Escape puzzle (kids) Ravensburger | Variant op de escape room!

Ravensburger escape puzzel voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder

Ben jij gek op escape rooms, houd je van raadsels en van het maken van een legpuzzel? Met de escape puzzle (kids) van Ravensburger combineer je deze drie! Welke escape puzzels er zijn lees je in dit blog!

Escape room

Een escape room is een interactief spel. Het is de bedoeling dat de puzzels, uitdagingen en raadsels binnen een bepaalde tijd opgelost worden. Ik dacht dat je ook opgesloten werd, maar dat blijkt gelukkig een misvatting te zijn. Hoe dan ook, sinds ik kinderen heb ben ik een serieus watje geworden, een escape room heb ik dan ook nog niet bezocht. Maar nu ontdekte ik de escape puzzel van Ravensburger! Is dat een leuk alternatief?  

Ravensburger Escape Puzzle

Bij de Ravensburger Escape puzzle is het, net als bij normale legpuzzels, de bedoeling dat je een puzzel maakt. De uitdaging zit hem vooral in het feit dat het puzzelmotief afwijkt van het motief op de doos. Om de escape puzzel op te kunnen lossen dien je gebruik te maken van de meegeleverde handleiding en een voorbeeld van de oplossing.

De escape puzzels zijn verkrijgbaar als puzzels voor kinderen, 368 stukjes en 759 stukjes. Op dit moment ben ik nog met Jan van Haasteren Vrijdag de 13e bezig, maar ik ga zeker een van deze escape puzzels voor je proberen!  

Escape puzzel voor kinderen en volwassenen

Zoek je een leuk thema voor een kinderfeestje, dan raad ik je aan om een rondje internet te doen. Je vindt dan meer dan voldoende ideeën om een escape room voor kinderen te maken, wat natuurlijk hartstikke leuk is. Kinderen vinden het namelijk net zo leuk als volwassenen om puzzelen met griezelen te combineren, en griezelen schijnt ook nog eens hartstikke goed voor de ontwikkeling te zijn. Escape puzzels zijn dan ook verkrijgbaar voor zowel kinderen als volwassenen.

Moeilijkheisgraad

Om het leuk te houden is het bij de aanschaf van een Escape Puzzle van Ravensburger belangrijk om op de moeilijkheidsgraad te letten. Hoe meer bolletjes, hoe uitdagender de puzzel. Kies een puzzel die bij jou niveau past.

Jungle – Escape Puzzle Kids 368 stukjes

Jungle - Escape Puzzle Kids 368 stukjes

Wauw, dat is echt de beste zomervakantie ooit! Je gaat mee met je tante op reis naar de Braziliaanse jungle, waar ze zeldzame diersoorten onderzoekt. Wat jullie daar, in het ondoordringbare oerwoud, allemaal ontdekken is ongelooflijk spannend! Je hebt bontgekleurde papegaaien zien vliegen, wilde jaguars gespot en gezien hoe mieren bladeren doorsnijden!

Na een lange dag in het regenwoud maak je je met je tante klaar om de terugweg naar jullie hut aan te vangen. Vlak voor jullie doel horen jullie plotseling een vreemd, luid gekraak! Wat is dat? O nee, met een enorme dreun breekt een tak uit de dichte boomtoppen! Hij valt midden op de hangbrug, die jullie net willen oversteken om het kamp te bereiken. Geschrokken staren jullie naar het gapende gat in de houten planken. Wat nu? De terugweg is versperd en het begint bijna te schemeren…

Om de veilige hut aan de andere kant van de rivier te bereiken voor de duisternis invalt, moeten jullie absoluut dat gat in de brug herstellen. Lukt het je de raadsels op te lossen en de brug te maken?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Museum – Escape Puzzle Kids 368 stukjes

Escape puzzle kids voor kinderen vanaf 9 jaar thema museum

Dompel je onder in een spannend verhaal en ga op zoek naar de raadsels in het puzzelmotief. Kun je alle raadsels ontdekken, oplossen en uit het verhaal ontsnappen langs de EXIT? Leeftijd: 9 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Pirates – Escape Puzzle Kids 368 stukjes

Pirates - Escape Puzzle Kids 368 stukjes

Joepie, eindelijk vakantie! Je bent op vakantie op Barbuda, een eilandje in de Caribische Zee. De zon schijnt en je kunt nauwelijks wachten om het heldere water in te springen! Op weg naar het strand struikel je plots over iets en je valt bijna. Huh, wat is dat? Er zit een stuk hout in het zand! Je bent nieuwsgierig, waar zou dat vandaan komen? Opgewonden graaf je je ontdekking uit. Wauw, dat ziet er enorm oud uit! Je onderzoekt de plank wat nauwgezetter en… in een spleet zit een briefje! Uiterst voorzichtig, om niets stuk te maken, haal je het muffe, vergeelde stuk papier eruit en vouwt het open.

Er staat: Logboeknotitie nr. 81 10 oktober 1717 Ahoi, hier schrijft Bartholomeus Harlock, kapitein van de legendarische Black Rose. Een zware storm heeft ons mooie schip vannacht tegen de klippen geworpen, alle scheepskabouters nog aan toe! De hele bemanning is naar de haaien en ook ik blaas bijna mijn laatste adem uit, aye! Met mijn laatste krachten slaagde ik erin met onze sloep de oever te bereiken en onze schat in veiligheid te brengen. Alleen de schranderste landrat heeft kans om deze te vinden!

Fantastisch, wat een avontuur! Dat klinkt een stuk spannender dan pootjebaden in de zee. Je gaat meteen op zoek naar sporen in de piratenbaai om de schat van de Black Rose te ontdekken! Kun je de raadsels oplossen en de schatkist vinden?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Wizard School – Escape Puzzle Kids 368 stukjes

Wizard School - Escape Puzzle Kids 368 stukjes

De grote dag is eindelijk aangebroken! JOUW grote dag! Vandaag kan je aan iedereen tonen wat je geleerd hebt! Vandaag vindt de tovertest plaats, waarbij niet alleen alle professoren aanwezig zullen zijn, maar ook meester Megisto, een afstammeling van de legendarische tovenaar Merlin. Twee jaar lang heb je je op deze dag voorbereid. Het was een heerlijke tijd hier in burcht Harpertory en je hebt alles geleerd wat nodig is om tovenaar te worden.Je hebt net alles ingepakt om naar de test te vertrekken, als de schrik je om het hart slaat: de twee belangrijkste voorwerpen ontbreken. Je doorzoekt je hele kamer, haalt alles overhoop, kijkt snel in alle gangen en klaslokalen, maar je kan ze gewoonweg niet vinden. Het lijkt wel betoverd! Heeft iemand ze verstopt of wie weet, zelfs gestolen? Plots krijg je een inval: is dit misschien al een onderdeel van de test?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Space – Escape Puzzle Kids 368 stukjes

Space - Escape Puzzle Kids 368 stukjes

Oef, dat was een harde landing! Aanvankelijk zag het er nog prima uit en de landing werd, zoals gepland, met de automatische piloot gestart. Plotseling kwam die verfoeide elektronica in de problemen, viel de boordcomputer uit en moest je de raket met de hand besturen. Technici en ingenieurs hebben alles maandenlang nauwkeurig berekend en gepland, maar uiteraard heeft niemand rekening gehouden met een kosmische neutronenstorm… Als ervaren astronaut ben je er toch in geslaagd de raket veilig op de grond te zetten. Helaas is daarbij heel wat gebroken! Zo ook de robot, die onmisbaar is voor je wandelingen op verre planeten.

Meer dan een jaar geleden ben je op aarde vertrokken met de missie Erkematz 9 om een verre planeet aan de rand van de Siewlog-nevel te onderzoeken. Al lang vermoeden wetenschappers dat de planeet bewoond zou kunnen zijn, maar daarvoor ontbreken duidelijke bewijzen. Het is jouw taak om leven op Erkematz 9 op te sporen en contact te leggen. De aankomst was dan wel wat klungelig, maar is toch geslaagd. Je hebt zelfs al een bewoner aangetroffen! Maar hoe moet het nu verder?

In de verte ontwaar je indrukwekkende gebouwen in knotsgekke vormen – die metropool moet de hoofdstad zijn! Je bent ervan overtuigd daar vriendelijke buitenaardse wezens te ontmoeten. Om een verstaanbaar gesprek met de planeetbewoners te voeren, heb je de vertaalrobot al ingepakt, maar te voet kun je de stad niet bereiken. Daarvoor heb je gewoonweg onvoldoende zuurstofreserves. Wat nu? Slaag je erin de robot te repareren om met succes contact op te nemen of draait je missie uit op een mislukking? Dat hangt van jou af!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Midnight in the Garden – Escape Puzzle 368 stukjes

Midnight in the Garden - Escape Puzzle 368 stukjes

Duisternis. Oh, zoete duisternis. Wat heb je die leren waarderen! Vroeger hield je er niet van, was zelfs bang zodra het donker werd. Je hield van de dag en het licht, maar sinds je gedaanteverwisseling vermijd je de dag, aangezien de zon een van je grootste vijanden werd. Vanaf dat moment breng je de dag door in je spelonk, beschermd tegen de dodelijke zonnestralen. Sindsdien zwerf je elke nacht rond op zoek naar voedsel, aangezien je onlesbare dorst je bijna gek maakt. Mensen ontmoet je in deze godverlaten streek maar zelden, gelukkig zijn er wel een heleboel nuttige dieren, zoals schapen of kippen. Langzaamaan ben je aan de smaak gewend en stel je je ermee tevreden.

Sinds enkele weken word je echter gekweld door een andere gedachte: na ontelbare jaren heb je eindelijk je grote liefde ontmoet. Na een jarenlange zoektocht, mislukkingen en ontgoochelingen ben je bang dat liefde niet eeuwig kan duren. Je voelt echter een eindeloze liefde, waardoor je vreest dat je hart bij het verlies ervan in duizend stukjes zou breken. Daarom ben je op zoek gegaan naar een middel voor de eeuwige liefde. Diep in de catacomben van de oude bibliotheek stootte je ten slotte op de oeroude folianten.

Er bestaat echt een soort symbool dat eeuwige liefde garandeert. Je hebt gevonden waar en wanneer je dat symbool kunt aantreffen, maar helaas waren de pagina’s met de beschrijving van het symbool vernietigd. Je slaagde er enkel nog in de aanwijzing te ontcijferen, dat alleen diegenen die het waard waren, het symbool ook werkelijk zouden vinden. Het symbool kan slechts eenmaal in de honderd jaar in een bepaalde nacht op een bepaalde plaats gevonden worden. Nu is deze nacht aangebroken en bevind je je op de plaats, beschreven in het boek. Reikhalzend kijk je in alle richtingen. Je hebt al je hoop en al je kracht van de voorbije jaren op deze enige, voor jou cruciale nacht gevestigd. Mislukken is ondenkbaar! Maar waar moet je aan je zoektocht beginnen? Je staat voor een raadsel. Dan ontdek je echter onregelmatigheden en ga je aan de slag…

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

The Green House – Escape Puzzle 368 stukjes

Ravensburger Escape puzzle the green house

In de kas In de kas van je tante, de goede vrouw Ute, gebeuren vreemde dingen. Van de ene dag op de andere werden alle groenten oneetbaar en hielden de planten en bloemen op met groeien. Kun jij de 18 raadsels in deze puzzel oplossen en Ute helpen? Leeftijd: 14 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

The Toy Factory – Escape Puzzle 368 stukjes

Ravensburger escape puzzle the toy factory

Nadat je bij je laatste avontuur onverwachte rijkdom verworven hebt, heb je een droom uit je kindertijd waargemaakt en een eigen speelgoedfabriek gekocht. Die was verrassend goedkoop en eenmaal de koopovereenkomst ondertekend was, verdween de vorige eigenaar snel, met gierende banden. Hij was plotseling blijkbaar erg gehaast… Kun jij de 6 raadsels oplossen? Leeftijd: 14 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Chemistry Lab – Escape Puzzle 368 stukjes

Chemistry Lab - Escape Puzzle 368 stukjes

Een scheikundelaboratorium is altijd een uitdagende ruimte, maar dit scheikundelaboratorium zit vol uitdagingen. Kun jij in dit scheikundelaboratorium de raadsels oplossen, de oplossing vinden en je een weg naar de uitgang puzzelen?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Desolated City – Escape Puzzle 368 stukjes

Desolated City - Escape Puzzle 368 stukjes

Wat vroeger echt gebeurde, weet niemand meer exact, maar computers hadden een ramp voorspeld, die het leven op het oppervlak van de aarde zou vernietigen en het oppervlak jarenlang onbewoonbaar zou maken. Daarom werden diep in de aarde reusachtige gebouwen opgetrokken, waarin een deel van de mensheid zou overleven. De computer had berekend dat vanaf nu leven op het aardoppervlak weer mogelijk zou zijn, waarna de deuren open zwaaiden. De bewoners durven echter niet naar buiten.

Door je uitmuntende geestelijke capaciteiten, je gevoel voor het onbekende en je nieuwsgierigheid werd jij uitverkoren om als eerste naar het oppervlak te gaan. Het is je taak om bewijs te verzamelen waarmee je andere mensen kunt overtuigen om samen een nieuw leven op aarde, op jullie aarde te beginnen. Aanvankelijk sta je echter voor een raadsel: wat zou de mensen kunnen overtuigen? Weet jij de puzzel op te lossen?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Unicorn – Escape puzzle 759 stukjes

Ravensburger escape puzzle unicorn

Tijdens je reis door Ierland kom je terecht in het fabelachtige woud Ninlaidar. Diep verborgen in het bos ontdek je de ruïnes van een oude burcht. De muren oefenen een magische aantrekkingskracht op je uit. Terwijl je op onderzoek uitgaat in de ruïne, hoor je een triest gehinnik. Je draait je om en kunt je ogen niet geloven: vlakbij ligt zowaar een eenhoorn in het gras. Kun jij de raadsels oplossen en de eenhoorn zijn magische krachten terug vinden? Leeftijd: 14 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

SpellenRijk.nl (hier)

Submarine – Escape Puzzle 759 stukjes

Ravensburger escape puzzle submarine

Je bent op een cruise in de Caraïben. In de haven van Puerto Rico ontmoet je een oude man, die aan het klussen is aan een mysterieus voertuig. Het blijkt dat dit voertuig een onderzeeër is, die de man zelf heeft gebouwd. Hij wilt ermee duiken naar gezonken scheepswrakken. Als hij je de kans aanbied om in zijn plaats een duik te maken, ga je enthousiast op het aanbod in.

Maar dan gaat er iets fout: de boot gaat kapot, je verliest de controle en zinkt naar de bodem van de zee. Kan je in al deze chaos de goede onderdelen vinden om de onderzeeër weer aan de gang te krijgen? Of kom je aan een treurig einde, als voer voor de haaien? Leeftijd: 14 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Space Observatory – Escape Puzzle 759 stukjes

Ravensburger escape puzzle space observatory

Tijdens een avondwandeling ontdek je een vreemd licht in de lucht. Uit nieuwsgierigheid ga je naar de nabijgelegen bibliotheek zoekt informatie op de afdeling Astronomie. Terwijl je een boek oppikt met de titel ´wij ontdekken de ruimte´, valt er een brief aan je voeten. Nadat je de brief nog een keer hebt gelezen, kijk je ongelovig op en ontdekt een deur. Je opent de deur en volgt de trap naar boven… Leeftijd: 12 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vampire – Escape Puzzle 759 stukjes

Ravensburger escape puzzel vampire

Je bent op zomervakantie in Roemenië. Tijdens een lange wandeling in de bergen kom je een mysterieuze ruïne van een kasteel tegen, midden in het bos. Dapper loop je naar binnen, maar de zware voordeur slaat hard achter je dicht. Na talloze gangen door te lopen kom je in een grote zaal, met in het midden een zware stenen doodskist. En de deksel beweegt! Een ijzige rilling loopt over je rug als je merkt dat het glas vampiertanden bevat. Maar het is te laat om te vluchten. Wat kun je doen om de vampier weer terug in zijn kist te krijgen? Leeftijd: 12 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Curse of the wolves – Escape Puzzle 759 stukjes

Ravensburger escape puzzel curse of the wolves

Op de rommelmarkt ontdek je een oud boek met sagen en fantastische verhalen. Bij het doorbladeren valt je oog op een fascinerend verhaal. In een nabijgelegen bos zou lang geleden een roedel wolven betoverd zijn en sindsdien daar gevangen gehouden worden. Een met de hand getekende kaart toont bovendien de weg naar die plaats. Je bent uit op avontuur en vertrekt op pad. De getekende weg bestaat echter niet en je doolt doelloos door het bos. Toch heb je het merkwaardige gevoel dat je op de juiste plaats bent… Leeftijd: 14 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Da Vinci Artists Workshop – Escape Puzzle 759 stukjes

Da Vinci Artists Workshop - Escape Puzzle 759 stukjes

Waan je met deze puzzel in de tijd van Da Vinci. Weet jij de raadsels op te lossen en de oplossing te vinden?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Kitchen of a witch – Escape Puzzle 759 stukjes

Kitchen of a witch - Escape Puzzle 759 stukjes

Als gepassioneerde hobbychef ben je op een zonnige herfstmiddag op paddenstoelenjacht in het bos. Je hebt net een pracht exemplaar ontdekt, het afgesneden en in je mandje gestopt. De paddenstoel ziet er heerlijk uit en verspreid een aangename geur, en je kunt de aandrang niet weerstaan om alvast een klein stukje te proeven. Kort daarna voel je jezelf duizelig worden. Alles begint om je heen te draaien en je valt neer aan de voet van een grote, oude boom. Helemaal wanhopig besef je dat je jezelf hebt vergiftigd en snel moet handelen om jezelf te redden.

Plotseling zakt de grond onder je vandaan en val je de diepte in. Je bevindt je in een donkere kamer die je doet denken aan de keuken van een heks. Zou je hier een antigif kunnen vinden? Maar waar? En hoe? De tijd dringt….

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Dragon – Escape Puzzle 759 stukjes

Dragon - Escape Puzzle 759 stukjes

Van kinds af aan ben je al gefascineerd door draken. Daarom ben je helemaal overweldigd als je met je eigen ogen het onderzoekslaboratium van je verre oom ziet – een beroemde dracoloog. Van de man zelf ontbreekt echter elk spoor, op een onheilspellend briefje na: een oud, magisch artefact dat hij uit een tempel in Guatemala heeft gestolen dreigt hem te vernietigen! Plotseling hoor je een diep gegrom, en enkele seconden later kijk je recht in de ogen van een draak een echt, levend geschubd monster! De bewaker van het gestolen artefact is gearriveerd. Waar is het, en kun je de magie op tijd neutraliseren?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Forbidden Basement – Escape Puzzle 759 stukjes

Forbidden Basement - Escape Puzzle 759 stukjes

Je treft in de brievenbus een vreemde brief aan. Daarin staat dat een verre verwant gestorven is en zijn
erfenis niet duidelijk is. Er staat nog dat dit blijkbaar erg welgestelde familielid een reusachtige villa bezat.
Je wordt schriftelijk opgedragen om deze villa te zoeken en de aanspraak op de erfenis op te helderen.
Het was de laatste wens van de overledene dat de erfenis alleen in handen komt van diegene,
die dat waard is. Volledig opgewonden vertrek je thuis.

Op weg naar de genoemde villa trekken plotseling donkere onweerswolken boven de hemel samen. Als je om je heen kijkt om een schuilplaats te zoeken, ontdek je een gebouw wat verder van de weg af, verborgen tussen bomen. Resoluut ren je erop af. Net op tijd bereik je het afdak als het onweer losbarst. Terwijl de regen op het half vervallen dak klettert, neem jij in het halfduister een kijkje. Op de muur ontdek je enkele letters. Als je dichterbij komt, kun je de nauwelijks leesbare tekst ontcijferen: Wie het ware geluk wil vinden, moet zijn verstand gebruiken.

Wat verbaasd leun je tegen de muur en voelt hoe een steen meegeeft. Er klinkt geknars, de grond lijkt te
bewegen en je ontdekt de contouren van een valluik in de bodem. Een luik naar een verborgen schat
naar het ware geluk? Je tilt het zware, met ijzer beslagen luik op en kijkt in de donkere kelder. Ondanks
de angst die je overvalt, ga je het avontuur aan en daal je langzaam de trappen af, het duister in.

Als je ogen aan de donkere ruimte gewend zijn, zie je naast een heleboel akelige voorwerpen ook een oude schatkist. Verbergt die misschien het ware geluk? Maar hoe moet je hem openen?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.