Wasgij puzzels | Original, Destiny en Mystery

Wasgij Original, Destiny. Mystery en Christmas puzzel kopen 1000 stukjes

Heb jij al eens een Wasgij puzzel gemaakt? Het puzzelconcept waarbij je je fantasie en de gegeven aanwijzingen moet gebruiken om erachter te komen waar de mensen in de afgebeelde scène naar kijken is een leuke uitdaging voor ervaren puzzelaars. Er zijn diverse collecties van Wasgij puzzels, allen 1000 stukjes per legpuzzel: Original, Destiny en Mystery. Ken jij ze allemaal al?

Wasgij puzzel

Een Wasgij puzzel is een uitdagende puzzel. Binnen de Wasgij puzzels wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen Wasgij Original, Wasgij Destiny, Wasgij Mystery, Wasgij Christmas en Wasgij Retro.

Wasgij Original puzzels is het puzzelconcept waarbij het de bedoeling is dat je al puzzelend een antwoord geeft op de vraag: ‘Waar kijkt men naar?’. Hiervoor kun je de gegeven aanwijzingen gebruiken en je fantasie aanspreken.

Wasgij Destiny is het puzzelconcept voor ‘tijdreizen’. Gebruik je fantasie en de gegeven aanwijzingen om erachter te komen hoe de afgebeelde personen en scène op de doos er in de toekomst uit zullen zien.

Wasgij Mystery is het ‘wat gaat er gebeuren’ puzzelconcept waarbij je je fantasie en de gegeven aanwijzingen moet gebruiken om erachter te komen wat er gaat gebeuren met de personen die afgebeeld staan op de doos.

Wasgij Retro neemt je mee terug in de tijd.

Wasgij Original 36 – Goede voornemens! – 1000 stukjes

Wasgij original puzzel goede voornemens! 1000 stukjes

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: tijd voor een nieuwe versie van jezelf! Maar voor de aerobicsklas in het dorpshuis is dat makkelijker gezegd dan gedaan! Een dame in de klas is ergens van geschrokken en dat is echt niet alleen vanwege het trainingsprogramma. Waardoor lopen deze sport bezetenen nog roder aan dan anders? Dat is het beeld dat jij puzzelt.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Wasgij Original 32 – Mag het een onsje meer zijn?! – 1000 stukjes

Wasgij Original 32 Mag het een onsje meer zijn!?

Op de afbeelding op de doos zie je hoe iedereen bezig is met de voorbereidingen van de groentecompetitie. Maar de deelnemers zien iets waarvan ze steil achterover slaan! Wat is er aan de hand? Waarom zijn ze zo verrast? Probeer je in te beelden dat jij het jurylid bent die haar schrijfblok heeft laten vallen. Wat zij ziet, is het beeld dat jij puzzelt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Wasgij Original 30 – Wals, Tango en Jive! – 1000 stukjes

Wasgij Original 30 Wals, Tango en Jive!

De dansers hebben iets gezien, maar wat zou het zijn? Puzzel wat het jurylid tijdens deze danswedstrijd ziet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Wasgij Original 41 – The Restore Store – 1000 stukjes

Wasgij Original 41 - The restore store - 1000 stukjes

Opa’s ouwe motorfiets heeft betere dagen gekend en zelf loopt hij ook op zijn laatste benen! De experts bij motorzaak The Restore Store hadden een zware klus te doen! Maar wat hebben ze weten te verzinnen om de familie te verrassen? Opa’s familie staat versteld van het resultaat. Wat is er zo bijzonder dat zelfs het paard omkijkt? Dat is het beeld dat jij puzzelt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Wasgij Retro Original 5 – Last-minute Booking!

Wasgij Retro Original legpuzzel 1000 stukjes Last-minute booking

De gierige vakantiegangers krijgen een warm welkom bij aankomst op dit afgelegen, idyllische plekje in de bergen. Maar waarom kijken ze dan zo angstig? Probeer je in te beelden dat je de gids bent: datgene wat zij ziet, is het uitzicht dat jij moet zien te puzzelen!  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Wasgij Destiny 19 – Café De Puzzelhoek!

Wasgij Destiny puzzel café de puzzelhoek 1000 stukjes

Weet je nog dat je vroeger iedereen kende als je het café binnenstapte? En dat een drankje je de kop niet kostte? Probeer je in te beelden hoe het café er vandaag de dag uit zou zien. Het interieur zal wel zijn veranderd, maar wat nog meer? 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Wasgij Destiny 21 – Je geld of je rijbewijs! – 1000 stukjes

Wasgij Destiny legpuzzel je geld of je rijbewijs 1000 stukjes

Een overval op een koets zien we nu natuurlijk niet meer, maar hoe ziet het er dan wel uit? Daar kom je maar op een manier achter, door te puzzelen!  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Wasgij Destiny 22 – Alles op een hoop! – 1000 stukjes

Wasgij destiny puzzel alles op een hoop 1000 stukjes

Een ritje naar de vuilnisbelt was voor de een altijd een leuk uitje, maar voor de ander een ware hel. Nu is dat nog steeds zo: overal spelen kinderen, de verkeerde auto’s worden gesloopt en katten hebben ratten in het vizier die enthousiast zijn om in te trekken. Stel je eens voor hoe deze scène uit vervlogen tijden er vandaag de dag uit zou zien. Er is een hoop veranderd, maar is het door afval scheiden allemaal gemakkelijker geworden, of lopen sommige bezoekers nog steeds rood aan van frustratie?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Wasgij Destiny – 170 jaar Jumbo – 1000 stukjes

Wasgij Destiny - 170 jaar Jumbo

Straatfeesten zijn altijd een geweldige manier geweest om een grote gelegenheid te vieren! Familie, vrienden en buren zorgen er allemaal voor dat de kinderen voldoende te eten en genoeg te spelen hebben. Jumbo is er al langer dan opa zich kan herinneren. Lang vóór het koninklijk bevel van 1978 waarover hij in zijn krant leest. Dezelfde families zijn samengekomen om 170 jaar Jumbo te vieren. Maar welke games en puzzels hebben tot de verbeelding van de volgende generatie gesproken? Wat zijn de speciale lekkernijen en verrassingen die op tafel staan, en hoe vieren ze dat vandaag? Dit is de scène die je moet puzzelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Wasgij Destiny 20 – De Speelgoedwinkel! – 1000 stukjes

Wasgij Destiny 20 De Speelgoedwinkel! – Legpuzzel 1000 Stukjes

Weet je nog toen je klein was, dat een speelgoedwinkel voelde alsof je de hemel binnenstapte? In de loop der jaren is er heel veel veranderd – speelgoedwinkels zien er nu compleet anders uit. Probeer je in te beelden hoe deze speelgoedwinkel er vandaag de dag zou uitzien. Het interieur is vast anders, maar wat nog meer? Dat is de afbeelding die jij puzzelt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Wasgij Destiny 24 – Business As Usual! – 1000 stukjes

Wasgij Destiny 24 Business As Usual

De snelle zakenwereld draaide jarenlang om strakke, moderne kantoren met de nieuwste technologie en kek gekleed personeel met grafieken en tabellen binnen handbereik. Tenminste, totdat 2020 alles op zijn kop zette. Het kantoor anno nu maakt weliswaar nog altijd gebruik van moderne technologie om de zaken gesmeerd te laten verlopen, maar de omgeving van de medewerkers is ietwat chaotischer dan voorheen. Hun kantoorgenoten werken ook ietsje minder goed mee rond vergadertijd. Hoe anders ziet het kantoor van na 2020 er eigenlijk uit? Dat is het beeld dat jij puzzelt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Wasgij Retro Destiny 4 – De Wasgij Spelen – 1000 stukjes

Wasgij Retro Destiny 4 De Wasgij Spelen – Legpuzzel 1000 Stukjes

Deze scène is voorgoed verdwenen, net zoals de oude Spelen. Maar hoe anders zijn de Olympische Spelen tegenwoordig? Vloeit er nog steeds bloed en tranen die deze Spelen zo kenmerkten, of zal de moderne sport wat vriendelijker voor het oog zijn? Puzzel dit plaatje door je verbeelding te gebruiken en ontdek hoe de spelen zijn veranderd.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Wasgij Retro Destiny 3 – Verzand verleden! – 1000 stukjes

Wasgij Retro Destiny 3 Verzand verleden! – Legpuzzel 1000 Stukjes

Dit drukke strand is verleden tijd. Wat zal de toekomst in petto hebben voor de volgende generatie strandgangers? Zullen het nog altijd badpakken, parasols en schepijs zijn? Of zal de tijd voor een nieuw soort vakantie zorgen als we naar het strand gaan?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Wasgij Retro Destiny 5 – Tijdreizen – 1000 stukjes

Wasgij Retro Destiny tijdreizen; Legpuzzel 1000 stukjes

Vroeger was reizen niet voor iedereen weggelegd. Maar afstanden zijn korter geworden door de technische evolutie. Heb je enig idee hoe dit vliegveld er vandaag de dag uitziet? Probeer je in te beelden wat er door de tijd veranderd is; dat is het beeld wat je puzzelt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Wasgij Mystery 16 – Verjaardag Verrassing! – 1000 stukjes

Wasgij Mystery Verjaardag verrassing legpuzzel 1000 stukjes

Opa is jarig, en dat vraagt om een feestje. De hele familie zit om de tafel te kijken hoe hij de cadeautjes uitpakt en zich verheugt op de verjaardagstaart. Gebruik je fantasie en de aanwijzingen op de doos om te bedenken wat er gaat gebeuren!  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Wasgij Mystery 20 – Vakantie in de bergen! – 1000 stukjes

Wagij mystery vakantie in de bergen 1000 stukjes legpuzzel

De zon schijnt en het is weer een prachtige dag in dit idyllische stadje in de bergen. De plaatselijke bevolking doet boodschappen, werkt in de tuin of laat de hond uit. Intussen genieten de toeristen van de omgeving of laden ze hun auto in omdat ze weer naar huis gaan. Wat zou er nou mis kunnen gaan? De bewoners van dit slaperige stadje staat heel wat te wachten, maar wie gaat hun rust verstoren?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Wasgij Mystery – Efteling – 1000 stukjes

Wasgij Mystery - Efteling Wereld Vol Wonderen - 1000 stukjes

Een bezoek aan de Efteling maakt ons allemaal weer even kind. Met betoverende attracties, sprookjesfiguren en achtbanen waarin je de longen uit het lijf schreeuwt. Maar nog niet alle bezoekers lijken de magie te hebben gevonden in de Wereld vol Wonderen. Kan Pardoes daar verandering in brengen? Wat gebeurt er als Pardoes met de magische twinkeltoorts zwaait? Dat beeld ga je puzzelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Wasgij Mystery 18 – Een snelle hap! – 1000 stukjes

Wasgij mysterie puzzel een snelle hap 1000 stukjes

Het ziet er allemaal heel gezellig en rustig uit, maar misschien gooit de hond of de stuiterbal roet in het eten? Je komt er maar op een manier achter, door te puzzelen! Kan jij alle verborgen details in de puzzel vinden?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Wasgij Mystery 21 – Leven in de brouwerij – 1000 stukjes

Wasgij Mystery 21 - Leven in de brouwerij - 1000 stukjes

Bij de rondleiding in de brouwerij heeft de gids de grootste moeite om iedereen in het gareel te houden, vooral de dames van het vrijgezellenfeestje, die iets te diep in de gratis glaasjes hebben gekeken! Op de bordjes staat duidelijk niet aanraken, maar zullen de bezoekers hun handjes inderdaad weten thuis te houden?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

DeBijenkorf.nl (hier)

Wasgij Mystery 19 – Bingobedrog! – 1000 stukjes

Wasgij Mystery 19 Bingobedrog! Legpuzzel 1000 Stukjes

Prijzen, prijzen, prijzen, die zijn er te winnen in deze zaal met bingo en andere spelletjes. Gebruik je fantasie tijdens het puzzelen wat er gaat gebeuren tijdens de Bingo.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

DeBijenkorf.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com