Grimm’s houten speelgoed voor open ended play

Grimm's houten speelgoed voor open ended play

Grimm’s houten speelgoed wordt al sinds 1978 gemaakt en een groot deel is perfect geschikt voor zogenaamd ‘open ended play’. Dit betekent kortweg dat je kind zelf kan bepalen waar het speelgoed voor bedoeld is. De fantasie van je kind wordt op deze manier gestimuleerd en ze kunnen het speelgoed inzetten voor de vaardigheden die ze op dat moment hebben of aan het ontwikkelen zijn. Dit betekent ook dat het speelgoed lang leuk blijft omdat het steeds een andere functie krijgt. Klinkt allemaal heel verantwoord natuurlijk, maar het speelgoed is naast educatief ook gewoon prachtig om te zien en vooral heel leuk om mee te spelen.

De producten van Grimm’s zijn van hoge kwaliteit en worden in Europa gemaakt. Ook worden er geen giftige stoffen gebruikt voor de bekende kleurige afwerking van het hout. Compleet veilig dus, ook voor kinderen die nog de neiging hebben om dingen in hun mond te stoppen en er op te sabbelen. Naast de bekende houten regenboog, zijn er ook speelsets in naturel hout, pastelkleuren en in een monochrome zwart-wit uitvoering. Er is dus altijd wel iets dat bij jouw smaak of bij die van jouw kind past. Want zeg nou eerlijk, het Grimm’s houten speelgoed is fantastisch om mee te spelen, maar staat alleen al prachtig als ‘kunstwerk’ op de babykamer. Het houten speelgoed is duurzaam, gaat lang mee en er zijn geen batterijen voor nodig om het leuk te houden.

Met Grimm’s houten speelgoed kan je elke keer weer wat anders verzinnen en op deze manier blijft het speelgoed ook leuk door de jaren heen. Veel van de sets zijn onderling prima te combineren als bijvoorbeeld bouwstenen, zoals de regenbogen, de verschillende bouwplankjes en de blokkensets. En door de mooie regenboog of pastelkleuren kan je kind daarnaast ook eindeloos spelen met kleuren, sorteren van vormen en kleuren en het maken van figuren met de ringen, munten, bakjes en regenboogvriendjes. Of bouw gewoon een heel regenboogdorp. Om je te helpen bij het maken van een keuze uit alle prachtige sets hebben wij de 10 mooiste en meest veelzijdige op een rij gezet, voor eindeloos speelplezier!

 

Regenboog – groot

Regenboog Grimm's; Houten speelgoed voor open ended play

 

Deze klassieker staat natuurlijk op nummer 1. Welke hippe ouder heeft hem niet voorbij zien komen op Pinterest, kraamlijsten of gewoon in het echt in de houten speelgoed winkel? De grote regenboog bestaat uit 12 bogen met elk een eigen kleur. De bogen kunnen alles worden wat je maar wil, een brug, een stal een riviertje een knikkerbaan, je kan het zo gek niet bedenken. Ook kan je met deze regenboog de mooiste figuren leggen. En heb je al een zeemeerminnenstaart geprobeerd? Leeftijd vanaf 1 jaar.

Meer informatie.

De grote regenboog is er ook in naturel, zwart-wit, zonsondergang of pasteltinten.

 

Regenboogballen – klein

Grimm's houten speelgoed: ballen regenboog; Houten speelgoed voor open ended play

Met deze prachtig afgewerkte ballen van 3,5 cm groot kan je eindeloos spelen. Bouw je eigen knikkerbaan met behulp van andere Grimm’s onderdelen, zoals de grote regenboog, sorteer ze op kleur of verzin je eigen spel. Omdat de ballen van hout zijn rollen ze snel over een gladde vloer of ander glad oppervlak. Leeftijd vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

Tip: Ook deze zijn er ook in de mooie pasteltinten, kijk snel hier.

 

Regenboog Vrienden

Grimm's houten speelgoed: regenboogvrienden; Houten speelgoed voor open ended play

Deze set van 12 poppetjes in regenboogkleuren is op allerlei manieren in te zetten. Gebruik ze in je (zelfgebouwde) poppenhuis, stapel ze bovenop een toren of sorteer ze op kleur samen met andere onderdelen van Grimm’s. Deze kleine figuurtjes zorgen altijd voor plezier tijdens het spelen. De regenboogvrienden zijn er ook in pasteltinten, deze vind je hier.

Meer informatie.

 

Grote blokken piramide

Grimm's Piramide blokken; Houten speelgoed met open ended play

Deze prachtige blokkenset is van de kwaliteit die je van Grimm’s mag verwachten. De blokken zijn van groot formaat en variëren naar verhouding van afmeting zodat ze allemaal te combineren zijn. De blokken zijn uiteraard gekleurd met gifvrije verfstoffen en komen in een mooie verzamelbak waardoor de blokkenset eigenlijk ook meteen een leuke puzzel is.

Meer informatie.

 

Sorteerbord

Grimm's Sorteerbord; Houten speelgoed met open ended play

Dit  sorteerbord is de perfecte aanvulling voor veel Grimm’s sets uit de regenboogserie. De onderdelen uit de andere set met bijvoorbeeld regenboogvriendjes, ringen, blokken, munten of ballen kunnen op kleur gesorteerd worden in de verschillende bakjes van dit sorteerbord. Heel leerzaam en leuk om te doen. Ook voordat op kleur sorteren een relevante bezigheid is, is dit bord heel leuk om de verschillende losse onderdelen in te verzamelen. Leeftijd vanaf 1 jaar.

Meer informatie.

Ben je juist fan van de pastelserie van Grimm’s? Ook in die kleurstelling is er een sorteerbord te krijgen, kijk hier.

 

Bouw Ringen Pastel

Bouwringen pastel Grimm's; Houten speelgoed met open ended play

De 24 ringen in 2 verschillende maten leren kinderen op een spelenderwijs te sorteren en kleuren te herkennen. De ringen zijn te combineren met de diverse regenbogen, huisjes en ballen van Grimm’s. Ook perfect om aan een koord of zijde doek te rijgen. Of maak er een mooie kettinghanger van.

Meer informatie.

 

Huisjes stapelbaar

Grimm's huisjes; Houten speelgoed met open ended play

Deze schattige huisjes zijn zowel een puzzel als eindeloos speelmateriaal. De individuele huisjes zijn perfect voorhet fantasievolle spel van kinderen en kunnen dienen als huisje voor allerlei poppetjes, dieren en andere wezens. Leeftijd vanaf 1 jaar. Ook verkrijgbaar in zwart-wit.

Meer informatie.

 

Regenboog munten

Grimm's munten; Houten speelgoed met open ended play

Met deze regenboogmunten kan je eindeloos spelen, bouwen, stapelen, rollen en sorteren. Ook erg leuk in combinatie met een doosje met een gat er in waar de munten doorheen kunnen!  Leeftijd vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Halve cirkels regenboog

Grimm's halve cirkels; Houten speelgoed voor open ended play

Deze halve cirkels zijn perfect in combinatie met de grote regenboog. Maar ze zijn ook eindeloos leuk bij het maken van bouwwerken in combinatie met andere blokkensets van Grimm’s. Ze doen dienst als verdieping, trap of als puzzelstuk bij het leggen van allerlei vormen. Leeftijd vanaf 1 jaar.

Meer informatie.

 

Houten stapelbakjes

Grimm's stapelbakjes; Houten speelgoed voor open ended play

Perfect voor dreumesen en peuters die de behoefte hebben om telkens weer spulletjes in en uit bakjes te halen en bakjes in elkaar te stapelen. Maar met deze bakjes kan je ook kleinere Grimm’s onderdelen op kleur sorteren en je kan er natuurlijk mee bouwen en stapelen. Leeftijd vanaf 1 jaar.

Meer informatie.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com