Toont alle 19 resultaten

Balansspeelgoed is bij veel kinderen (en ouders) enorm favoriet speelgoed. Het speelgoed is ontworpen om spelenderwijs kinderen te helpen hun evenwichtsgevoel en motorische vaardigheden te ontwikkelen. 

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €44,-.Huidige prijs is: €39,-.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €79,-.Huidige prijs is: €69,-.

Wat is balansspeelgoed?

Balansspeelgoed kan verschillende vormen aannemen, zoals houten loopfietsen, balanceerplanken, wiebelborden, en zelfs bepaalde soorten bouwblokken. Het idee is dat kinderen zichzelf moeten balanceren of stabiliseren terwijl ze met het speelgoed spelen, wat hun lichaamsbewustzijn en coördinatie bevordert.

Waarom balansspeelgoed?

Het is voor de ontwikkeling van kinderen erg goed om met balansspeelgoed te spelen. Dit type speelgoed kan namelijk helpen bij het versterken van de spieren en het verbeteren van de concentratie en focus van kinderen. Een wiebelkussen of yogabal zijn hier mooie voorbeelden van. Niet voor niks worden deze zelfs op scholen als hulpmiddel ingezet.

Balance board of balansbord?

Heb ik een balance board of een balansbord nodig? Het is misschien weinig verrassend, maar "balansbord" wordt vaak als synoniem gebruikt voor "balance board". Beide termen verwijzen naar hetzelfde soort speelgoed dat wordt gebruikt om balans, stabiliteit en coördinatie te verbeteren.

Welk balansspeelgoed heb ik nodig?

Welk balansspeelgoed het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van het kind, het vaardigheidsniveau, persoonlijke interesses en doelstellingen. Hier zijn enkele populaire opties:

  1. Balance Board: Dit is denk ik wel het meest klassieke balansspeelgoed dat uitdaagt om het evenwicht te bewaren. Het kan variëren van eenvoudige wiebelplanken tot complexere modellen met rollen of bollen eronder.
  2. Loopfiets: Misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar een loopfiets (een kinderfiets zonder pedalen) helpt kinderen hun evenwicht te ontwikkelen. Het leren fietsen gaat hierdoor vaak ook sneller.
  3. Wiebelkussen: Een wiebelkussen is een opblaasbaar kussen met een wiebelige ondergrond. Kinderen kunnen erop zitten om hun balans en stabiliteit te verbeteren. Een wiebelkussen wordt ook wel als hulpmiddel gebruikt bij kinderen met ADHD. Kinderen kunnen dan beter en langer blijven zitten.
  4. Gymnastiek- of yogabal: Een grote opblaasbare bal die kan worden gebruikt om het evenwicht te trainen en verschillende oefeningen uit te voeren. Ook leuk voor volwassenen!
  5. Schommelplank: Een plank die kan worden gebruikt als schommel of als wiebelbord, waardoor kinderen hun evenwicht kunnen oefenen terwijl ze spelen.
  6. Balanceerkoord: Ook altijd leuk en misschien niet meteen iets waar je aan denkt is een balanceerkoord. Dit is een koord dat tussen twee punten wordt gespannen waarop kinderen kunnen balanceren en hun stabiliteit kunnen verbeteren.

Wil je nog wat meer informatie? Bekijk dan zeker ook eens het inspiratieblog over Balansspeelgoed.