Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022

De winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022 zijn bekend! Er zijn drie winnaars in elke categorie. Welk speelgoed is jouw favoriet? Breng dan snel je stem uit en wie weet ontvangt het speelgoed van jouw keuze wel de publieksprijs! 

Inhoud

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Kinderspellen

Peek-A-Zoo – SmartGames

Peek a zoo Smartgames; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 Kinderspellen

Peek a Zoo is een spel voor jonge kinderen waarbij kleurige kubussen van verschillende maten op elkaar gestapeld moeten worden aan de hand van voorbeeldplaatjes. In de kubussen zitten openingen (een soort poortjes) waar kaarten met dierenplaatjes in geplaatst kunnen worden (de dieren in hun kooien). Op deze manier kunnen blokkentorens worden gebouwd met op elke verdieping een ‘kooi’ met een dier. Leeftijd: 2+ jaar. Spelers: 1.

Meer informatie.

 

Dodo – 999 Games

Dodo bordspel - Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie kinderspellen

De heilige dodo van de Hagulaminapitopasi-stam legt ieder jaar op de top van een berg een ei. Dit ei rolt tergend langzaam richting de afgrond. Samen met je medespelers zet je alles op alles om het ei te redden. Dit doe je door bruggen te bouwen, die ervoor zorgen dat het ei veilig en wel naar een boot aan de voet van de berg rolt. Maar als jullie te langzaam zijn, valt het ei te pletter! In dit hilarische geheugen- en actiespel moet je samen zo snel mogelijk genoeg fiches vinden om bruggen op de berg te zetten. Dit doe je door met een dobbelsteen te rollen en het juiste bijhorende fiche onder alle gedekte fiches te vinden. Alleen als je onthoudt welke fiches waar liggen, kun je op tijd de bruggen in elkaar zetten. Dodo is een race tegen de tijd. Het wiebelende ei heeft namelijk een eigen willetje. Soms kruipt het ei met een slakkengang de berg af. En soms rolt het ei ineens met een rap tempo bijna een brug af. Weten jullie het ei op tijd te redden? Leeftijd: 6 – 99 jaar. Spelers: 2 tot 4.

Meer informatie.

 

Hoofd Bewaking – Identity Games

Hoofd Bewaking - Identity Games; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 categorie Kinderspellen

Hoofd Bewaking is vooral een grappig actiespel om samen met vrienden of het gezin te spelen. Een van de spelers is het Hoofd Bewaking. Hij/zij heeft een soort kap over zijn/haar hoofd en kan alleen een klein stukje van de omgeving zien door een periscoop die op willekeurige momenten open en dicht gaat. Je ziet dus steeds maar even een stukje van de omgeving. De andere spelers moeten allerlei voorwerpen stelen en naar de vluchtauto’s brengen. Het Hoofd Bewaking moet dat voorkomen door de dieven te betrappen. Het spel kan zowel binnenshuis als buitenshuis (tuin) gespeeld worden en zorgt ervoor dat de spelers lekker bewegen, moeten verstoppen of wegduiken voor de blik van het Hoofd Bewaking. Dat zorgt voor de nodige hilariteit.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Buitenspeelgoed

X-Shot Skins Last Stand Dart Blaster Graffiti (16 darts) – Zuru

X-Shot Skins Last Stand Blaster Graffiti

De X-Shot Skins Last Stand Blaster is een speelgoedgeweer met een roterend magazijn waarmee je in korte tijd 14 schuimpijltjes over meer dan 20 meter kunt afschieten. Bij de Blaster worden vier skins meegeleverd, zodat je kunt kiezen hoe je blaster er uit gaat zien. Leuk actiespeelgoed voor kinderen en jongelui die ‘oorlogje’willen spelen. Goed om de kinderen actief en buitenshuis (samen) aan het spelen te krijgen en een mooi alternatief voor het gamen binnenshuis. Zorgt voor spanning en vraagt om reactievermogen. Leeftijd: 8+ jaar.

Meer informatie.

 

Les Papattes – Selecta

Les Papattes - Selecta; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie buitenspeelgoed

De zon brandt op de dieren op de savanne, de rivier is niet ver weg en alle dieren hebben dorst. Kruip in de huid van een dorstig dier dat zin heeft in een spelletje en kom zo dicht mogelijk bij de rivier zonder te worden opgegeten door de krokodillen die zich daar verstoppen. Een spel om te spelen op gras of op zand. Leeftijd: 6 – 99 jaar. Spelers: 2 tot 4.

Meer informatie.

 

De Dief – BS Toys

De Dief (the thief) - BS Toys; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 categorie Buitenspeelgoed

Wees voorzichtig! Er is een dief in de stad! Kies wie de dief is. Kijk goed naar alle waardevolle stukken voordat de dief er één steelt. Draai je om en dan weer terug…hoe goed is je geheugen? Weet jij wat er gestolen is? Wees de eerste die het zegt en win de ronde! Leeftijd: 3 – 12 jaar. Spelers: 2 tot 10.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Bouw en Constructie

LEGO City Missie Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars – LEGO

LEGO City Ruimteschip Verkenningsmissie op Mars - LEGO; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 categorie Bouw en Constructie

Zin in een buitenaards leuke speelervaring? Laat kinderen kennis maken met interactief speelgoed door ze te verrassen met de LEGO City Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars (60354) speelset. Ze bouwen zelf een heuse game met LEGO stenen en spelen vervolgens de hoofdrol in avonturen op het beeldscherm, waarbij ze allerlei missies moeten voltooien. Leeftijd: 6 – 12 jaar.

Meer informatie.

 

GraviTrax Power Starter-set Launch – Ravensburger

GraviTrax Power Starter-set Launch - Ravensburger; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Bouw en constructie

Met de elektronische GraviTrax Power Start en Finish elementen kan de speler via de controller met de track communiceren. Deze twee POWER elementen zijn radiografisch met elkaar verbonden. Wil je dat een nieuwe kogel moet beginnen zodra de vorige de Finish heeft bereikt? Geen probleem met de GraviTrax Power Starter Set Launch: Met deze Power set wordt de volgende kogel automatisch de baan op gestuurd! De Start en Finish actieblokjes kunnen elk maximaal 7 kogels bevatten. Leeftijd: 8 – 99 jaar.

Meer informatie.

 

Smartivity Pinball Machine – SmartGames

Smartivity Pinball Machine - SmartGames; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 categorie bouw en constructie

De Smartivity Pinball Machine is constructiespeelgoed waarmee je met houten elementen een flipperkast kan bouwen. Dat gebeurt aan de hand van stapsgewijze instructies. Het bouwen vraagt oog voor detail en is een hele klus, maar levert een echt werkende flipperkast op, waarmee gespeeld kan worden. Het bouwen is leerzaam en uitdagend en zal soms ondersteuning vragen van een volwassene om frustratie te voorkomen. Doordat kinderen tijdens het bouwen zien hoe de onderdelen in elkaar grijpen, leren ze er ook iets mee over mechanica. Stimuleert ruimtelijk inzicht en constructieve vaardigheden. Ook goed voor de volgehouden aandacht. Een constructieset waar je na afloop ook veel speelplezier kunt beleven.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Knutsel en Creatief

Origami 3D – Peacock – Selecta

Origami 3D - Peacock; Winnaar speelgoed van het Jaar 2022 categorie Knutselen en Creatief

Een waar feest voor liefhebbers van creatief speelgoed. Origami 3D zijn unieke sets waarmee je de mooiste 3D-papiersculpturen kunt maken die je ooit hebt gezien. Dit alles dankzij gepatenteerde modules, zeer gedetailleerde instructies en stapsgewijze instructievideo’s die laten zien hoe het geselecteerde model moet worden gemonteerd. De set bevat kant-en-klare snijvormen, met een duidelijk gemarkeerde buiglijn, die zelfs de richting aangeeft waarin we het moeten doen. In drie eenvoudige bewegingen kunnen we een basismodule maken die wordt gebruikt om een ​​meesterwerk te creëren. Alle modules worden identiek geassembleerd en vervolgens zonder lijm samengevoegd tot een beeldje. Leeftijd: 8 – 100 jaar.

Meer informatie.

 

Doctor Squish Squishy Maker – Boti

Doctor Squish Squishy Maker - Boti; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 categorie Knutselen en Creatief

Word jij de volgende Doctor Squish? Maak je eigen squishies! Pomp om de grootte van je squishy te bepalen – klein, middel of GIGANTISCH! Je kunt je squishy vullen met wat bij de Squishy Maker wordt geleverd of met je eigen slijm en vulling. Vervolgens kun je genieten van je eigen squishy! Leeftijd: 5 – 99 jaar.

Meer informatie.

 

LEGO DOTS Eenhoorn creatieve gezinsset (41962) – LEGO

LEGO DOTS Eenhoorn creatieve gezinsset (41962) - LEGO; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 Knutselen en Creatief

Maak samen spelen nog leuker met de LEGO DOTS Eenhoorn creatieve gezinsset (41962)! Het creatieve speelplezier begint zodra kinderen de doos openen. Deze set boordevol leuk eenhoorn speelgoed is speciaal ontworpen voor knutselfans vanaf 6 jaar en bevat 5 verschillende DOTS voorwerpen. Met dit creatieve 5-in-1 feestpakket kunnen kinderen 5 verschillende LEGO DOTS voorwerpen knutselen. Leeftijd: 6+ jaar.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Pluche

Magic Mixies Magische ketel met echte mist – Spectron

Magic Mixies Magische ketel met echte mist - Spectron; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 categorie Pluche

Ervaar échte magie met de Magic Mixies Magische Ketel! Wie tover jij op Magische wijze uit de Ketel tevoorschijn? Je Ketel wordt geleverd met een speciale Toverstaf en alle magische ingrediënten die je nodig hebt om een toverdrankje te mixen, waaruit je eigen interactieve, pluchen vriendje zal ontstaan! Leeftijd: 5 – 99 jaar.

Meer informatie.

 

Rainbowcorns Puppycorn Rescue Surprise – Zuru

Rainbowcorns Puppycorn Rescue Surprise - Zuru; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie pluche

Er is niets zo leuk voor kinderen als het uitpakken van een cadeautje waarvan je nog niet weet wat het precies gaat worden! Dat is dan ook het spannende aan de Rainbow Puppy Corns Resque Surprise. Je maakt het ‘ei’ open en treft daar een pluche Puppy aan plus nog enkele andere attributen, waaronder een minibeestje en slime. Die kun je gebruiken om de zieke Puppy Corn weer beter te maken. Er zijn allerlei verschillende Puppy Corns, dus kinderen kunnen ze sparen. Fijn voor kinderen die houden van knuffels verzorgen. Leuk voor fantasiespel. Leeftijd: 3 – 14 jaar.

Meer informatie.

 

Woezel & Pip Buurpoes lopend en pratend – Van der Meulen

Woezel & Pip Buurpoes lopend en pratend - Van der Meulen; Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 categorie Pluche

Je eigen interactieve Buurpoes met geluid, een unieke speelervaring! Nu kun je ècht spelen met jouw favoriete vriendje uit de Tovertuin! Aai haar over haar hoofdje of lijfje en ze begint te praten. Ze kan zelfs lopen en met haar staartje zwaaien. Speel, loop, lach en zing je met Buurpoes mee? Leeftijd: 0 – 8 jaar. Vind je interactieve knuffels leuk? Lees dan ook eens het blog: Interactieve knuffel voor eindeloos speelplezier!

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Voertuigen

Exost RC Rhino Wave Amfibie Monstertruck – Spectron

Exost RC Rhino Wave Amfibie Monstertruck; Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022 categorie voertuigen

De Exost RC Rhino Wave 4×4 Off Road Monstertruck met een schaal van 1:8 rijdt niet alleen over land, maar ook over water! Dit amfibie voertuig heeft duurzame, lichtgewicht banden met anti-shock vering die alle ondergronden aankunnen. De Rhino Wave maakt met gemak 360 graden spins en behaalt snelheden van wel 30 km/u. Uitgerust met een twin turbine, waardoor de Rhino extra kracht en snelheid krijgt in het water. Met 2,4 GHz-transmissie en voorzien van een een ingebouwde oplaadbare batterij. Beleef eindeloos speelplezier met de Rhino Wave! Leeftijd: 5 – 99 jaar.

Meer informatie.

 

Maisto Tech RC Red Bull RB15 #33 Max Verstappen Formule 1 – De Tombe

Maisto Tech RC Red Bull RB15 #33 Max Verstappen Formule 1; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie voertuigen

Maisto Tech RC radiografisch bestuurbare auto van de Red Bull RB15 #33 Max Verstappen uit het seizoen 2019. Met deze modelauto in schaal 1:24 kruip je zelf achter het stuur van de RB15. De auto werkt op een afstandsbediening. Deze bevat een Li-ion batterij die op te laden is middels USB en heeft een frequentie van 2,4 GHz. Let op, batterijen worden niet meegeleverd. Leeftijd: 8 – 13 jaar.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Poppen

Cry Babies Dressy Coney Huilpop – Spectron

Cry Babies Dressy Coney Huilpop - Spectron; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie poppen

Maak kennis met de nieuwe Cry Babies Dressy Coney pop! Ze draagt voor het eerst een schattige trendy outfit: een wit zacht jasje met oren, een roze jurk en een legging met stippen. Ook draagt ze mooie roze schoenen! Je kunt haar uit en aankleden en zo eindeloos met haar spelen. Ze heeft mooie kristallen ogen en nieuw écht haar voor extra stylingplezier. Maar Dressy Coney kan ook echte tranen huilen en schattige huilgeluidjes laten laten horen. Stop je haar speentje in haar mond, dan zal ze stoppen met huilen en weer tevreden zijn. Met meer dan 10 babygeluiden en een lichtgewicht ontwerp zodat je haar overal mee naartoe kunt nemen. Leeftijd: 1,5 tot 10 jaar.

Meer informatie.

 

L.O.L Surprise! OMG Fashion Show Style Edition – Miss Frost – MGA

L.O.L Surprise! OMG Fashion Show Style Edition - Miss Frost - MGA; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie poppen

Maak kennis met de L.O.L. Surprise OMG Fashion Show Style Edition! Deze OMG-modepoppen maken graag stijlvol plezier met hun vriendinnen en laten zien wie ze zijn op de catwalk. Missy Frost is fenomenaal, fantastisch en klaar voor haar modetransformaties! Ze heeft jouw hulp nodig om op de cover van het tijdschrift Fashion B.B. te komen. Creëer 320+ looks voor op de catwalk met de transformerende mode van Missy Frost! Maak jij haar lange rok korter, keer je hem om voor een andere kleur of doe je allebei? Zoek je vibe en laat die catwalk oplichten! Missy Frost heeft een heel mooi gezichtje, perfect gestyled haar en beweegbare ledematen voor heel veel houdingen. Elke LOL Surprise OMG Fashion Show Style Edition-pop is inclusief transformerende mode, glamoureuze accessoires, kledinghanger, poppenstandaard, haarborstel en paspop! Leeftijd: 3 – 99 jaar.

Meer informatie.

 

Gabby’s Magische Poppenhuis – Spinmaster

Gabby's Magische Poppenhuis - Spinmaster; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie poppen

Speel in je eigen poppenhuiswereld met het DreamWorks Gabby’s Magische Poppenhuis. Dit fantastische poppenhuis voor kinderen is meer dan 60 cm hoog en zit bomvol fantastische functies om te ontdekken, waaronder een toren met verassing doosjes, werkende krulstaartlift, geluiden en nog veel meer. Met een Gabby-pop-actiefiguur van 8,9 cm, Pandy Poek-figuur, meubilair voor elke kamer, drie accessoires en twee verassing doosjes kun je direct aan de slag. Leeftijd: 3 – 12 jaar.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Peuter

Little Stars Badfontein met licht – Toi-Toys

Little Stars Badfontein met licht - Toi-Toys; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie peuter

Deze vrolijke Little Stars Badfontein wordt jouw nieuwe beste vriend wanneer je met water speelt, lekker in bad zit of gaat zwemmen! Wanneer het speeltje in contact komt met het water, zal het beginnen met roteren en water om zich heen spuiten. Het fonteintje geeft ook licht, wat het extra leuk maakt! Leeftijd: 3 – 5 jaar.

Meer informatie.

 

SmartMax My First Wobbly Cars – SmartGames

SmartMax My First Wobbly Cars - SmartGames; Winnaars speelgoed van het jaar 2022 categorie peuter

De Wobbly Cars zijn een soort tweewieler-autootjes met vrolijke ronde hoofdjes, die magnetisch aan elkaar geplakt kunnen worden tot een treintje van drie wagons. Ze kunnen met een magnetisch koord voortgetrokken worden en waggelen daarbij. Dat geeft een vrolijk geheel! Leuk voor jonge kinderen om mee te spelen en te bewegen. Het bevordert de fijne en grove motoriek en het evenwicht bij het lopen. De kennismaking met magnetisme zal door veel jonge kinderen als verrassend ervaren worden. Leeftijd: 1 tot 5 jaar.

Meer informatie.

 

Play-Doh Super Colorful Café speelset – Hasbro

Play-Doh Super Colorful Café speelset - Hasbro; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie peuter

Laat je verbeelding de vrije loop met deze superkleurrijke caféspeelset! Met deze caféspeelset kunnen kinderen creatieve Play-Doh-drankjes maken op hun manier. De speelgoedkoffiemaker vult de mokken met kleurrijke Play-Doh-boetseerklei en draait en verplaatst ze naar het toppingstation, waar nepslagroom wordt toegevoegd. Maak ook talloze kleurrijke Play-Doh-zoetigheden met de koekjes-, cupcake- en donutvormpjes en leg ze op de etagère. Of kinderen nu koffie, thee of frappés maken van Play-Doh of nepsmoothies, deze set geeft de kleine barista’s veel speelplezier. Leeftijd: 3 – 13 jaar.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Duurzaam

Ik leer Recyclen – Jumbo

Ik leer Recyclen - Jumbo; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie duurzaam

Ik Leer Recyclen van Jumbo leert kinderen spelenderwijs hoe zij het beste afval kunnen scheiden om te recyclen. Met behulp van de 7 spelletjes, activiteiten en tips ontdekken kinderen welk materiaal in welke bak thuishoort. Zo maken we samen de wereld een stukje schoner en mooier! Ik Leer Recyclen is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat spelletjes die samen of alleen gespeeld kunnen worden. Dit educatieve spel is zelfcorrigerend; Op de achterkant van elk fiche staat de kleur van de bak waar dit in moet. Zo kunnen kinderen ook zelfstandig aan de slag met het thema recyclen. Leeftijd: 3 – 7 jaar.

Meer informatie.

 

Wiltopia Dierenverzorgingscentrum – PLAYMOBIL

Wiltopia Dierenverzorgingscentrum - PLAYMOBIL; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Duurzaam

Het dierenverzorgingsstation met twee verdiepingen ligt langs de rivier. Hier worden de inheemse dieren verzorgd. Het station is te bereiken via trappen of aan de rivierzijde via een loopbrug. Het station is goed uitgerust voor de verzorging van de dieren en heeft een behandelkamer met een tafel, beweegbare chirurgische lamp, weegschaal, warmtelamp en verlichte monitor voor het bekijken van röntgenfoto’s. Een ladder leidt naar de zolder van het station. Daar wordt voedsel opgeslagen en apparatuur voor insectenonderzoek is beschikbaar. Na een succesvolle behandeling kunnen twee recreatie buitenverblijven door de dieren worden gebruikt. Momenteel wordt daar een familie tapirs en een ocelot gehuisvest. Zodra de dieren weer gezond zijn, worden ze vrijgelaten in de natuur. Deze gedetailleerde speelset van PLAYMOBIL neemt kinderen mee naar de fascinerende wereld van de Amazone. Leeftijd: 4 – 10 jaar.

Meer informatie.

 

EcoCreate Decorate your Room – Ravensburger

Eco Create Decorate your Room - Ravensburger; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Duurzaam

De EcoCreate sets van Ravensburger bevatten alles wat je nodig hebt om geweldige en unieke doe-het-zelfprojecten te maken van materialen die je thuis niet meer nodig hebt, zoals bijvoorbeeld lege melkpakken of wc-papierrollen. De knutselobjecten krijgen een tweede bestemming en dienen als handige accessoires en als sfeervolle decoratie in de kinderkamer. De eenvoudige instructies loodsen je stap voor stap door elk project en staan garant voor een prachtig eindresultaat. Leeftijd: 6 – 10 jaar.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Wetenschap en Educatie STEAM

Het verhaal van Koning Schaak – Megableu

Het verhaal van Koning Schaak - Megableu; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Wetenschap en Educatief STEAM

Het verhaal van Koning Schaak is een leuke manier voor (ook jongere) kinderen om de regels van het schaken te leren. Dat gebeurt aan de hand van gekke verhalen en plaatjes. De verhalen wekken de interesse van het kind en verlagen de drempel om aan dit ‘moeilijke’spel te beginnen. Al luisterend of lezend en spelend leert het kind geleidelijk de regels die bij het schaken horen. Een leuke opzet die de motivatie van kinderen weet aan te boren. Heel leerzaam, natuurlijk! Schaken vraagt om concentratie, overzicht, planning en (lang) vooruit denken, strategisch inzicht, volgehouden aandacht, logisch en ruimtelijk denken en fantasie. Dat laatste komt bij dit spel ruim aan bod. Leeftijd: 3 – 103 jaar.

Meer informatie.

 

Elektronisch lab – Clementoni

Elektronisch lab - Clementoni; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Wetenschap en Educatie STEAM

Elektriciteit is tegenwoordig niet meer dan normaal, maar hoe werkt het precies? Kom erachter met dit te gekke speelgoed van Clementoni. Verbindt de verschillende gepatenteerde modules en laat lichten en sensoren branden! Je bouwt zowel de onderdelen als het circuits. De opdrachten hebben verschillende moeilijkheidsniveaus, weet jij ze allemaal te voltooien? Leeftijd: 8+ jaar.

Meer informatie.

 

Mijn Interactieve Video Microscoop – Vtech

Mijn Interactieve Video Microscoop - Vtech; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Wetenschap en Educatie STEAM

Grote ontdekkingen beginnen klein! Maak kennis met een hele nieuwe, microscopisch kleine wereld. Vergroot objecten tot wel 200x en bekijk ze realtime op het 2.4 inch kleuren lcd-scherm of plaats één van de negen dubbelzijdige Smart Slides om op een leerzaam avontuur te gaan met BBC video content en afbeeldingen. Maak foto’s van de objecten die je onder de microscoop plaatst en speel 4 te gekke spellen! Leeftijd: 7 – 14 jaar.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Actiefiguren

Horse Club Sofia’s Beauties Beauty Salon – Schleich

Horse Club Sofia's Beauties Beauty Salon - Schleich; winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Actiefiguren

In de beautysalon van Schleich® Horse Club Sofia’s Beauties vind je alles om je uit te dossen voor stalfeesten, paardenverjaardagen of de eerste schooldag van het jongste veulen. Op het podium kan ieder dier pronken met zijn nieuwe accessoires. En de manen en staart kunnen zelfs heel eenvoudig worden gewisseld. Onze paardenbeautysalon-speelset bevat paarden met manen en staarten die geborsteld kunnen worden, en meer dan voldoende verzorgingsaccessoires voor uren speelplezier zonder schermpjes. Heb je de la al ontdekt? Het slimme ontwerp van de draaischijf in de salon bevat onder de schijf opbergruimte voor kralen, haardspeldjes en andere paarden-beautyaccessoires. Leeftijd: 4 – 10 jaar.

Meer informatie.

 

Funko Pops! – PBM

Funko Pops! Pikachu - PBM; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Actiefiguren

De Funko poppen zijn typische collectibles, maar ook heel leuk voor fantasiespel met vriendjes. Mooi uitgevoerd met grote hoofden en ogen, sluiten ze goed aan bij de kinderwereld. Er zijn heel veel verschillende poppen, die o.a. allerlei beroemdheden uit de echte wereld of uit films weergeven. Leuk om samen avonturen uit films of games te spelen of uit het leven van de betreffende beroemdheid. Leeftijd: 8 – 99 jaar.

Meer informatie.

 

Pokémon Trainer Mission – BOTI

Pokémon Trainer Mission - BOTI; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Actiefiguren

Pokémons zijn overal om je heen. Beweeg snel om ze te vangen. Verken je omgeving op zoek naar Pokémon, veilig thuis. Je missie: vang alle Pokémon! De Pokémon Trainer Mission detecteert Pokémon om je heen. Volg je missies op je trainerkaart. Volg de stem en licht instructies van je Trainer Mission. Vang zoveel mogelijk Pokémon en voeg ze toe aan je elektronische verzameling. Wees voorzichtig: om ze te vangen, moet je misschien overal om je heen bewegen… Leeftijd: 5 – 99 jaar. Spelers: 1.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Kidult

LEGO Botanische Collectie – Orchidee – LEGO

LEGO Botanische Collectie - Orchidee - LEGO; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Kidult

Geniet van een ontspannend bouwproject en maak een prachtige plant voor in huis met dit LEGO® Orchidee (10311) modelbouwproject voor volwassenen. Neem rustig de tijd en zet de gedetailleerde witte en roze bloemen en de vaas in elkaar. Het model is geïnspireerd op een echte orchidee en heeft onderaan 5 bladeren en 2 luchtwortels voor een authentiek displaymodel. Bouw de blauwe geribbelde vaas en vul deze met de bruine LEGO onderdelen: de schorsstukjes waar een echte orchidee in groeit. Leeftijd: 18+ jaar. Ben je fan? Lees dan ook eens het blog: LEGO Icons Botanical Collection.

Meer informatie.

 

BEEDZ Art – Frida Kahlo 5000 – SES

BEEDZ Art - Frida Kahlo 5000 - SES; Winnaar Speelgoed van het jaar 2022 categorie Kidult

Maak zelf een prachtig kunstwerk van strijkkralen van ca. 30x30cm groot met BEEDZ Art. Een echte eyecatcher voor aan de muur van bijvoorbeeld woon- of slaapkamer. Plaats eenvoudig de kralen in het juiste patroon, zoals aangegeven op het grote instructievel. Strijk daarna de kralen aan elkaar tot één geheel. De set bevat 5000 strijkkralen in de juiste kleurenmix, vier koppelbare strijkkralenborden, een instructieposter met groot voorbeeld, een groot strijkvel en verstevigingsvlies. BEEDZ Art is een complete activiteit met alle benodigdheden om direct aan de slag te kunnen met een nieuwe creatieve uitdaging! Leeftijd: 12+ jaar.

Meer informatie.

 

Rear View Mirror Puzzel Verkeersdrukte 1000 stukjes – De Tombe

Rear View Mirror Puzzel Verkeersdrukte 1000 stukjes - De Tombe; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Kidult

Een nieuwe, eigentijdse puzzel: de Rear View Mirror puzzle. Deze puzzel is extra uitdagend omdat je je de verkeerssituatie die je in de achteruitkijkspiegel ziet, in spiegelbeeld moet puzzelen. Bovendien is niet de gehele situatie zichtbaar en zul je de buitenste randen zonder voorbeeld moeten leggen. Hierdoor onderscheidt deze puzzel zich van bestaande puzzels. Deze 1000 stukjes puzzel is modern en vernieuwend. En dit is nog maar het begin! Leeftijd: 6 – 99 jaar.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Familiespellen 6 tot 10 jaar

Stella – Asmodee

Stella - Asmodee; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie familiespellen

In het competitieve kaartspel Stella – Dixit Universe moeten spelers beelden interpreteren naar aanleiding van een gemeenschappelijk woord. Kies dezelfde kaart als de andere spelers om te winnen! Je moet risisco nemen, maar ook oppassen dat je niet in de val wordt gelokt. Heb jij het lef om de sterren achterna te jagen? Leeftijd: 8 – 99 jaar.

Meer informatie.

 

Cross Clues – Geronimo

Cross Clues - Geronimo; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Familiespellen

Cross Clues is een coöperatief spel over het leggen van verbanden tussen aanwijzingen. Werk samen om het raster van codewoorden in te vullen door aanwijzingen te geven die de kruising van twee verschillende codewoorden in het raster voorstellen. Denk goed na over je aanwijzingen en denk als een team om zoveel mogelijk van het raster in te vullen! Duizenden verschillende combinaties garanderen eindeloos speelplezier… Leeftijd: 5+ jaar. Spelers: 2 tot 4.

Meer informatie.

 

Renature – HOT Games

Renature - HOT Games; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Familiespellen

Renature is een prachtig bordspel voor 2-4 spelers waarbij je prachtige dominostenen met dieren gebruikt om tuinen aan te leggen en zo gebieden in bezit te krijgen. Leeftijd: 8+ jaar. Spelers: 2 tot 4.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Familiespellen 10+ jaar

Click! The Great Wall – Jolly Dutch

Click! The Great Wall - Jolly Dutch; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie familiespellen 10 jaar en ouder

Jullie staan op de Chinese Muur en natuurlijk wil jij de beste foto’s mee naar huis nemen! Wissel, schuif en speur de Chinese Muur af op zoek naar de beste compositie. Maar zorg dat je snel genoeg bent, anders heeft je tegenstander de foto al gemaakt! Dit spel is ECOFRIENDLY! Het spel is gemaakt van FSC materialen, biologisch afbreekbaar plastic en inkt, en hars in plaats van lijm. Daarnaast is de productie en het vervoer CO2 gecompenseerd. Leeftijd: 8+ jaar. Spelers: 2 tot 4.

Meer informatie.

 

Kudde Gedrag – Megableu

Kudde Gedrag - Megableu; Partyspel; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie familiespellen 10 jaar en ouder

Kuddegedrag is een gezelschapsspel met een simpele zwart-wit missie: denk zoals iedereen. Het doel van het spel is om als eerste speler acht koefiches te verzamelen. Doe dit door als de kudde te denken en hetzelfde antwoord op te schrijven als alle andere spelers. Leeftijd: 10+ jaar. Spelers: 4 tot 20.

Meer informatie.

 

Robin Hood – 999 Games

Bordspel Robin Hood - 999 Games; Winnaar speelgoed van het Jaar 2022 categorie Familiespellen 10 jaar en ouder

Neem het op tegen de Sheriff van Nottingham in dit coöperatieve avonturenspel. Verken het prachtig geïllustreerde speelbord en ontdek de geheimen van Sherwood Forest. Elke keuze die je maakt, beïnvloedt het verloop van het verhaal. De Avonturen van Robin Hood maakt gebruik van een begeleidend boek. Zo maak je geleidelijk aan kennis met het spel en hoef je van te voren bijna geen spelregels door te nemen. Het prachtig vormgegeven speelbord bevat locaties, die door middel van inkepingen en verwisselbare lagen tijdens het spel veranderen. Verplaatsen gebeurt door middel van speelstukken van verschillende lengtes, waardoor je zonder vakjes vrij over het speelbord kunt reizen. De Avonturen van Robin Hood is ontwikkeld en geïllustreerd door Michael Menzel, de bedenker van De Legende van Andor. Dit zie je terug in de prachtige artwork en het gemak waarmee je samen in het spel wegwijs wordt gemaakt. Een aanrader voor Andor-fans! Leeftijd: 10 – 99 jaar. Spelers: 2 tot 4.

Meer informatie.

 

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2022: categorie Kennerspellen

Libertalia – 999 Games

Libertalia bordspel 999 Games; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Kennerspellen

De eilanden van Galecrest zitten vol met buit. Als luchtpiraat ga jij de strijd om roem en rijkdom aan. Je leidt je eigen bende piraten, die je een voor een naar de verschillende eilanden stuurt. Rang en reputatie bepalen of jij de buit binnensleept. Leeftijd: 14 – 99 jaar. Spelers: 1 tot 6.

Meer informatie.

 

Turning Tides – Never be boardgames

Turning Tides - Never be boardgames; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Kennerspellen

Turning Tides een tactisch tweespeler spel waarbij je probeert het schip van je tegenstander in 3 zones kapot te schieten of zijn voltallige crew uit te schakelen. Het is spelkaart gedreven waarbij je goed moet opletten welke kaarten je tegenstander al heeft gespeeld. Of welk moment je ervoor kiest om juist niets te doen. Een spel waarbij de kansen net zo snel kunnen keren als de wind. Als de vroegere galjoenen varen de schepen zijwaarts langs elkaar heen. Vuur! Leeftijd: 14+ jaar. Spelers: 2.

Meer informatie.

 

The Hunger – Geronimo

The Hunger - Geronimo; Winnaar speelgoed van het jaar 2022 categorie Kennerspellen

Het spel The Hunger is een deckbuilding game waarin de spelers hongerige vampiers zijn. Het spelbord van The Hunger toont een koninkrijk met een spiraalvorminge weg. De spelers moeten de weg afgelegd hebben in 15 rondes. Soms zijn er splitsingen waar ze keuzes maken (weg, water, spoor). Onderweg kunnen de spelers jagen op mensen (= goed voor punten) of nieuwe kaarten aan hun deck toevoegen. Ze kunnen de meest aantrekkelijkste prooien kiezen op het jachtveld. Dit is een apart spelbord met kaarten die doorschuiven. Hoe meer de spelers jagen, hoe vervuilder hun deck en dus hoe trager ze zullen verplaatsen op het bord. Op vakjes met een crypte, kunnen ze opdrachten kiezen. Vakjes met een schat leveren punten, of koopkracht of een voordeel op. n het spel The Hunger is het belangrijk om punten bij elkaar te sprokkelen. Wanneer de spelers echter niet voor zonsopgang terug in het kasteel of op het kerkhof zijn, dingen ze niet mee naar de overwinning. Van de spelers die tijdig aangekomen zijn, wint de speler met de meeste punten! Leeftijd: 12 – 99 jaar. Spelers: 2 tot 6.

Meer informatie.

 

Welk speelgoed moet wat jou betreft Speelgoed van het Jaar 2022 worden? Je kan je stem voor de publieksprijs uitbrengen tot 28 oktober 2022 (hier)!

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com