Ik leer (Ontdekken) – Educatief speelgoed voor peuters van Jumbo

Ik Leer (Ontdekken); Educatieve spellen van Jumbo voor peuters van 2+ en 3+ jaar

Ben je op zoek naar leerzame spellen, dan is de Ik Leer (Ontdekken) serie van het merk Jumbo voor kinderen vanaf 2+ jaar geschikt. Deze serie spellen is ontwikkeld in samenwerking met professionals en sluit aan bij de lesstof en belevingswereld van het kind. Zo is er voor iedere leeftijd een passend spel.

Ik Leer – educatief speelgoed voor peuters van 2+ jaar

Ben je op zoek naar binnenspeelgoed, wat naast leuk ook nog leerzaam is? Dan zijn de leerzame spellen uit de Ik leer-reeks van Jumbo aan te raden. De educatieve spellen voor peuters van 2+ en 3+ jaar. Met deze leerzame spellen kan je kind thuis alvast op spelenderwijze bepaalde vaardigheden oefenen die het later op school gaat leren.

Let op: gaat jouw kind straks naar Montessori-, Waldorf- (vrije school) of Freinetonderwijs? Scrol dan even door naar de Ik Leer Ontdekken-serie onderaan dit blog. Deze lijn is namelijk ontwikkeld met materialen die aansluiten bij deze vormen van onderwijs.

Ik leer – Tegenstellingen

Met ‘Ik leer tegenstellingen’ leren kinderen spelenderwijs afbeeldingen omschrijven, tegenstellingen herkennen, de woordenschat vergroten en verbanden leggen. Als een kind 2 jaar oud is, begint het zijn taal te ontwikkelen. ‘Ik leer tegenstellingen’ speelt hierop in met zes spelletjes, om alleen of samen mee te spelen.

Ik leer – Mijn eerste woorden

Met ‘Ik leer mijn eerste woorden’ kunnen de jongste leden van het gezin nieuwe woordjes leren, voorwerpen herkennen en dieren uit hun directe omgeving en dagelijks leven ontdekken. Bij elke kaart hoor je de naam van het voorwerp of dier, een eenvoudige zin die uitlegt wat het is en, indien van toepassing, het geluid dat erbij hoort.

Ik Leer – educatief speelgoed voor peuters van 3+ jaar

Peuters van 3+ jaar zijn vaak enorm leergierig. Kan je kind alvast wat extra uitdaging gebruiken? Met de onderstaande Ik Leer educatieve spellen kunnen ze zich op spelenderwijze voorbereiden op de basisschool.

Ik leer – Fruit & groenten

Het educatieve spel Ik leer – Fruit & groenten helpt kinderen bij het leren en vertrouwd raken met de namen en de externe en interne aspecten van sommige groenten en fruit.

Ik leer – Cijfers

Spelenderwijs cijfers leren herkennen, tellen, hoeveelheden ordenen en verbanden leggen, je peuter van 3+ jaar leert het met het educatieve spel Ik Leer Cijfers. Aan de hand van zes verschillende spelletjes leert je kind tellen van 1-10 en dieren te ordenen van groot naar klein. De spelletjes lopen op in moeilijkheidsgraad en zijn zelfcorrigerend. Leeftijd: 3+ jaar.

Ik leer – Letters

Met Ik Leer Letters leert jouw peuter van 3+ jaar spelenderwijs letters herkennen, letters bij afbeeldingen zoeken, het alfabet vormen en de woordenschat vergroten. Leg de letters van het alfabet op volgorde van A tot Z. Zie jij een woord dat begint met de letter A? Puzzel dan de juiste afbeelding eraan vast. Leeftijd: 3+ jaar.  

Ik leer – Recyclen

Ik Leer Recyclen van Jumbo was duurzaam Speelgoed van het Jaar 2022 en leert kinderen spelenderwijs hoe zij het beste afval kunnen scheiden om te recyclen. Met behulp van de 7 spelletjes, activiteiten en tips ontdekken kinderen welk materiaal in welke bak thuishoort. Zo maken we samen de wereld een stukje schoner en mooier! Ik Leer recyclen leert kinderen hoe belangrijk het is om voor onze planeet te zorgen.

Dit spel is gemaakt van 100% gerecycled karton, duurzaam geproduceerd papier en plantaardige inkt. We hebben materiaal bespaard door de handleiding eruit te halen, scan de QR-code voor de spelregels. Geen plastic krimpfolie, maar een nieuwe manier van verpakken. Leeftijd: 3+ jaar.  

Ik leer – Vormen & Kleuren

Met Ik leer vormen en kleuren leren kinderen de basiskleuren (geel, rood, blauw en groen) en de meest algemene geometrische vormen (driehoeken, cirkels, vierkanten, rechthoeken en trapeziums) kennen. Aan de hand van het ontwerp van iedere afbeelding kunnen de kinderen elk stukje bij de juiste vorm en kleur zoeken. Een observatie spel waarmee kinderen hun behendigheid leren ontwikkelen.

Ik leer – Op weg naar groep 1

Dit is het Ik Leer Op Weg Naar Groep 1 leerspel van Jumbo, het grote boerderijspel voor de hele familie. Vul jij als eerst je erf met dieren? Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Leer met behulp van de 20 spelletjes alles over kleuren en vormen, de letters van het alfabet en tellen van één tot en met vijf. De spelletjes sluiten aan bij de verschillende onderwerpen die het kind leert tijdens het eerste schooljaar. De spelletjes lopen op in moeilijkheidsgraad en zijn zelfcorrigerend.

Leer kleuren & vormen met de 5 lottokaarten en 30 fiches (7 spelletjes), Leer letter met het dieren alfabet (8 spelletjes), Leer cijfers met de boodschappenmandjes (4 spelletjes). Ik leer – Op weg naar groep 1 kreeg van mij vier sterren.

Naar de review.

Ik leer – Beloningskaart

Ik Leer beloningskaart van Jumbo is een leuk en leerzaam hulpmiddel dat kinderen helpt bij het doen van allerlei terugkerende taken, zoals opruimen en tandenpoetsen. Kinderen kunnen met deze beloningskaart voor elke uitgevoerde taak een ster verdienen, het verdienen van een beloning werkt voor kinderen stimulerend!

Aan het eind van de week kan het kind een beloning krijgen als het zijn of haar taken voldoende heeft uitgevoerd. De beloningskaart is een hulpmiddel om kinderen op een positieve manier te motiveren om taken te doen. Je zult zien dat kinderen meer plezier krijgen in het doen van taken omdat de beloningskaart structuur en daarmee houvast biedt voor wat er die week allemaal moet worden gedaan. Leeftijd: 3+ jaar.  

Ik Leer Ontdekken – educatief speelgoed voor peuters van 3+ jaar

Ken jij de serie Ik Leer Ontdekken van Jumbo al? Ik Leer Ontdekken is een serie educatieve materialen die nieuwsgierige kinderen op een leuke en speelse manier helpt bij het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Er is gebruik gemaakt van materialen die aansluiten bij het Montessori-, Waldorf- (vrije school) en Freinetonderwijs.  

Ik leer ontdekken – Dieren

Leer op een leuke en speelse wijze met behulp van 20+ spelletjes van spelenderwijs de dierenwereld kennen. Leeftijd: 3-7 jaar.  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.