SmartGames – Logische denkspellen vanaf één spelers

SmartGames zijn logische denkspellen vanaf één spelers en kun je altijd en overal spelen. Perfect binnenspeelgoed dus, maar ook prima mee naar buiten te nemen of op reis. De spellen zijn eenvoudig te leren en de opdrachten hebben vaak 4 tot 5 niveaus, van makkelijk tot zeer moeilijk. Train met de SmartGames eenvoudig je geheugen, verbeter je ruimtelijk inzicht en vergroot je probleemoplossend vermogen. Welke is jouw favoriet? 

Zelfstandig spelen

Net op het moment dat je wil gaan koken komt je kind naar je toe met de vraag: wil je een spelletje doen? Hoewel je dat graag zou willen, gaat het op dat moment echt niet… Als alternatief schiet er van alles door je heen, van tekenen tot een schermpje. Maar wat nou als je spelletjes in huis had die je kind zelfstandig zou kunnen spelen?

Daar komen de leerzame spellen van SmartGames om de hoek! Deze zijn ook voor de jongsten (peuters en kleuters) geschikt, de zogenaamde preschool puzzelspellen. Maar er zijn ook meer dan genoeg uitdagende puzzelspellen voor kinderen en volwassenen! Verreweg de meeste spelen zijn al te spelen met één speler. Heb jij even de handen vrij, zonder schuldgevoel.

SmartGames – Castle Logix

Waar moet de kleine toren komen… en waar de grote toren? Met SmartGames Castle Logix combineer je logica, ruimtelijk inzicht en fijne motoriek en bouw de mooiste kastelen. Maar let op dat de ene toren de andere niet blokkeert! Leeftijd: 3+ jaar.

SmartGames – Roodkapje Deluxe

Er was eens…. Ontdek met SmartGames Roodkapje Deluxe de magie van het populaire sprookje in dit originele denkspel speciaal voor de allerkleinsten. Kan jij Roodkapje helpen om de weg naar grootmoeders huis te vinden? Leeftijd: 4-7 jaar.

SmartGames – Camelot Junior

Bouw een weg zodat de ridder en prinses bij elkaar kunnen komen. De ridder en prinses kunnen enkel over een muur of trap lopen. Ze kunnen dus niet springen of klimmen. SmartGames Camelot Junior is een unieke puzzel waarbij je logica, ruimtelijk inzicht en fijne motoriek combineert om de oplossing te vinden. Leeftijd: 4+ jaar.

SmartGames – Tower Stacks

Tower Stacks is Speelgoed van het Jaar 2023 en ontving ook een Gouden Publieksprijs! Het is de bedoeling dat je een kasteel vanaf de grond opbouwt. Zodra je de hoogte in gaat, zullen de 9 puzzelstukken je echter al snel stapelgek maken. Plan daarom verdieping per verdieping, hoe je alle puzzelstukken in je bouwwerk gebruikt. Kan jij de 80 opdrachten bolwerken?

SmartGames – Smart Farmer

De dieren maken er bende van en moeten van elkaar gescheiden worden… maar de boer heeft maar 3 eenvoudige hekken om zijn land te verdelen in aparte weides. Kan jij hem helpen om de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen? Kan je er voor zorgen dat elk dier zijn eigen drinkbak heeft? SmartGames Smart Farmer was winnaar Speelgoed van het Jaar 2019Leeftijd: 5+ jaar.

SmartGames – Colour Code

Kies één van de 100 opdrachten en bouw deze na door de juiste plaatjes te combineren. SmartGames Colour Code lijkt eenvoudig, maar toch is het resultaat telkens weer verrassend voor kinderen én volwassenen! Leeftijd: 5 jaar tot volwassenen.

SmartGames – Down the rabbit hole

Meneer Vos, Meneer Das en de Familie Konijn zijn allemaal op zoek naar een nieuwe woonst. Maar met zoveel dieren die onder de grond leven in het bos, moeten ze opletten om niet op de verkeerde plaats te graven. Zorg ervoor dat elk dier een hol heeft met een eigen uitgang. Zie jij al licht aan het einde van de tunnel? Leeftijd: 5 jaar en ouder.

SmartGames – IQ Puzzler Pro

Laat je hersenen kraken met de breinbreker IQ Puzzler Pro van SmartGames! IQ-Puzzler Pro daagt je uit in 120 opdrachten en bevat 3 spelvarianten, in 2D en in 3D. De bovenkant van het spelbord gebruik je voor de 2D opdrachten en de 3D piramides. Aan de onderkant van het spelbord vind je een compleet ander spelbord voor 2D opdrachten. Allemaal in het hetzelfde compacte draagbare doosje. Leeftijd: 6 tot volwassenen. Heb je alle opdrachten van SmartGames IQ Puzzler Pro volbracht? Kies dan één van de andere SmartGames IQ puzzels!

SmartGames – Penguins Pool Party

Ontdek Penguins Pool Party van SmartGames met zijn 60 opdrachten. Om te spelen plaats je de pinguïns op de juiste plaats in het water. Zet nu de ijsschotsen errond zodat alles mooi past. Het spelbord kan je tevens gebruiken als opbergvak voor de puzzelstukken. Handig voor op reis. Leeftijd: 6 jaar tot volwassenen.

SmartGames – Jump In’

Help de konijntjes zich al springend te verstoppen! Spring over andere konijnen, paddenstoelen en vossen, totdat alle konijnen veilig in een hol zitten. Een SmartGames Jump In’ is een origineel puzzelspel met 60 opdrachten in een handig formaat met deksel, ideaal voor onderweg. Leeftijd: 7 tot volwassenen.

SmartGames – Walk the dog

Wie heb ik aan de lijn? Laat de honden uit in dit logica-spel met opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk. Hou je huisdier aan de leiband en voorkom dat je wandeling in het “hond”-erd loopt. Want in het park lopen nog andere dieren los. Gebruik deductie om te bepalen wie er wie aan het lijntje houdt. Heb jij het bij het rechte eind of raakt jouw verstand in de knoop? Leeftijd: 7+ jaar.

SmartGames – Atlantis Escape

Probeer te vluchten uit Atlantis! Voordat Atlantis onder water verdwijnt, moet jij natuurlijk allang uit de stad vertrokken zijn. Ga op zoek naar de kortste weg van de hoogste toren naar de haven, waar een schip op jou ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Het lijkt makkelijk, maar zo simpel is het soms niet. Hoeveel treden moet je nog voor je bij de haven bent? Ga je op tijd zijn?! SmartGames Atlantis Escape was genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019. Leeftijd: 8 jaar tot volwassenen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.