGO DUPLO 3in1 Boomhut (10993) educatieve speelgoed set met stenen. Deze set zit vol functies en is op 3 verschillende manieren te maken voor echt creatief bouwen.

Eerst bouwen kinderen een speeltuin met 3 verdiepingen, een superlange glijbaan en een wiebelige brug om over te steken. Als het regent, verandert het model in een gezellige boomhut. Het derde model bestaat uit 2 boomhutten, elk met een glijbaan, en een tuin waar kinderen fruit kunnen verzamelen en naar boven tillen met behulp van de katrol. Afmetingen: het hoofdmodel van een boomhut met 3 verdiepingen is ca. 43 cm hoog, 54 cm breed en 22 cm diep.

LEGO DUPLO – Stoomtrein – 10874

De LEGO DUPLO 10874 Stoomtrein is voor je peuter eenvoudig te bedienen en te gebruiken. Jonge kinderen kunnen zelf machinist worden dankzij de Duwen en rijden-motor. Met een klein duwtje vooruit of achteruit begint de trein te rijden! De trein kan worden gestopt door hem vast te pakken of van de rails af te tillen.

Laat je kind de 5 gekleurde actiestenen op de rails plaatsen om de trein te laten toeteren, de lampen aan en uit te laten gaan, te pauzeren om te tanken, van richting te veranderen en de trein waar dan ook te laten stoppen. Afmetingen: De stoomtrein met passagierswagon is ca. 10 cm hoog, 30 cm lang en 7 cm breed. Het station is ca. 15 cm hoog, 12 cm breed en 6 cm diep.

LEGO DUPLO – Bouwplaats – 10990

Leg de fundering voor sterke bouwvaardigheden met het LEGO DUPLO Bouwplaats (10990). Deze set zit boordevol details die inspireren tot rollenspel en helpen bij de ontwikkeling van zelfexpressie. Peuters leren samenwerken met de 3 bouwvakkers terwijl ze de 3 voertuigen bedienen. De bulldozer brengt het rotsblok, waarna de kraan het vastgrijpt en naar de trechter brengt en het in de betonmolen stort. Als het werk erop zit, wacht er als beloning een lekkere pizza op de bouwvakkers. Afmetingen: de kraan en stortkoker zijn samen ca. 25 cm hoog, 28 cm lang en 24 cm breed.

LEGO DUPLO – 3in1 ruimteavontuur – 10422

3, 2, 1… Lanceer speelmomenten boordevol activiteiten met de 3-in-1 ruimteavontuur (10422) educatieve speelgoed set om te bouwen en herbouwen. De fantasie neemt een vlucht als peuters vanaf 3 jaar astronauten spelen die het heelal verkennen in een speelgoed ruimteschip, buitenaardse wezens ontmoeten en meer te weten komen over het zonnestelsel. Afmetingen: deze set bevat een raket van ca. 35 cm hoog, 18 cm.

LEGO DUPLO – Dieren verzorgen op de boerderij – 10416

Ken je een peuter die dol is op boerderijen? De set Dieren verzorgen op de boerderij (10416) is een ideaal cadeau voor elke kleine dierenliefhebber. Dit educatieve speelgoed wordt geleverd met 8 LEGO DUPLO dieren figuren – waaronder figuren van paarden, een schaap, koeien en kippen – voor peuters vanaf 2 jaar die dol zijn op doen alsof en graag nieuwe vrienden maken op de boerderij. Afmetingen: deze set bevat een boerderij die ca. 23 cm hoog, 27 cm breed en 14 cm diep is.

LEGO DUPLO – Mensen en hun emoties – 10423

Vul de speeltijd van peuters vanaf 3 jaar met plezier en creativiteit met LEGO DUPLO Mensen en hun emoties (10423). Nieuwsgierige peuters ontdekken dat mensen in alle soorten en maten bestaan en dit educatieve speelgoed helpt ze te begrijpen dat we er misschien heel verschillend uitzien, maar toch allemaal vrienden kunnen zijn. Afmetingen: deze set bevat 5 figuren die ca. 13 cm tot ca. 26 cm hoog zijn.

LEGO DUPLO – Brandweerkazerne & Helikopter – 10970

Het brandweerteam roetsjt van de glijbaan, stapt in de Duwen en rijden-brandweerauto en scheurt er door de grote garagedeur vandoor met de zwaailichten en sirene aan (batterijen inbegrepen). Een helikopter stijgt op vanaf het dak voor ondersteuning. Wanneer de actie achter de rug is, is het tijdom te trainen, een welverdiende pizza te eten en dan te gaan slapen– klaar voor weer een drukke dag. Deze set voor peuters zit vol leerzame speelmogelijkheden die de fijne motoriek en sociale en emotionele intelligentie versterken. Een leuke kennismaking met het werk van de brandweer.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.