Ik leer – Op weg naar groep 1, review

Ik leer - Op weg naar groep 1, review

Heb je een leergierige peuter in huis? Dan is het leuk om dit te stimuleren, bijvoorbeeld door je verzameling binnenspeelgoed uit te breiden met behulp van leerzame spellen zoals Ik leer – Op weg naar groep 1. Leuk, uitdagend én educatief.

Ik leer (ontdekken)

Speciaal voor leergierige kinderen ontwikkelde speelgoedmerk Jumbo de Ik leer (ontdekken) lijn. Dit zijn leerzame spellen voor peuters en kleuters, gericht op de belevingswereld van het jonge kind. Ben je benieuwd welke spellen er allemaal zijn? Lees dan één van de volgende blogs:

Ik leer – Op weg naar groep 1

Het Ik leer – Op weg naar groep 1 leerspel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat 20 spellen in 1. Door het spelen van de spellen leren kinderen alles over kleuren en vormen, de letters van het alfabet en tellen van 1 tot en met 5. De spellen, die bovendien oplopen in moeilijkheidsgraad en zelfcorrigerend zijn, sluiten aan bij de verschillende onderwerpen die het kind leert tijdens het eerste jaar van de basisschool.

Inhoud spellen

1 Leer kleuren en vormen met de 5 lottokaarten en 30 fiches (7 spelletjes)
1 Leer letter met het dieren alfabet (8 spelletjes)
1 Leer cijfers met de boodschappenmandjes (4 spelletjes)
1 Het grote boerderijspel

Conclusie

De spellen van Ik leer – Op weg naar groep 1 zijn leuk om te spelen voor jonge kinderen. Het opstarten en opzetten vraagt wel de nodige begeleiding van ouders/verzorgers. Voor jonge kinderen kan het namelijk erg verleidelijk zijn om de doos leeg te gooien, maar dat maakt het geheel natuurlijk onoverzichtelijk. Ook hebben de poppetjes (gemaakt van stevig karton) van het boerderijspel een plastic voetje. Om het karton mooi te houden is het is aan te bevelen dat een volwassene deze in elkaar zet.

Hoewel onze kinderen inmiddels al wat ouder zijn, spelen onze dochters van 4 en 7 er af en toe nog steeds graag mee. Dit komt vooral omdat onze oudste dochter graag juf speelt. Nu zij de cijfers en letters kent, leert ze die graag aan onze jongste dochter.

Mijn beoordeling Ik leer – Op weg naar groep 1:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.