Balansspeelgoed

Balansspeelgoed, leuk wiebel speelgoed voor kinderen

Op zoek naar balansspeelgoed zoals balansborden en ander wiebelspeelgoed om te wiebelen, balanceren of te schommelen? Of heb je geen idee welke er allemaal zijn? Ik heb in dit lijstje de leukste voor je op een rij gezet!

Balansspeelgoed

Wiebelen, schommelen en balanceren zijn activiteiten die voor alle leeftijden leuk blijven. Het is de basis van veel speeltoestellen in de speeltuin, zoals de wip, de schommel en de wiebelbrug. En we zien het balansspeelgoed ook steeds vaker terug in de vorm van bijvoorbeeld de Wobbel, schommelplanken, balance boards en de zogenaamde rocker. En dan heb ik het natuurlijk nog niet eens over het oude trouwe hobbelpaard en alle varianten die daar inmiddels van te koop zijn.

Wiebelen en balanceren op balans speelgoed is ook nog eens heel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van jouw kind. En het spelen op en met balansspeelgoed voorziet ook in de behoefte van kinderen om hun grenzen te verleggen, spanning op te zoeken en ze kunnen er heerlijk hun energie in kwijt. Welk stuk balansspeelgoed zorgt straks bij jou thuis voor dolle pret?  

De Wobbel original – Balansspeelgoed

Wobbel original balanceerspeelgoed

Absoluut het bekendste stuk balansspeelgoed in Nederland op dit moment. Een gebogen plank van hout met eventueel een laag vilt er op om de vloer te beschermen. Kinderen kunnen hier op staan, liggen of zitten. En de plank kan ook als boog of brug gebruikt worden om op te klimmen of te gebruiken in het fantasiespel voor allerlei doeleinden. Is het een poppenbedje, een bootje of een brug over de rivier? Het kan allemaal! De Wobbel is er naast de original ook in diverse andere maten en kleuren. De grootste maat is zelfs geschikt voor volwassenen!  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

De regenboog schommelstoel – Balansspeelgoed

Balansspeelgoed regenboog schommelstoel

De regenboog schommelstoel is nog niet zo heel bekend in Nederland, maar als je het mij vraagt is dat echt heel zonde en compleet onterecht! Deze mooie regenboog schommelstoel is een knusse schommelboot die meteen paar kussens en dekens er in ook een hele fijne relaxplek is voor jouw kind. Hij kan ook als brug gebruikt worden, om op te klimmen, of een hut onder te bouwen. Leg je de rocker op zijn zijkant, dan heb je een toonbank, balie, verzin het maar! Het voordeel van de rocker is dat jonge kinderen zich makkelijk vast kunnen houden door de handvatten, waarbij hun vingers niet tussen het hout en de vloer kunnen komen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Schommeltol (wiebeltol) – Balansspeelgoed

Balansspeelgoed: Schommeltol wiebelspeelgoed

Stap in deze mooie stevige schommeltol en draaien maar. Met een doorsnede van maar liefst 88 centimeter is er plek voor 2 kinderen, zo wordt het spelen nog leuker!  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Rivierstenen – Balansspeelgoed

Balansspeelgoed gonge rivierstenen

Zes mooi gekleurde rivierstenen om op te balanceren (3 grote en 3 kleine). De stenen helpen de kinderen om afstand te leren inschatten en hun coördinatie te verbeteren. Aan de onderkant van de stenen zitten anti-slip doppen, zodat de stenen tijdens het springen niet kunnen wegglijden. De rivierstenen zijn op elkaar stapelbaar en vragen dus weinig opbergruimte. 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Wobbel 360 – Balansspeelgoed

Balansspeelgoed: Wobbel360 wiebelspeelgoed met en zonder vilt

Een ronde Wobbel is ook een bekend stuk balansspeelgoed om op te zitten of staan voor het oefenen van balans, rondjes draaien en wat jouw kind verder nog verzint. De allerkleinsten kunnen er zelfs op liggen! De Wobbel 360 is ook verkrijgbaar met vilt ter bescherming van de vloer en tegen geluidsoverlast.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

Stapelstein stenen regenboog – Balansspeelgoed

Balansspeelgoed: Stapelstein stenen balanceerspeelgoed

Deze toffe stenen zijn te krijgen in de leukste kleuren! Maak een balanceer-pad van de stapstenen. Of leg ze op zijn kop en je kan er in zitten om lekker te wiebelen en rondjes te draaien. En als je daar klaar mee bent kan je er ook een toren mee bouwen! Er zijn sets van 3, 6 of 8 stenen, in diverse kleurencombinaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

Stapelstein balance board – Balansspeelgoed

Stapelstein balanceboard

Een balansschijf van het oerdegelijke Stapelstein. De balansschijf is iets groter dan de Stapelstein stenen. Om uren op te balanceren, zittend of staand!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

Schildkröt balansbord junior – Balansspeelgoed

Balansspeelgoed: Schildkröt Balansbord

Een voordelig balansbord dat als extra uitdaging ook een geïntegreerd ballenspel heeft. Door op het balansbord te wiebelen kan je de ballen door het doolhof laten rollen. Dit balansspeelgoed is belastbaar tot maar liefst 90 kg!  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Kinderfeets balansbord – Balansspeelgoed

Kinderfeets balanceerplank

Met deze mooie wiebelplank van Kinderfeets ben je klaar voor uren speelplezier. En de vrolijke regenboogkleuren toveren meteen een lach op het gezicht van ieder kind.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com