Balansspeelgoed – Balance board voor binnen en buiten

Balansspeelgoed, leuk wiebel speelgoed voor kinderen

Op zoek naar balansspeelgoed zoals balansborden en ander wiebelspeelgoed om te wiebelen, balanceren of te schommelen? Of heb je geen idee welke er allemaal zijn? Ik heb in dit lijstje de leukste voor je op een rij gezet!

Balansspeelgoed

Wiebelen, schommelen en balanceren zijn activiteiten die voor alle leeftijden leuk blijven. Het is de basis van veel speeltoestellen in de speeltuin, zoals de wip, de schommel en de wiebelbrug. En we zien het balansspeelgoed ook steeds vaker terug in de vorm van bijvoorbeeld de Wobbel of andere schommelplanken die ook wel balance boards of rocker genoemd worden. En dan heb ik het natuurlijk nog niet eens over het oude trouwe hobbelpaard en alle varianten die daar inmiddels van te koop zijn.

Wiebelen en balanceren op balans speelgoed is ook nog eens heel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van jouw kind. En het spelen op en met balansspeelgoed voorziet ook in de behoefte van kinderen om hun grenzen te verleggen, spanning op te zoeken en ze kunnen er heerlijk hun energie in kwijt. Welk stuk balansspeelgoed zorgt straks bij jou thuis voor dolle pret?  

Balance Board – Balansspeelgoed voor binnen

Het balance board, of in het Nederlands balansbord, is op dit moment absoluut het bekendste stuk balans speelgoed in Nederland. Een gebogen plank van hout met eventueel een laag vilt er op om de vloer te beschermen. Een balance board is heel flexibel binnenspeelgoed waar je van alles mee kunt doen. Kinderen kunnen hier op staan, liggen of zitten, maar de plank kan ook als boog of brug gebruikt worden om op te klimmen of te gebruiken in het fantasiespel voor allerlei doeleinden. Is het een poppenbedje, een bootje of een brug over de rivier? Misschien een poppenkast? Het kan allemaal!

Balance Board accessoires – Balansspeelgoed

Een balansbord voor binnen kan uitgebreid worden met diverse accessoires, zoals een matrasje en een kussen. Op die manier wordt een balansbord ineens een comfortabel plekje om een boek te lezen of zomaar wat rond te hangen en te relaxen.

Balance Board – Balansspeelgoed voor buiten

Omdat een balansbord zo ontzettend veelzijdig is, is het ook ideaal buitenspeelgoed. Omdat er aan een balans bord voor buiten andere eisen worden gesteld zijn ze gemaakt van polypropeen. Dit materiaal is erg stevig en bestand tegen weersinvloeden als zon en regen. Ook kan een balance board voor buiten tot wel 75 kg kan dragen.

Uniek aan dit outdoor balance board is dat hij geleverd wordt met anti slip strips. Dat betekent dat je hem niet alleen buiten kunt gebruiken, maar ook binnen!

Stapelstein stapelstenen – Balansspeelgoed

Deze toffe stapelstenen zijn verkrijgbaar in de leukste kleuren! Maak eens een balanceer-pad van de stapstenen. Of leg de stapelsteen op zijn kop en je kan er in zitten om lekker te wiebelen en rondjes te draaien. En als je daar klaar mee bent kan je er ook een toren mee bouwen! Er zijn sets van 3, 6 of 8 stenen, in diverse kleurencombinaties.

Balance Board Ballenspel Adventure – Balansspeelgoed

Dit houten balansbord is echt een leuke manier om balans, lichaamsspanning, behendigheid en coördinatie te trainen. Als extra uitdaging het balance board ook een geïntegreerd ballenspel. Door op het balansbord te wiebelen kan je de ballen door het doolhof laten rollen. Dit balansspeelgoed is belastbaar tot 50 kg.

Ben je op zoek naar een leuk balansbord voor kinderen tot 5 jaar? Kies dan voor Balance Board Adventure. Deze heeft geen geïntegreerd ballenspel en is belastbaar tot 30 kg.

Klimstenen Adventure

Deze set van tien klimstenen Adventure is ideaal voor jonge klimmers en klauteraars. Door ze met de tweepuntsbevestiging aan de muur vast te maken (voorkomt plotseling draaien) kun je coole en stabiele klimtrappen op de muur maken. Het klimmen bevordert spelenderwijs de ontwikkeling van kracht, evenwicht, moed en uithoudingsvermogen. Niet alleen leuk dus, maar ook goed voor de algemene ontwikkeling.

Houten Klimboog – Waldorf Rocker – Balansspeelgoed

Een leuk alternatief voor een balance board is deze houten klimboog. Net als het balance board is ook de Waldorf rocker te gebruiken als schommelstoel, wip, schommelwieg, stand (om winkeltje te spelen) klimrek en nog veel meer. Door de veelzijdigheid raken kinderen er niet op uitgekeken en stimuleer je ze om actief bezig te zijn. Het elegante ontwerp is helemaal afgestemd op kinderen. Door de handgrepen aan de zijkant en metalen grepen aan het uiteinde, kunnen kinderen veilig spelen.

Ook voor de houten klimboog, die verkrijgbaar is in een standaardmaat of XXL zijn accessoires beschikbaar, zoals een klimhelling, glijbaan, maar ook een kussen om lekker te relaxen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com