Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019

Speelgoed van het jaar 2019 iedere leeftijd; Leuk cadeau voor verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of zomaar

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019, een jaarlijks terugkerend evenement, is van start gegaan. Bedrijven kunnen hun speelgoed insturen en een vakjury kiest vervolgens de winnaars uit. Daarna is het de beurt aan het publiek dat vervolgens kan stemmen op het speelgoed dat de Publieksprijs zou moeten krijgen. In dit blog vind je een overzicht van de genomineerden van het jaar 2019, geselecteerd per leeftijdscategorie.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019

Ieder jaar wordt door de speelgoedbranche de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd, dit jaar dus Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019. Het aanbod van speelgoed is enorm, daarom wil de branche de consument helpen bij het maken van de juiste keuze. Welk speelgoed is leuk? En leerzaam?

Categorie van 0 t/m 3 jaar

We beginnen met de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 0 t/m 3 jaar:

VTech ZoomiZooz Klim & Verken boomhuis

VTech zoomizooz klim en verken boomhuis; Genomineerde en winnaar speelgoed van het jaar 2019 0 - 3 jaar

Ga op verkenning met het Klim & Verken Boomhuis van VTech. Plaats dieren op sensors en zie wat er gebeurt, doe zoekspelletjes en druk op de toetsen. Het Boomhuis is ook de winnaar van deze categorie in 2019.

Codi, mijn RoboDino

Codi mijn RoboDino; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 0 - 3 jaar

Dansen en zingen met Codi mijn RoboDino! Door de stekels op de rug van Codi te plaatsen maak je kennis met verschillende muziekstijlen, gevoelens en karakters. De set bevat drie stekels per categorie: muziekstijl, gevoel en karakter waar je maar liefst 27 verschillende combinaties mee kunt maken. En wil je Codi zien dansen? Druk dan op de Dino dans-toets. Na het spelen berg je de stekels eenvoudig op in het dino ei.

Brain Train – SmartGames

Brain Train; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 0 - 3 jaar

Met de Brain Train van SmartGames kun je urenlang spelen, want het is zowel een puzzel als een speelgoedtrein. Krijg jij de vormen in de juiste volgorde in de wagons plaatsen? Naarmate de 48 bijgeleverde opdrachten moeilijker worden, krijg je steeds minder aanwijzingen. Ben jij op het juiste spoor?

Ga naar Brain Train.

Categorie 4 & 5 jaar

Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 4 & 5 jaar:

FurReal – Cubby de beer

Cubby de beer van FurReal is een nieuwsgierige en interactieve knuffelbeer met meer dan 100 geluid- en bewegingscombinaties voor kinderen vanaf 4 jaar. Hij wordt graag opgetild en geknuffeld en geeft ook nog eens knuffels terug! Je kunt hem ook nog eens eten geven en als je tegen hem praat babbelt hij gezellig terug. Ook slapen wordt een feestje. Cubby de beer maakt namelijk slaapgeluidjes en speelt een slaapliedje van 5 minuten.

Bob Bilnaad – Hasbro

Bob Bilnaad; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 4 - 5 jaar

De loodgieter repareert een verstopping onder de gootsteen en er wordt hem een poets gebakken! Misschien zakt zijn broek wel af… en dat betekent dat iedereen nat wordt gesproeid!

In het spel Bob Bilnaad kies je om de beurt een gereedschap en maak je het vast aan zijn riem. Wees voorzichtig! Als zijn broek afzakt tijdens jouw beurt, zal er water sproeien en lig je eruit. De speler die erin slaagt om zijn broek niet af te laten afzakken, wint!

Smart Farmer – SmartGames

Smart Farmer; Genomineerde en winnaar speelgoed van het jaar 2019 4 - 5 jaar

Smart Farmer is genomineerd én de winnaar Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 4 & 5 jaar. De boerderijdieren maken er bende van en moeten van elkaar gescheiden worden… maar de boer heeft maar 3 eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Kan jij hem helpen om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen? Kan je er voor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Crocs’ Socks

Crocs' Socks; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 4 - 5 jaar

Oh oh… de krokodil is een beetje van slag. Hij is op zoek naar zijn sokken, maar hij kan geen gelijk paar vinden! Draai een kaart om en vind als eerste een sok met de plopper. Maar let op! Heeft de krokodil een linker sok of een rechter sok nodig?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Tropical Zoo – Totum

Tropical Zoo; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 4 - 5 jaar

Met deze complete set maak je mooiste tropische dierentuindieren. De set bevat meer dan 300 pixelkralen, waterverstuiver en een 3D speeldecor. Omdat de pixel beads plakken met water, wordt het ook nog eens geen rommeltje! Bovendien is het kindveilig en er is geen lijm nodig. Inclusief patroonbordjes. Goed voor de fijne motoriek en urenlang speelplezier. Leuk en ook leerzaam om samen met je kind te doen. Wat is jouw favoriete dier: de olifant, pinguïn, olifant of toch de krokodil?

Categorie 6 & 7 jaar

Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 6 & 7 jaar:

#Snapstar

#Sanpstar; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 6 - 7 jaar

#SNAPSTAR is een verzameling van 6 Social Influencer poppen, elk met een eigen karakter en een uniek gevoel voor stijl. De meiden vloggen, bloggen, nemen selfies en wisselen eindeloos van kleding en haarstijl en zij zitten bovenop de nieuwste trends. Verzamel ze allemaal!

Blazelets Style Studio

Blazelets Style Studio; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 6 - 7 jaar

De Blazelets Style Studio is een complete set voor het maken van armbanden met magisch poeder en water! Met de handige koffer kun je armbanden ontwerpen en meteen al je onderdelen opbergen. Doe het poeder in de speciale vorm en dompel die in de met water gevulde koffer. Als je ze dan ook nog met glitter versiert, krijg je hele coole armbanden!

Colour Catch – SmartGames

Colour Catch; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 6 - 7 jaar

Plaats alle puzzelstukken op het spelbord, zodat de kikkers en salamanders dezelfde kleur krijgen als in de opdracht. Maar kijk uit! De dieren zijn transparant en veranderen van kleur, naargelang de ondergrond waarop ze geplaatst worden. Stap 1 Kies een opdracht. Stap 2 Plaats alle puzzelstukken op het spelbord: de kleur van de dieren moeten overeenkomen met de kleur van de dieren in de opdracht. Stap 3 Er is maar 1 oplossing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Turbo Force – Super Racetrack Set

Turbo Force Racetrack van VTech; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 6 - 7 jaar

Ben je klaar voor de race? Plaats je racer op de polsband om deze op te laden en gebruik het touchpad om het voertuig te besturen. Schud vervolgens je arm en druk op de turbotoets om het spektakel te laten beginnen. Met de racetracks zijn 4 te gekke combinaties te maken.

Lynx

Lynx; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 6 - 7 jaar

Het zoekspel Lynx is in de categorie 6 & 7 jaar de winnaar. Zoek en vind als snelste jouw plaatjes. Doordat het spelbord als een puzzel in elkaar zit, zijn de verschillende puzzelstukken steeds op een andere manier in elkaar te leggen. Denken jouw medespelers je dus te slim af te zijn door de volgorde van de afbeeldingen te onthouden? Wissel de puzzelstukken en je hebt weer een compleet nieuwe uitdaging om jouw afbeeldingen als eerste te vinden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Degrotespeelgoedwinkel.nl (hier)

Categorie 8 & 9 jaar

Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 8 & 9 jaar:

LEGO Hidden Side – De Newbury Spookschool

LEGO hidden side De Newbury Spookschool; Genomineerde en winnaar speelgoed van het jaar 2019 8 - 9 jaar

Durf jij de verborgen kant van Newbury High te bezoeken? Download de LEGO® Hidden Side™ app en richt je telefoon op de school om deze tot leven te laten komen. Ontdek wat er in de app gebeurt wanneer je met het model speelt. Tevens de winnaar in de categorie 8 & 9 jaar.

Nerf Fortnite AR-L Blaster

NERF Fortnite AR-L-Blaster; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 8 - 9 jaar

De NERF Fortnite AR-L blaster is geïnspireerd op de blaster die wordt gebruikt in Fortnite; hij heeft dezelfde look en kleuren als de blaster in de populaire videogame! Speel Fortnite in het echt met deze gemotoriseerde NERF Fortnite AR-L blaster.

De Schatzoekers van de Kuala-archipel – 999 Games

Adventure by book: De schatzoekers van de Kuala archipel; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 8 - 9 jaar

Jullie keuzes, jullie avontuur, jullie verhaal. Je kunt De Schatzoekers van de Kuala-archipel alleen spelen, maar met meerdere schatzoekers wordt het een waar avontuur. Ga alleen of in een team op zoek naar mysterieuze schatten die in het eilandenrijk Kuala liggen verborgen. Kies je karakter uit de 4 kinderen, sla het bijbehorende stripboek open en beleef het avontuur van je leven.

Los raadsels op, ontdek geheime doorgangen en ontwijk de vele valstrikken op de route, terwijl je gebruik maakt van de speciale vaardigheden van de kinderen. Jullie zullen samen de vele eilanden van de Kuala-archipel ontdekken om de mooiste schatten te vinden. De Schatzoekers van de Kuala-archipel: het eerste coöperatieve avonturenspel in stripvorm!

Atlantis Escape – SmartGames

Atlantis Escape - SmartGames; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 8 - 9 jaar

Ontsnap… voor het te laat is! Kan jij vluchten van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onderwater verdwijnt? Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven, waar een schip op jou ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Hoeveel treden nog voor je er bent? Zal je er nog op tijd komen? Atlantis Escape is een compact puzzelspel met 60 3D-opdrachten, handig om overal mee te nemen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

PLAYMOBIL Novelmore 70220 – Grote burcht van de Novelmore ridders

PLAYMOBIL 70220 Novelmore Grote Burcht; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 8 - 9 jaar

De PLAYMOBIL Novelmore serie staat in het teken van ridders en alles wat daar bij komt kijken. Ontmoet Tovenaars, fabeldieren, ridders, en verken de grootste kastelen met de Novelmore serie van PLAYMOBIL!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Playmobil.nl (hier)

Categorie 10 & 11 jaar

Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 10 & 11 jaar:

De kwakzalvers van Kakelenburg – 999 Games

Kwakzalvers van Kwakelenburg; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 10 - 11 jaar

Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter zijn eigen soep. Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen en een kleinere portie te koken om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Winnaar in de categorie 10 & 11 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Menara – 999 Games

Menara; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 10 - 11 jaar

Menara is een coöperatief bouwspel. Bouw gezamenlijk een tempel op basis van bouwtekeningen van verschillende moeilijkheidsgradaties. Om beurten kies je er één, die je volledig moet uitvoeren. Lukt dat namelijk niet, dan moet de tempel een bouwlaag hoger worden. Een spel voor het hele gezin, waarin zowel tactiek als behendigheid een grote rol speelt.

Pictionary Air

Pictionary Air; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 10 - 11 jaar

Ontdek Pictionary Air, een doldwaze manier om het klassieke gezelschapsspel te spelen! Teken in de lucht en je ziet de tekening op je scherm – zo heb je dit tekenspel nog nooit gespeeld. Download de Pictionary Air app op je smartphone of tablet en je kunt spelen. Richt de camera in de app op de speler die tekent en je ziet die speler mét zijn of haar tekening op het scherm van je smart apparaat.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Degrotespeelgoedwinkel.nl (hier)

Slide Quest – Asmodee

Slide Quest; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 10 - 11 jaar

Slide Quest is een bordspel waarbij je samen met je vrienden de ridder probeert te helpen om het einde van elke kaart te bereiken en daarbij valstrikken en obstakels te vermijden. Gebruik de hendels (die je aan de doos vastmaakt) om de ridder te laten schuiven. Maar let op: er zijn diverse hindernissen, bewakers en een schurk die jouw weg moeilijk maken en jouw levensteller laten dalen… Geweldig spel voor het leren van behendigheid en samenspel.

Escape room the game: Jumanji familie editie – Identity Games

Escape Room The Game Jumanji Familie Editie; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 10 - 11 jaar

Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer met deze Jumanji familie editie! In deze allereerste familie editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 3 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji thema. Het spel is volledig Nederlandstalig.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Categorie 12 t/m 17 jaar

Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 12 t/m 17 jaar:

Leipe Lama’s kaartspel

Leipe Lama's; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 12 - 17 jaar

Leipe Lama’s met een echt spuitende lama! Te laat? Bukken voor de lama! Spot als eerste de leipe lamakaart! Draai de kaarten om de beurt om en zoek razendsnel de toeter of de tuffende lama. Let goed op, want niks is wat het lijkt….

Exploding kittens

Exploding kittens; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 12 - 17 jaar

Nederlandstalige versie van het populaire kaartspel Exploding Kittens. Exploding Kittens is een fantastisch kaartspel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Dit tactische spel is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Pandemic: Rapid Response

Pandemic Rapid Response; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 12 - 17 jaar

Pandemic: Rapid Response is een spannend, coöperatief, real-time dobbelspel waarin je zo snel mogelijk levensreddende middelen dient te leveren aan noodlijdende steden over de hele wereld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

DeGroteSpeelgoedwinkel.nl (hier)

Rolit

Rolit; Genomineerde e speelgoed van het jaar 2019 12 - 17 jaar

Rolit is het bekende 4-kleurige ballenspel waarbij jij moet zorgen dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Makkelijk te leren, veel tactische mogelijkheden. Genomineerd én winnaar in de categorie 12 t/m 17 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Categorie 18+

Dit zijn de genomineerden voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 18+:

Clever dobbelspel

Clever; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 18+ jaar

Tactisch dobbelspel voor het hele gezin. Dobbel en vul één van je geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Elke categorie levert op een andere manier punten op. Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Wingspan

Wingspan; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 18+ jaar

Een vogelspel vol tactiek en spanning. Als vogelliefhebber probeer je de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel breidt in één van zijn leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit. Deze leefgebieden richten zich op verschillende groeifactoren: voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. Wie bouwt het beste actiemotortje en scoort aan het einde van het spel de meeste punten met zijn vogels?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Escape room the game voor 2 spelers

Escape Room the game; Genomineerde en winnaar speelgoed van het jaar 2019 18+ jaar

In deze uitdagende en zenuwslopende 2 Player editie van Escape Room The Game werk je samen met 1 teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het is een race tegen de klok; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring! Winnaar in de categorie 18+.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

What do you meme? – Nederlandstalige editie

What do you meme?; Genomineerde speelgoed van het jaar 2019 18+ jaar

Maak jij de grappigste memes? Gebruik je verbeelding en je ziekste gevoel voor humor en combineer de foto van de ronde met je grappigste tekstkaart. De spelers zijn om beurten jury en oordelen welke speler de beste combinatie heeft gemaakt. De speler met de grappigste combinatie van de ronde scoort een punt en wint de kaart. Speel tot iemand 20 punten heeft verdiend… of tot je honger hebt en bestel dan een pizza.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com