De beste trampoline voor in de tuin

Vrijstaande of ingraaf (inground) trampoline kopen

Wil je een trampoline kopen maar heb je geen idee waar je met je zoektocht moet beginnen? Om je op weg te helpen stelden ik een overzicht samen met grote en kleine trampolines, zowel inground als vrijstaand.

Trampoline

De trampoline is niet meer weg te denken uit de tuin van veel gezinnen. Het is een plek waar kinderen hun energie even kwijt kunnen, hun motorische vaardigheden volop kunnen oefenen en bovenal gewoon heel veel lol kunnen maken! Want wat is er nou leuker dan lekker met je vriendjes op een trampoline ravotten en kunstjes uithalen?

Als ouder wil je natuurlijk wel dat het veilig is en dat er ook nog een stukje tuin voor jou overblijft. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van zowel grote als kleinere trampolines, vrijstaand en inground, zodat jij meteen de trampoline kan uitkiezen die het beste bij jullie past.  

Trampoline: vrijstaand of inground?

Want dat is de eerste keuze waar je tegenaan loopt, op welke manier wil je dat de trampoline in de tuin geplaatst wordt. Een vrijstaande trampoline staat op hoge poten zodat er volop gesprongen kan worden op het doek. Bij een vrijstaande is het wel belangrijk om deze te verankeren, zodat hij niet zomaar kan omvallen of wegwaaien. Ze zijn makkelijk te plaatsen en als het tijd is om er weer afscheid van te nemen is de tuin meteen weer in originele staat.

Een inground oftewel ingegraven trampoline staat op pootjes en wordt in een kuil geplaatst, waardoor de bovenkant gelijk valt met bijvoorbeeld het grasveld. Dit ziet er lekker strak uit in de tuin en het is ook veilig, want je kinderen kunnen in elk geval niet van een extra hoogte naast de trampoline vallen. Het nadeel van een ingegraven trampoline is dus wel dat je of zelf aan de slag moet om een gat te graven, of je moet het uitbesteden. Bij het verwijderen van de trampoline zal je ook de tuin weer moeten herstellen.

Beide soorten trampolines kunnen in combinatie met een veiligheidsnet gebruikt worden. Zeker bij een vrijstaande trampoline is dit essentieel voor de veiligheid. Om goed te kunnen vergelijken maak ik in dit overzicht onderscheid tussen trampolines om in te graven, de inground, en vrijstaande trampolines, zo kan je zelf kiezen welke soort trampoline het beste bij jou past.  

Salta Combo rechthoek – Vrijstaande trampoline

Vrijstaande trampoline kopen; Salta combo trampoline

Een grote rechthoekige trampoline op poten van het merk Salta met meer dan voldoende ruimte voor het oefenen van al je kunsten. Er zit standaard een veiligheidsnet bij dus met de veiligheid zit het meteen goed. Om er makkelijker op te kunnen klimmen kan je een bijpassend laddertje bestellen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Plum Junior rond – Vrijstaande trampoline

Vrijstaande trampoline kopen; Plum junior trampoline

De Plum Junior trampoline is een voordelige trampoline die door zijn maat van 140 cm doorsnede ook nog eens prima in een kleinere tuin past. Hij is voorzien van een veiligheidsnet met rits en een stevige roze beschermrand. Hij is ook verkrijgbaar in het paars.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Trampoline rond 244 cm – Vrijstaande trampoline

Vrijstaande trampoline kopen; Trampoline rond 244

Deze trampoline biedt met een doorsnede van maar liefst 244 cm genoeg ruimte om te spelen. Met het veiligheidsnet dat wordt meegeleverd ben je meteen klaar voor eindeloos speelplezier. Ook de ladder wordt meegeleverd zodat je er makkelijker op kan klimmen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Salta Combo rond – 183 cm – Vrijstaande trampoline

Vrijstaande trampoline kopen; Salta trampoline 183

Een ruime, ronde trampoline van het merk Salta die stevig staat. Meteen klaar om te springen! Het bijgeleverde veiligheidsnet zorgt er voor dat de kinderen er niet af kunnen vallen. Tevens verkrijgbaar in zwart of roze, dus voor ieder wat wils.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Zonovi Fitness trampoline rond – Vrijstaande trampoline

Zonovi Fitness trampoline rond - Vrijstaande trampoline kopen

Met de Zonovi Fitness Trampoline spring je jezelf fit in 10 minuten per dag. Want wist je dat 10 minuten trampoline springen gelijk staat aan 30-40 minuten hardlopen? Op deze manier train je al je spieren op een leuke manier en de gezondheidsvoordelen zijn oneindig. De trampoline is zeer stevig en kan wel tot 250 kilo dragen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Salta Comfort Edition Ground – Inground trampoline

Ingraaf trampoline kopen; Salta inground trampoline

Deze compacte ronde trampoline van Salta valt mooi weg in jouw grasveld of vlonder. Door het meegeleverde veiligheidsnet kan er veilig gesprongen worden.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BERG trampoline Favorit Inground 200 – Inground trampoline

Ingraaf trampoline kopen; Berg trampoline inground

Een mooie trampoline van 200 cm doorsnede van het populaire speelgoedmerk BERG. Hij is strak afgewerkt en heeft een neutrale grijze kleur waardoor hij mooi opgaat in een moderne tuin. Ook verkrijgbaar in 270 of 430 cm voor wie wat meer ruimte heeft.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

VirtuFit Premium Inground trampoline

VirtuFit Premium Inground trampoline kopen

Stap op de VirtuFit Premium Inground Trampoline met Veiligheidsnet en ervaar de perfecte combinatie van stijl, kwaliteit en veiligheid. Deze prachtige trampoline is ontworpen om op een veilige manier te genieten van het ultieme springplezier. Dankzij de inground functie kun je gemakkelijk op- en afstappen zonder je zorgen te maken over hoge randen of gevaarlijke sprongen.

Bovendien is deze trampoline niet alleen functioneel, maar ook nog eens een ware eyecatcher in je tuin. Met zijn strakke design en hoogwaardige afwerking is deze trampoline een aanwinst voor iedere buitenruimte!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BERG Grand Champion Inground 470 – Inground trampoline

Ingraaf trampoline kopen; Trampoline champion inground

Voor wie de ruimte heeft is de BERG Grand Champion Inground natuurlijk een ultieme trampoline. Met een afmeting van 470 cm kan je echt al je kunsten oefenen, door de ovale vorm is er namelijk volop plek om te springen.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

EXIT Silhouette inground – Inground trampoline

Ingraaf trampoline kopen; Exit inground trampoline

De EXIT Silhouette inground is een fijne ronde trampoline met een doorsnede van 244 cm. Hij wordt ingegraven en geleverd met een veiligheidsnet voor optimale bescherming tegen vallen. Door de felgekleurde rits kan je ook eenvoudig zien of deze goed dicht zit terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Hij is ook verkrijgbaar in roze of in de afmeting 183 cm, voor als je net iets minder ruimte hebt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com