Ik Leer (Ontdekken)| Educatief speelgoed voor kleuters van Jumbo

Ik leer educatief speelgoed voor kleuters; Educatieve spellen van Jumbo

Ik Leer (Ontdekken), educatief speelgoed voor kleuters van Jumbo. Kleuters gaan net naar de basisschool, wat vaak een grote verandering betekent in hun leventje. Heb jij een leergierige kleuter in huis en zou je graag educatieve spellen met hem of haar spelen? Dan is de Ik Leer serie van Jumbo hiervoor erg geschikt.

Ik Leer-serie

Jumbo heeft met de Ik Leer-serie een lijn met educatieve spellen ontwikkeld voor kinderen in diverse leeftijden. Eerder schreef ik al een blog Ik leer (Ontdekken) | Educatief speelgoed voor peuters van Jumbo. Hierin stonden de educatieve spellen voor peuters van 2+ en 3 jaar centraal. In dit blog ga ik verder met de educatieve spellen voor kleuters van 4-6 jaar.

 

Ik Leer – educatief speelgoed voor kleuters van 4+ jaar

Woordjes

Ik Leer woordjes - educatieve spellen voor kleuters van 4+ jaar

Met Ik Leer Woordjes leren kinderen door het spelen van zes spelletjes spelenderwijs letters herkennen, woordjes spellen, lezen en de woordenschat vergroten. De woordjes bestaan uit drie, vier of vijf letters. Kan jij lezen wat er staat? Zoek de letters en spel het woord. Draai de grote kaart om, dan wordt het spelletje moeilijker. Het spel heeft 6 dubbelzijdige kaarten en 112 letterkaartjes. De spelletjes lopen op in moeilijkheidsgraad en zijn zelfcorrigerend. Leeftijd: 4+ jaar.

Meer informatie.

 

Letters schrijven

Ik Leer letters schrijven - educatieve spellen voor kleuters van 4+ jaar

Met Ik Leer Letters Schrijven leer je met behulp van de 6 spelletjes de letters van het alfabet schrijven. Kan jij je eigen naam schrijven? Kijk goed naar de voorbeeldletter en schrijf de letter na. Leeftijd: geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar in groep 1 van de basisschool. Maar voor oudere kindjes die leren schrijven is dit spel ook een hele leuke oefening! Volgt jouw kind Montessori-, Waldorf- (vrije school) of Freinetonderwijs? Kies dan voor Ik Leer Ontdekken Letters (hier).

Meer informatie.

 

Schrijven

Ik Leer Schrijven; Educatieve spellen van Jumbo voor kleuters van 4-6 jaar

Met ‘Ik leer schrijven’ van Jumbo leren kinderen spelenderwijs letters en woordjes schrijven. Alle opdrachten zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de lesstof voor kinderen van 4 jaar. De lichtbak en het speciale schrijfsysteem zorgen ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. Dit educatieve spel bevat 20 kaarten met opdrachten op verschillende niveaus: motorische schrijfvaardigheden oefenen, cijfers, kleine letters, hoofdletters en woordjes leren schrijven. Leeftijd: 4+ jaar.

Meer informatie.

 

Rekenen

Ik Leer Rekenen: educatieve spellen van Jumbo voor kleuters van 4-6 jaar

Met ‘ik leer rekenen’ van Jumbo leren kinderen spelenderwijs tellen, optellen en minsommen maken. Alle sommen zijn zorgvuldig gekozen en sluiten aan bij de lesstof van een kind van 4 jaar. Het speciale cijfersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. Door de kleur en de speciale achterkant van de blokjes past het alleen op de juiste plek. Dit educatieve spel bevat 15 kaarten met 83 opdrachten op 6 verschillende niveaus: tellen, optellen, minsommen maken, cijfers herkennen, cijfers lezen en vermenigvuldigen. Alles netjes opgeborgen in een handige koffer. Zo kun je het spel overal mee naartoe te nemen! Leeftijd: 4+ jaar. Volgt jouw kind Montessori-, Waldorf- (vrije school) of Freinetonderwijs? Kies dan voor Ik Leer Ontdekken Getallen (hier).

Meer informatie.

 

Ik Leer – educatief speelgoed voor kleuters van 5+ jaar

Sommetjes

Ik Leer sommetjes - educatieve spellen voor kinderen van 5+ jaar

Zit jouw kind in groep drie of vier en is het dol op rekenen? Of kan het wel wat hulp gebruiken om het beter onder de knie te krijgen? Dan is het rekenspel Ik Leer Sommetjes van Jumbo iets voor jou! Met zes verschillende rekenkaarten en 48 cijferstukken kun je eindeloos sommen combineren. Leeftijd: 5+ jaar.

Meer informatie.

 

Lezen

Ik Leer Lezen - educatieve spellen voor kinderen van 5+ jaar

Met ‘ik leer lezen’ leren kinderen spelenderwijs lezen en woordjes spellen. Alle woordjes zijn zorgvuldig gekozen. Ze bestaan uit maximaal 5 letters en sluiten aan bij de woordenschat van een kind van 5 jaar. Het speciale lettersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. ‘Ik leer lezen’ bevat 15 kaarten met 90 opdrachten op 3 verschillende niveaus: woordjes naleggen, begin-, eind- en tussenletters zoeken en woordjes spellen. Met ‘Ik Leer lezen’ oefen je vast thuis wat je straks op school leert! Leeftijd: 5+ jaar.

Meer informatie.

 

Symmetrie

Ik Leer Symmetrie - educatieve spellen voor kinderen van 5+ jaar; Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020: ‘Ik Leer Symmetrie’. Hiermee leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren ze figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. Het spel bevat 40 kaarten met opdrachten op 4 niveaus, alles netjes opgeborgen in een handige koffer. Leeftijd: 5+ jaar.

Meer informatie.

 

Ik Leer – educatief speelgoed voor kleuters van 6+ jaar

De Tafels

Ik Leer de tafels - educatieve spellen voor kinderen van 6+ jaar

Leer met behulp van 2 spelletjes en de poster de tafels van 1 tot en met 10. Weet jij de antwoorden op de sommen? Zoek de juiste getal-fiches en leg ze op de kaart. Controleer je uitkomst door het fiche om te draaien. Komt het plaatje overeen? Dan is het antwoord goed! Leeftijd: 6+ jaar.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.