Grimm’s houten speelgoed voor open ended play

Grimm's houten speelgoed voor open ended play

Grimm’s houten speelgoed wordt al sinds 1978 gemaakt en een groot deel is perfect geschikt voor zogenaamd ‘open ended play’. Dit betekent kortweg dat je kind zelf kan bepalen waar het speelgoed voor bedoeld is. De fantasie van je kind wordt op deze manier gestimuleerd en ze kunnen het speelgoed inzetten voor de vaardigheden die ze op dat moment hebben of aan het ontwikkelen zijn. Dit betekent ook dat het speelgoed lang leuk blijft omdat het steeds een andere functie krijgt. Klinkt allemaal heel verantwoord natuurlijk, maar het speelgoed is naast educatief ook gewoon prachtig om te zien en vooral heel leuk om mee te spelen.

Grimm’s, hoogwaardige kwaliteit houten speelgoed

Ben je op zoek naar mooi binnenspeelgoed van hout? Neem dan zeker één of meerdere sets van Grimm’s. De producten van Grimm’s zijn van hoge kwaliteit en worden in Europa gemaakt. Ook worden er geen giftige stoffen gebruikt voor de bekende kleurige afwerking van het hout. Compleet veilig dus, ook voor kinderen die nog de neiging hebben om dingen in hun mond te stoppen en er op te sabbelen.

Naast de bekende houten regenboog, zijn er ook speelsets in naturel hout, pastelkleuren en in een monochrome zwart-wit uitvoering. Er is dus altijd wel iets dat bij jouw smaak of bij die van jouw kind past. Want zeg nou eerlijk, het Grimm’s houten speelgoed is fantastisch om mee te spelen, maar staat alleen al prachtig als ‘kunstwerk’ op de babykamer. Het houten speelgoed is bovendien duurzaam, gaat lang mee en er zijn geen batterijen voor nodig om het leuk te houden.

Met het houten speelgoed van Grimm’s kan je elke keer weer wat anders verzinnen en op deze manier blijft het speelgoed ook leuk door de jaren heen. Veel van de sets zijn onderling prima te combineren als bijvoorbeeld bouwstenen, zoals de regenbogen, de verschillende bouwplankjes en de blokkensets. En door de mooie regenboog of pastelkleuren kan je kind daarnaast ook eindeloos spelen met kleuren, sorteren van vormen en kleuren en het maken van figuren met de ringen, munten, bakjes en regenboogvriendjes. Of bouw gewoon een heel regenboogdorp. Om je te helpen bij het maken van een keuze uit alle prachtige sets heb ik een aantal mooie en veelzijdige op een rij gezet, voor eindeloos speelplezier!  

Grimm’s babyspeelgoed

Het houten speelgoed van Grimm’s is niet alleen geschikt voor peuters en kleuters, er is ook heel leuk houten speelgoed voor baby’s. Deze rammelaars zijn perfect voor kleine handjes en om met de mond ontdekt te worden. Je kunt kiezen uit een rammelaar met belletjes of juist zonder.

Grimm’s Regenboog

De Grimm’s Regenboog is toch wel een klassieker en staat daarom natuurlijk ook hoog in deze lijst. Welke hippe ouder heeft hem niet voorbij zien komen op Pinterest, kraamlijsten of gewoon in het echt in de houten speelgoed winkel?

De Grimm’s regenboog is verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. De bogen kunnen alles worden wat je maar wil: een brug, een stal een riviertje een knikkerbaan, je kan het zo gek niet bedenken. Ook kan je met de regenboog de mooiste figuren leggen. En heb je al een zeemeerminnenstaart geprobeerd? Dit mooie houten speelgoed is al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Grimm’s houten ballen

Met deze prachtig afgewerkte ballen van 3,5 cm groot kan je eindeloos spelen. Bouw je eigen knikkerbaan met behulp van andere Grimm’s onderdelen, zoals de grote regenboog, sorteer ze op kleur of verzin je eigen spel. Omdat de ballen van hout zijn rollen ze snel over een gladde vloer of ander glad oppervlak. De aanbevolen minimumleeftijd is 3 jaar.

Grimm’s houten kralen en knopen

Naast de hierboven vermelde houten ballen zijn er ook houten kralen en knopen. Dat is het perfecte speelgoed voor kinderen die graag sorteren, maar ook geen genoeg krijgen van het rijgen van kettingen. En wie weet wat je er nog meer mee kunt doen/maken/spelen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Grimm’s Regenboog Vrienden

Deze set van 12 houten poppetjes in (pastel) regenboogkleuren is op allerlei manieren in te zetten. Gebruik ze in je (zelfgebouwde) poppenhuis, stapel ze bovenop een toren of sorteer ze op kleur samen met andere onderdelen van Grimm’s. Deze kleine figuurtjes zorgen altijd voor plezier tijdens het spelen. Leuk om te combineren met de trap daken!

Grimm’s houten blokken

Grimm’s heeft diverse houten blokkensets waar kinderen eindeloos mee kunnen spelen. Denk aan de standaard vierkante blokken, waar je natuurlijk alle kanten mee op kunt, maar voeg daar een set romaanse bouwblokken aan toe en je raakt helemaal niet meer uitgespeeld!

Grimm’s stapeltorens

Stapelen is ook een activiteit waar kinderen doorgaans gek op zijn. Grimm’s heeft dan ook diverse stapeltorens: klein en groot, rond of vierkant. Ook deze zijn weer in diverse kleuren verkrijgbaar. Leuk om te combineren met de regenboog, poppetjes en blokken!

Grimm’s houten puzzels

De houten puzzels van Grimm’s zijn enorm multifunctioneel. Natuurlijk kun je de puzzel weer in zijn originele vorm proberen te maken, maar welke figuren en vormen weet je allemaal buiten het kader te verzinnen? Extra leuk is dat kinderen spelenderwijs kennismaken met geometrie en wiskunde.

Grimm’s houten speelgoed is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com