Escape puzzel | Een variant op de escape room!

Ravensburger escape puzzel voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder

Ben jij gek op escape rooms, houd je van raadsels en van het maken van een legpuzzel? Met de escape puzzel combineer je deze drie! Welke escape puzzels er zijn lees je in dit blog!

Een escape room is een interactief spel. Het is de bedoeling dat de puzzels, uitdagingen en raadsels binnen een bepaalde tijd opgelost worden. Ik dacht dat je ook opgesloten werd, maar dat blijkt gelukkig een misvatting te zijn. Hoe dan ook, sinds ik kinderen heb ben ik een serieus watje geworden. Een escape room heb ik dan ook nog niet bezocht. Maar nu ontdekte ik de escape puzzel! Is dat een leuk alternatief?

 

Escape puzzel

Bij de escape puzzel is het, net als bij normale legpuzzels, de bedoeling dat je de puzzel maakt. Alleen het puzzelmotief wijkt af van het motief op de doos. Om de escape puzzel op te kunnen lossen dien je gebruik te maken van de meegeleverde handleiding en een voorbeeld op van de oplossing. Ze zijn verkrijgbaar als puzzels voor kinderen, 368 stukjes en 759 stukjes.

Op dit moment ben ik nog met Jan van Haasteren Vrijdag de 13e bezig, maar ik ga zeker een van deze escape puzzels voor je proberen!

 

Escape puzzel kids

Museum

Escape puzzel voor kinderen vanaf 9 jaar thema museum

Dompel je onder in een spannend verhaal en ga op zoek naar de raadsels in het puzzelmotief. Kun je alle raadsels ontdekken, oplossen en uit het verhaal ontsnappen langs de EXIT?

Leeftijd: 9 jaar

Meer informatie.

 

Escape puzzel 368 stukjes

The Green House

Ravensburger Escape puzzel the green house

In de kas In de kas van je tante, de goede vrouw Ute, gebeuren vreemde dingen. Van de ene dag op de andere werden alle groenten oneetbaar en hielden de planten en bloemen op met groeien. Kun jij de 18 raadsels in deze puzzel oplossen en Ute helpen?

Leeftijd: 14 jaar

Meer informatie.

 

The Toy Factory

Ravensburger escape puzzel the toy factory

Nadat je bij je laatste avontuur onverwachte rijkdom verworven hebt, heb je een droom uit je kindertijd waargemaakt en een eigen speelgoedfabriek gekocht. Die was verrassend goedkoop en eenmaal de koopovereenkomst ondertekend was, verdween de vorige eigenaar snel, met gierende banden. Hij was plotseling blijkbaar erg gehaast… Kun jij de 6 raadsels oplossen?

Leeftijd: 14 jaar

Meer informatie.

 

Escape puzzel 759 stukjes

Unicorn

Ravensburger escape puzzel unicorn

Tijdens je reis door Ierland kom je terecht in het fabelachtige woud Ninlaidar. Diep verborgen in het bos ontdek je de ruïnes van een oude burcht. De muren oefenen een magische aantrekkingskracht op je uit. Terwijl je op onderzoek uitgaat in de ruïne, hoor je een triest gehinnik. Je draait je om en kunt je ogen niet geloven: vlakbij ligt zowaar een eenhoorn in het gras. Kun jij de raadsels oplossen en de eenhoorn zijn magische krachten terug vinden?

Leeftijd: 14 jaar

Meer informatie.

 

Submarine

Ravensburger escape puzzel submarine

Je bent op een cruise in de Caraïben. In de haven van Puerto Rico ontmoet je een oude man, die aan het klussen is aan een mysterieus voertuig. Het blijkt dat dit voertuig een onderzeeër is, die de man zelf heeft gebouwd. Hij wilt ermee duiken naar gezonken scheepswrakken. Als hij je de kans aanbied om in zijn plaats een duik te maken, ga je enthousiast op het aanbod in. Maar dan gaat er iets fout: de boot gaat kapot, je verliest de controle en zinkt naar de bodem van de zee. Kan je in al deze chaos de goede onderdelen vinden om de onderzeeër weer aan de gang te krijgen? Of kom je aan een treurig einde, als voer voor de haaien?

Leeftijd: 14 jaar

Meer informatie.

 

Space Observatory

Ravensburger escape room space observatory

Tijdens een avondwandeling ontdek je een vreemd licht in de lucht. Uit nieuwsgierigheid ga je naar de nabijgelegen bibliotheek zoekt informatie op de afdeling Astronomie. Terwijl je een boek oppikt met de titel ´wij ontdekken de ruimte´, valt er een brief aan je voeten. Nadat je de brief nog een keer hebt gelezen, kijk je ongelovig op en ontdekt een deur. Je opent de deur en volgt de trap naar boven…

Leeftijd: 12 jaar

Meer informatie.

 

Vampire

Ravensburger escape puzzel vampire

Je bent op zomervakantie in Roemenië. Tijdens een lange wandeling in de bergen kom je een mysterieuze ruïne van een kasteel tegen, midden in het bos. Dapper loop je naar binnen, maar de zware voordeur slaat hard achter je dicht. Na talloze gangen door te lopen kom je in een grote zaal, met in het midden een zware stenen doodskist. En de deksel beweegt! Een ijzige rilling loopt over je rug als je merkt dat het glas vampiertanden bevat. Maar het is te laat om te vluchten. Wat kun je doen om de vampier weer terug in zijn kist te krijgen?

Leeftijd: 12 jaar

Meer informatie.

 

Curse of the wolves

Ravensburger escape puzzel curse of the wolves

Op de rommelmarkt ontdek je een oud boek met sagen en fantastische verhalen. Bij het doorbladeren valt je oog op een fascinerend verhaal. In een nabijgelegen bos zou lang geleden een roedel wolven betoverd zijn en sindsdien daar gevangen gehouden worden. Een met de hand getekende kaart toont bovendien de weg naar die plaats. Je bent uit op avontuur en vertrekt op pad. De getekende weg bestaat echter niet en je doolt doelloos door het bos. Toch heb je het merkwaardige gevoel dat je op de juiste plaats bent…

Leeftijd: 14 jaar

Meer informatie.

 

Tip: Wil je de puzzel tussendoor veilig wegleggen en op een later moment verder gaan? Schaf dan eens een puzzelmat aan. Je vindt ze hier.

Tip: Heb je de puzzel klaar en wil je het resultaat aan de muur hangen? Dat kan met puzzellijm! Je vindt het hier.

 

Lees ook