Wasgij puzzels | Original, Destiny en Mystery

Wasgij Original, Destiny. Mystery en Christmas puzzel kopen 1000 stukjes

Heb jij al eens een Wasgij puzzel gemaakt? Het puzzelconcept waarbij je je fantasie en de gegeven aanwijzingen moet gebruiken om erachter te komen waar de mensen in de afgebeelde scène naar kijken is een leuke uitdaging voor ervaren puzzelaars. Er zijn diverse collecties van Wasgij puzzels: Original, Destiny en Mystery. Welke ken jij allemaal al?

Wasgij puzzels

Wasgij-puzzels zijn een uniek soort legpuzzels met een twist. De naam Wasgij is een anagram van jigsaw, het Engelse woord voor legpuzzel. Dat op zich is al een hint dat deze puzzels niet traditioneel zijn!

Het concept van Wasgij-puzzels is dat je niet de afbeelding die op de doos is afgebeeld legt zoals bij gewone puzzels het geval is, maar dat je een andere afbeelding moet maken die een verrassende en vaak humoristische scène toont. Een Wasgij puzzel is dan ook een zeer uitdagende puzzel.

Binnen de Wasgij puzzels wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen Wasgij Original, Wasgij Destiny, Wasgij Mystery, Wasgij Christmas en Wasgij Retro.

Wasgij Original

Wasgij Original puzzels is het puzzelconcept waarbij het de bedoeling is dat je al puzzelend een antwoord geeft op de vraag: ‘Waar kijken de mensen naar?’. Hiervoor kun je de gegeven aanwijzingen gebruiken en je fantasie aanspreken. Ga voor meer informatie over het Wasgij Original puzzelconcept naar het blog Wasgij Original puzzels.

Wasgij Destiny

Wasgij Destiny is het puzzelconcept voor ‘tijdreizen’. De afbeelding op de doos is een scène uit het heden. Gebruik je fantasie en de gegeven aanwijzingen om erachter te komen hoe de afgebeelde personen en scène op de doos er in de toekomst uit zullen zien. Ga voor meer informatie over het Wasgij Destiny puzzelconcept naar het blog Wasgij Destiny puzzels – Duik in de toekomst.

Wasgij Mystery

Wasgij Mystery is het ‘wat gaat er gebeuren’ puzzelconcept waarbij je je fantasie en de gegeven aanwijzingen moet gebruiken om erachter te komen wat er gaat gebeuren met de personen die afgebeeld staan op de doos. Ga voor meer informatie over het Wasgij Mystery puzzelconcept naar het blog Wasgij Mystery puzzels – Ontdek het geheim….

Wasgij Retro

Wasgij Retro puzzels zijn een heruitgave van populaire Wasgij-puzzels uit het verleden. Omdat sommige originele Wasgij-puzzels zeer gewild zijn en verzamelaars en puzzelliefhebbers deze klassieke ontwerpen opnieuw willen leggen, brengt fabrikant Jumbo deze oudere puzzels opnieuw uit onder de noemer Retro.

Wasgij Christmas

Wasgij Christmas is een feestelijk puzzelconcept, waarbij je de kerstversie van de bovenstaande concepten hebt.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com