Schommels – De leukste voor binnen en buiten

Schommel kopen? De leukste voor binnen en buiten vind je hier

Een schommel is voor de meeste kinderen magisch speelgoed. Al vanaf een hele jonge leeftijd, het begint al in de buik, hebben de meeste kinderen een voorliefde voor de schommelende beweging. Daarom ging ik op zoek naar de leukste schommels, voor buiten én binnen. En er is voor elke leeftijd genoeg keuze!

Schommelen

Kinderen worden als baby vaak rustig van schommelen, mijn kinderen vielen zelfs bijna in slaap als ik ze in het ‘vogelnest’ in de speeltuin zette. Vanaf de peuterleeftijd wordt schommelen ook leuk en spannend, want hoe hoog kan je eigenlijk schommelen? En kunnen kinderen het schommelen eenmaal zelf? Dan is het schommelen ineens een heerlijke uitlaatklep waar ook nog eens diverse kunstjes bij komen kijken.

Een schommel is dan ook het perfecte speelgoed voor het oefenen van de motoriek, balans en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. En heb je een beetje ruimte in huis? Dan is een schommel in huis natuurlijk perfect voor alle dagen waarop buiten spelen even geen optie is. Of je de schommel nou binnen of buiten plaatst, hij staat garant voor uren speelplezier.  

KBT Babyzitje Groeimodel – Baby- en peuterschommel

Meegroei schommel voor binnen en buiten

Met deze meegroeischommel zit jouw kind voorlopig goed. Vanaf 9 maanden kan jouw kind in het stoeltje zitten met de veiligheidsbeugel. Voor extra veiligheid beschikt de schommel ook over een veiligheidstuigje. Wordt je kind groter en behendiger, dan kunnen de beugel en de rugleuning ook verwijderd worden. Zonder beugel en rugleuning is het schommelzitje geschikt tot kinderen van ongeveer 6 jaar met een maximale belasting van 70 kg.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Peuterschommel paars/lime – Baby- en peuterschommel

Peuterschommel paars/lime

Deze peuterschommel met rustige kleuren is perfect geschikt voor kinderen van 1-3 jaar. Aan de beugel kunnen ze zich vasthouden terwijl het riempje ervoor zorgt dat je kind niet uit de schommel valt. De maximale belasting van deze schommel is 17 kg.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Smoby – babyschommel – Baby- en peuterschommel

Smoby babyschommel

Een complete babyschommel, met frame en zitje. Zo ben je in een keer klaar en heb je geen aparte constructie nodig om de schommel aan te bevestigen. De schommel staat stevig en kan maximaal 25 kg dragen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Houten peuterschommel – Baby- en peuterschommel

Houten peuterschommel - Baby- en peuterschommel

Ben je op zoek naar een mooie houten schommel dan is deze een aanrader, zeker gezien de prijs-kwaliteit verhouding. Het is een ideale schommel voor ieder kind vanaf 18 maanden. Deze schommel hebben wij zelf ook gekocht toen onze jongste dochter toen ze twee jaar werd en ze is er altijd erg blij mee geweest. Zelfs nu ze drie jaar is blijft dit nog altijd haar favoriet.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Houten paard – Baby- en peuterschommel

Schommel hout paard

Deze leuke schommel is geschikt voor de allerkleinsten en kan later ook zonder de latten aan de zijkant gebruikt worden. Maximale belasting 50 kg.    

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

KBT Swibee Nestschommel – Schommels voor kinderen vanaf 4 jaar

nestschommel

Deze leuke nestschommel is het perfecte recept voor schommelplezier voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. De maximale belasting van de schommel is 150 kg waardoor hij met gemak door meerdere kinderen tegelijk gebruikt kan worden. 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Dubbele schommel – Schommels voor kinderen vanaf 4 jaar

Dubbele schommel - Schommels voor kinderen vanaf 4 jaar

Deze dubbele schommel maakt gebruik van zacht aanvoelende touwen en een blaasgevormde kunststof zitting voor extra sterkte. Het FSC gecertificeerd hout is sterk en heeft houten kruis braces voor extra stabiliteit. Laat je kind met een gerust hart spelen op deze tuin schommel van hoge kwaliteit, waarvan het ontwerp als belangrijkste punt de veiligheidsnormen heeft.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Swingbag – Schommels voor kinderen vanaf 4 jaar

Swing bag schommel

Een heerlijke hangschommel voor zowel binnen als buiten. Geschikt om te schommelen, maar ook als hangplek om lekker een boek te lezen en lekker te ontprikkelen. Verkrijgbaar in het groen of roze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Schommelzak – Schommels voor kinderen vanaf 4 jaar

Schommelzak - Schommels voor kinderen vanaf 4 jaar

Een heerlijke schommel om binnen of buiten mee te schommelen en in te hangen of zitten. Deze hangschommel is de perfecte plek om te ontspannen en te ontprikkelen. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maximale belasting 100 kg.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Purple frog Marshmallow schommel – Schommels voor kinderen vanaf 4 jaar

Purple frog Marshmallow schommel - Schommels voor kinderen vanaf 4 jaar

Zachte schommel die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Hij is gemaakt van sterk materiaal en kan maximaal 70 kg dragen. Geschikt voor kinderen van 4 tot 16 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com