Het leukste speelgoed om te balanceren en wiebelen

Balansspeelgoed, balansborden of wiebelspeelgoed kopen? Dat doe je eenvoudig en snel bij Spelenspeelgoed.nl

Op zoek naar balansspeelgoed zoals balansborden en ander wiebelspeelgoed om te wiebelen, balanceren of te schommelen? Of heb je geen idee welke er allemaal zijn? Wij hebben in dit lijstje de leukste voor je op een rij gezet!

Wiebelen, schommelen en balanceren zijn activiteiten die voor alle leeftijden leuk blijven. Het is de basis van veel speeltoestellen in de speeltuin, zoals de wip, de schommel en de wiebelbrug. En we zien het balansspeelgoed ook steeds vaker terug in de vorm van bijvoorbeeld de Wobbel, schommelplanken, balance boards en de zogenaamde rocker. En dan heb ik het natuurlijk nog niet eens over het oude trouwe hobbelpaard en alle versies die daar inmiddels van te koop zijn.

Wiebelen en balanceren is heel belangrijk voor de motorische ontwikkeling van jouw kind. En het spelen op en met balansspeelgoed voorziet ook in de behoefte van kinderen om hun grenzen te verleggen, spanning op te zoeken en ze kunnen er heerlijk hun energie in kwijt. Welk stuk balanceerspeelgoed zorgt straks bij jou thuis voor dolle pret?

 

De Wobbel original

Wobbel original balanceerspeelgoed

Absoluut het bekendste stuk balansspeelgoed in Nederland op dit moment. Een gebogen plank van hout met eventueel een laag vilt er op om de vloer te beschermen. Kinderen kunnen hier op staan, liggen of zitten. En de plank kan ook als boog of brug gebruikt worden om op te klimmen of te gebruiken in het fantasiespel voor allerlei doeleinden. Is het een poppenbedje, een bootje of een brug over de rivier? Het kan allemaal! De Wobbel is er naast de original ook in diverse andere maten en kleuren. De grootste maat is zelfs geschikt voor volwassenen!

Meer informatie.

 

De regenboog schommelstoel

Balansspeelgoed regenboog schommelstoel

 

De regenboog schommelstoel is nog niet zo heel bekend in Nederland, maar als je het mij vraagt is dat echt heel zonde en compleet onterecht! Deze mooie schommel van Mamabrum is een knusse schommelboot die meteen paar kussens en dekens er in ook een hele fijne relaxplek is voor jouw kind. Hij kan ook als brug gebruikt worden, om op te klimmen, of een hut onder te bouwen. Leg je de rocker op zijn zijkant, dan heb je een toonbank, balie, verzin het maar! Het voordeel van de rocker is dat jonge kinderen zich makkelijk vast kunnen houden door de handvatten, waarbij hun vingers niet tussen het hout en de vloer kunnen komen.

Meer informatie.

 

Gonge – Schommeltol

Balansspeelgoed: Schommeltol wiebelspeelgoed

Stap in deze mooie stevige schommeltol en draaien maar. Met een doorsnede van maar liefst 88 centimeter is er plek voor 2 kinderen, zo wordt het spelen nog leuker!

Meer informatie.

 

Hobbelslak

Balansspeelgoed: Hobbelslak wiebelspeelgoed

Het ouwe trouwe hobbelpaard in een modern jasje. Deze leuke hobbelslak is een leuke verschijning op de kinderkamer of in de huiskamer. En jouw dreumes of kleuter zal er zeker veel plezier van hebben!

Meer informatie.

 

Wobbel 360

Balansspeelgoed: Wobbel360 wiebelspeelgoed met en zonder vilt

Een ronde Wobbel is ook een bekend stuk balansspeelgoed om op te zitten of staan voor het oefenen van balans, rondjes draaien en wat jouw kind verder nog verzint. De allerkleinsten kunnen er zelfs op liggen! De Wobbel 360 is ook verkrijgbaar met vilt ter bescherming van de vloer en tegen geluidsoverlast, je vindt hem hier.

Meer informatie.

 

Stapelstein stenen regenboog

Balansspeelgoed: Stapelstein stenen balanceerspeelgoed

Deze toffe stenen zijn te krijgen in de leukste kleuren! Maak een balanceer-pad van de stapstenen. Of leg ze op zijn kop en je kan er in zitten om lekker te wiebelen en rondjes te draaien. En als je daar klaar mee bent kan je er ook een toren mee bouwen! Er zijn sets van 3, 6 of 8 stenen, in diverse kleurencombinaties. Kijk hier voor alle Stapelstein producten.

Meer informatie.

 

Stapelstein board

Stapelstein balanceboard

Een balansschijf van het oerdegelijke Stapelstein. De balansschijf is iets groter dan de Stapelstein stenen. Om uren op te balanceren, zittend of staand!

Meer informatie.

 

Gluckskäfer balansboard

Balansspeelgoed: Balanceerplank

Een houten balansboard van stevig hout. Om op te wiebelen, balanceren en overheen te kruipen.

Meer informatie.

 

Schildkröt balansbord junior

Balansspeelgoed: Schildkröt Balansbord

Een voordelig balansbord dat als extra uitdaging ook een geïntegreerd ballenspel heeft. Door op het balansbord te wiebelen kan je de ballen door het doolhof laten rollen. Dit balansspeelgoed is belastbaar tot maar liefst 90 kg!

Meer informatie.

 

Kinderfeets balansbord

Kinderfeets balanceerplank

Met deze mooie wiebelplank van Kinderfeets ben je klaar voor uren speelplezier. En de vrolijke regenboogkleuren toveren meteen een lach op het gezicht van ieder kind. Het Kinderfeets balansbord is er in nog veel meer leuke kleuren, kijk hier.

Meer informatie.

 

Lees ook