Zomerspeelgoed, het leukste voor de warme én koude dagen

Het leukste zomerspeelgoed voor de warme en koude zomerse dagen vind je bij spelenspeelgoed.nl

Ben je op zoek naar het leukste zomerspeelgoed? In dit overzicht vind je inspiratie voor zowel de mooie als de minder mooie zomerse dagen.

Zomervakantie

Bij het woord zomer denken we al gauw aan lange dagen buiten genieten van het mooie weer, lekker vakantie vieren en voor de kinderen natuurlijk heerlijk buiten spelen. Maar een zomervakantie kan soms ook wat lang duren… Daarom heb ik een overzicht gemaakt van het leukste zomerspeelgoed. Zo heb je voldoende inspiratie voor de mooie én regenachtige dagen en wordt het hoe dan ook een zomer om van te genieten.  

Zand- en Watertafels

Zand en watertafel het leukste zomerspeelgoed Spelenspeelgoed

Een watertafel is al leuk vanaf het moment dat jouw dreumes zelfstandig aan een tafeltje kan staan. Zo kunnen ze overal bij en kunnen ze lekker kliederen met water, terwijl ze toch fijn met twee beentjes op het droge staan. Natuurlijk blijf je er altijd bij, maar dat maakt het wel net iets overzichtelijker.

En ook als je kind ouder wordt, is er nog genoeg plezier te beleven aan een watertafel. Bij de meeste watertafels kan je er ook voor kiezen om zand toe te voegen aan het spel. Lekker kliederen met modder en water, dat wil toch elk kind?

Ga dan snel naar de leukste zand- en watertafels.  

Waterbanen

Waterbaan, het leukste zomerspeelgoed, Spelenspeelgoed.nl

Een waterbaan is perfect zomerspeelgoed. Ideaal bij warm weer, maar door de compacte uitvoering en een overzichtelijke hoeveelheid water ook heel leuk op niet extreem warme dagen. Doe lekker je laarzen en je regenbroek aan en je kan heerlijk spelen met bootjes, waterpompen of heuse waterglijbanen. Benieuwd welke perfect is voor bij jou in de tuin of op het balkon?

Ga snel naar de leukste waterbanen.  

Waterspeelgoed

Waterspeelgoed, watersproeier octopus, het leukste zomerspeelgoed, spelenspeelgoed.nl

Als de temperaturen stijgen en er geen einde lijkt te komen aan de zomerdagen, dan is het tijd voor het echte werk. Of jouw kind nu zin heeft om lekker rond te dobberen op een eenhoorn, met vriendjes een watergevecht wil houden of gewoon lekker met een emmer en een schepje aan zee wil spelen, in onze top 10 van waterspeelgoed vind je voor ieder kind wel een perfecte match.

Naar het leukste waterspeelgoed.  

Zwembaden

Speel Zwembad voor kinderen en gezinnen, het leukste zomerspeelgoed, spelenspeelgoed.nl

Als de zomerhitte dan echt is gearriveerd en nog wel even lijkt te blijven, dan is er natuurlijk niets beters dan lekker plonzen en afkoelen in je eigen tuin. Met of zonder vriendjes, in een klein of groot zwembad, het kan allemaal. De mooiste zwembaden voor deze zomer vind je in ons overzicht.

Naar de leukste zwembaden.

Vraag je je af hoe je een zwembad de hele zomer schoon kunt houden? Lees dan vooral even ons blog met tips voor het schoonhouden van je zwembad.

Trampolines

Trampoline, het leukste zomerspeelgoed, spelenspeelgoed.nl

Misschien niet de beste keuze op de warmste zomerdag, maar de rest van de zomer (en eigenlijk ook de rest van het jaar) is een trampoline voor kinderen simpelweg fantastisch. Hier was het in elk geval altijd een groot succes! De trampoline is dan ook niet meer weg te denken uit de gemiddelde woonwijk en je ziet hem zowel in voor- als achtertuinen overal verschijnen.

Wist je al dat je een trampoline ook heel mooi kan laten opgaan in jouw tuin? Met een in-ground trampoline heb je een heerlijke speelplek voor jouw kinderen én geen doorn in het oog in jouw mooi aangelegde tuin. En als je liever voor een makkelijke, maar toch veilige oplossing gaat, er zijn natuurlijk heel veel fijne trampolines met veiligheidsnet die je eenvoudig in een hoekje van de tuin kan plaatsen. Direct speelplezier en als je hem later weer weghaalt blijft er geen grote kuil in jouw tuin achter.

Naar de leukste trampolines.  

Speeltenten

Speeltenten, het leukste zomerspeelgoed, spel en speelgoed

Een speeltent blijft jaren leuk. Van de allerkleinsten die het heerlijk vinden om zich ergens te verstoppen, tot oudere kinderen die zich graag terugtrekken op hun eigen plekje om een boek te lezen of lekker te dagdromen met vriendjes en vriendinnetjes. En in de zomer is er natuurlijk niets leuker dan de tent lekker mee naar buiten nemen. Maar geen zorgen. Op een regenachtige dag zorgt een speeltent voor net zoveel speelplezier binnen in de huiskamer of op de slaapkamer van jouw kind.

Naar de leukste speeltenten.  

Diamond painting

Diamond painting vier jaargetijden (seizoenen), voor kinderen en volwassenen, het leukste zomerspeelgoed, Spelenspeelgoed

Diamond painting is nog steeds enorm populair en wij snappen helemaal waarom! Het is een hobby die je eenvoudig kan uitvoeren en die wel heel veel voldoening, ontspanning én een mooi eindresultaat geeft. En wat is er nou beter dan op een regenachtige dag lekker aan de keukentafel knutselen met jouw kind? En wil je zelf ook zo’n mooi schilderij maken? Dan is er ook voor volwassenen meer dan genoeg keuze!

Naar de leukste diamond paintings voor kinderen of naar de leukste diamond paintings voor volwassenen.

Kaartspellen

Dobble classic kaartspel, het leukste zomerspeelgoed

Over die regenachtige dagen gesproken. Dan kan een spelletje voor het hele gezin natuurlijk ook niet ontbreken. Een kaartspel is compact en neem je eenvoudig mee naar de camping of in het vliegtuig. Ideaal zomerspeelgoed dus! En ook op een mooie dag is het harstikke leuk om buiten in de tuin of lekker op een picknickkleed een kaartspel te spelen. Er zijn al leuke kaartspellen voor kinderen vanaf 2 jaar.

Naar de leukste kaartspellen.  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com