De beste trampoline voor in de tuin

Vrijstaande of ingraaf (inground) trampoline kopen

Wil je een trampoline kopen maar heb je geen idee waar je met je zoektocht moet beginnen? Om je op weg te helpen stelden wij een overzicht samen met grote en kleine trampolines, zowel inground als vrijstaand.

De trampoline is niet meer weg te denken uit de tuin van veel gezinnen. Het is een plek waar kinderen hun energie even kwijt kunnen, hun motorische vaardigheden volop kunnen oefenen en bovenal gewoon heel veel lol kunnen maken! Want wat is er nou leuker dan lekker met je vriendjes op een trampoline ravotten en kunstjes uithalen? Als ouder wil je natuurlijk wel dat het veilig is en dat er ook nog een stukje tuin voor jou overblijft. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van zowel grote als kleinere trampolines, vrijstaand en inground, zodat jij meteen de trampoline kan uitkiezen die het beste bij jullie past.

 

Een vrijstaande trampoline of inground trampoline?

De eerste keuze waar je tegenaan loopt is de manier waarop hij in de tuin geplaatst wordt. Een vrijstaande trampoline staat op hoge poten zodat er volop gesprongen kan worden op het doek. Bij een vrijstaande is het wel belangrijk om deze te verankeren, zodat hij niet zomaar kan omvallen of wegwaaien. Ze zijn makkelijk te plaatsen en als het tijd is om er weer afscheid van te nemen is de tuin meteen weer in originele staat.

Een inground oftewel ingegraven trampoline staat op pootjes en wordt in een kuil geplaatst, waardoor de bovenkant gelijk valt met bijvoorbeeld het grasveld. Dit ziet er lekker strak uit in de tuin en het is ook veilig, want je kinderen kunnen in elk geval niet van een extra hoogte naast de trampoline vallen. Het nadeel van een ingegraven trampoline is dus wel dat je of zelf aan de slag moet om een gat te graven, of je moet het uitbesteden. Bij het verwijderen van de trampoline zal je ook de tuin weer moeten herstellen.

Beide soorten trampolines kunnen in combinatie met een veiligheidsnet gebruikt worden. Zeker bij een vrijstaande trampoline is dit essentieel voor de veiligheid. Om goed te kunnen vergelijken maken we in dit overzicht onderscheid tussen trampolines om in te graven, de inground, en vrijstaande trampolines, zo kan je zelf kiezen welke soort trampoline het beste bij jou past.

 

Vrijstaande trampolines

Salta Combo

Vrijstaande trampoline kopen; Salta combo trampoline

Een grote rechthoekige trampoline van het merk Salta met meer dan voldoende ruimte voor het oefenen van al je kunsten. Er zit standaard een veiligheidsnet bij dus met de veiligheid zit het meteen goed. Om er makkelijker op te kunnen klimmen kan je een bijpassend laddertje bestellen, die vind je hier.

Meer informatie.

 

Plum Junior

Vrijstaande trampoline kopen; Plum junior trampoline

Een voordelige trampoline die door zijn maat van 140 cm doorsnede ook nog eens prima in een kleinere tuin past. Voorzien van een veiligheidsnet met rits en een stevige roze beschermrand. Hij is ook verkrijgbaar in het paars.

Meer informatie.

 

Trampoline rond 244 cm

Vrijstaande trampoline kopen; Trampoline rond 244

Deze trampoline biedt met een doorsnede van maar liefst 244 cm genoeg ruimte om te spelen. Met het veiligheidsnet dat wordt meegeleverd ben je meteen klaar voor eindeloos speelplezier. Ook de ladder wordt meegeleverd zodat je er makkelijker op kan klimmen.

Meer informatie.

 

Salta Combo 183 cm

Vrijstaande trampoline kopen; Salta trampoline 183

Een ruime, ronde trampoline van het merk Salta die stevig staat. Meteen klaar om te springen! Het bijgeleverde veiligheidsnet zorgt er voor dat de kinderen er niet af kunnen vallen. Tevens verkrijgbaar in zwart of roze, dus voor ieder wat wils.

Meer informatie.

 

Tunturi Funhop Fitness trampoline

Vrijstaande trampoline kopen; Kleine fitness trampoline

Een compacte trampoline van 95 cm doorsnede, die je waarschijnlijk ook binnen wel kwijt kan. Belastbaar tot 100 kg dus ook geschikt als fitness trampoline. Wil je toch liever een iets grotere? Hij is ook verkrijgbaar in doorsnede van 120 cm.

Meer informatie.

 

Inground trampolines

 

Salta Comfort Edition Ground

Ingraaf trampoline kopen; Salta inground trampoline

Deze compacte ronde trampoline van Salta valt mooi weg in jouw grasveld of vlonder. Door het meegeleverde veiligheidsnet kan er echt niks gebeuren.

Meer informatie.

 

BERG trampoline Favorit Inground 200

Ingraaf trampoline kopen; Berg trampoline inground

 

Een mooie trampoline van 200 cm doorsnede van het populaire speelgoedmerk BERG. Hij is strak afgewerkt en heeft een neutrale grijze kleur waardoor hij mooi opgaat in een moderne tuin. Ook verkrijgbaar in 270 of 430 cm voor wie wat meer ruimte heeft.

Meer informatie.

 

Etan Inground Premium Gold

Ingraaf trampoline kopen; Etan inground trampoline

Met een afmeting van maar liefst 213 bij 330 cm is deze trampoline van Etan een echt speelparadijs. En het allerleukste is dat deze met een maximale belasting van 150 kg ook geschikt is voor volwassenen. Leuk als je ook even mee kan doen met de kinderen toch. Of gewoon als alternatief voor de sportschool.

Meer informatie.

 

BERG Grand Champion Inground 470

Ingraaf trampoline kopen; Trampoline champion inground

Voor wie de ruimte heeft is de BERG Grand Champion Inground natuurlijk een ultieme trampoline. Met een afmeting van 470 cm kan je echt al je kunsten oefenen, door de ovale vorm is er namelijk volop plek om te springen.

Meer informatie.

 

EXIT Silhouette inground

Ingraaf trampoline kopen; Exit inground trampoline

De EXIT Silhouette inground is een fijne ronde trampoline met een doorsnede van 244 cm. Hij wordt ingegraven en geleverd met een veiligheidsnet voor optimale bescherming tegen vallen. Door de felgekleurde rits kan je ook eenvoudig zien of deze goed dicht zit terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Hij is ook verkrijgbaar in roze of in de afmeting 183 cm, voor als je net iets minder ruimte hebt.

Meer informatie.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com