De leukste kaartspellen vanaf 2 jaar!

Kaartspel; De leukste kaartspellen voor kinderen vanaf 2 jaar en ouder

Kaartspellen zijn eindeloos leuk voor de meeste kinderen en nog leerzaam ook. Of het nu een educatief kaartspel is, een coöperatief of een strategisch kaartspel, er valt altijd wat te leren. Bovendien is een kaartspel ook een fijne manier om samen tijd door te brengen, gewoon even zonder tablets en telefoons. Daarnaast is een kaartspel ook nog eens compact en makkelijk mee te nemen, heel handig dus voor op vakantie! Welk kaartspel kies jij?

Ravensburger Dick Bruna Reuzenkwartet

Het Dick Bruna Reuzenkwartet van Ravensburger is vooral geschikt voor kleuters die nog niet kunnen lezen. Op iedere kaart staan de plaatjes van drie andere kaarten uit het kwartet in het klein afgebeeld. Dit kwartet is geschikt voor kinderen van 2-6 jaar.  

Little Dutch – Lotto – Little Farm

Staat de koe op jouw speelbord? Probeer alle boerderij plaatjes op jouw bord te vinden en win dit leuke familiespel van Little Dutch! Lotto is een perfect spel voor je kleuter en helpt verbanden te leggen en de concentratie en sociale vaardigheden te verbeteren.

UNO (Junior)

Het kaartspel UNO is zo’n groot succes bij zowel kinderen als volwassenen dat het inmiddels verkrijgbaar is in meerdere varianten. Wij hebben zelf UNO Junior en UNO in huis, maar welke variant is jouw favoriet?

ZINGO

ZINGO!® is een leuk en interactief spel en een snelle en leerzame variant op het klassieke bingo. Spelers wachten met spanning op hun kans om de ZINGO Zinger te schuiven! Zinger en onthul nieuwe fiches. De speler die als eerste alle velden op zijn ZINGO! kaart bedekt, is de winnaar! ZINGO! fiches en kaarten hebben afbeeldingen en woorden, het spel is dan ook geschikt voor pre-lezers en beginnende lezers. Voor kinderen vanaf 4 jaar voor 2 tot 6 spelers. Speeltijd: 15-20 minuten.

Dobble

Dobble is een vlot kaartspel dat leuk is voor jong en oud! Om Dobble te winnen heb je snelle reflexen nodig én goede observatie skills. Wees de eerste om het overeenkomstige symbool te herkennen en win de ronde. Elke ronde blijft boeiend, want er is maar één andere kaart die dezelfde afbeeldingen heeft als de kaart die je voor je hebt. Als jij de eerste bent die het symbool herkent mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Het kaartspel Dobble is verkrijgbaar in diverse spelvarianten.

Halli Galli

Het kaartspel Halli Galli van 999 Games zit vol actie! Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staat een vrolijke of een verdrietige clown. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar. Als van een bepaalde clown precies 2 lachende exemplaren zichtbaar zijn, proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Maar als er een verdrietige clown op tafel ligt, moet je juist niet op de bel drukken! Wie als eerste correct op de bel drukt, krijgt alle open kaarten. Heb je geen kaarten meer? Dan ben je uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over? Halli Galli is verkrijgbaar in diverse spelvarianten. Zo is Halli Galli Junior al geschikt voor hele jonge kinderen.  

Beverbende

In Beverbende van 999 Games gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar 2 bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Het kaartspel Beverbende is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen en is ook te combineren met Beverclan!

Animal Party

Animal Party, hond, kat, varken, schaap. Wie speelt hier met wie? Op de kaarten staan combinaties van dieren die je moet gooien om de kaarten te winnen.  

Saboteur

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen de spelers met speelkaarten een mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim een rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen een route naar een kaart met een verborgen edelsteen aan te leggen. De saboteurs proberen dit te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien je winstpunten (goudklompjes) met succes of een mislukking. Het Saboteur kaartspel bevat ook nog actiekaartjes, waarmee je andere spelers kunt hinderen of informatie over de locatie van de edelsteen kunt verzamelen.

Naast het Saboteur basisspel zijn er ook diverse uitbreidingen verkrijgbaar. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

De Weerwolven van Wakkerdam

De Weerwolven van Wakkerdam is een party- en kaartspel voor grote groepen. Vreedzame burgers binden de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Het is echter onduidelijk wie dat precies zijn. Slagen ze erin om de weerwolven te ontmaskeren of elimineren ze per abuis onschuldige dorpsgenoten?

Het spel wordt door een spelleider gestuurd. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Het kan gaan om gewone burgers en weerwolven, maar ook om speciale karakters als de heks, de jager of het onschuldige meisje. Ieder karakter doet iets speciaals. De spelleider geeft ”s nachts aan dat iedereen zijn ogen moet dichtdoen en roept steeds de karakters op, die dan hun eigenschap mogen uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger.

Als het weer dag wordt, bespreken de burgers in een vergadering de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen om een weerwolf te elimineren. Maar omdat de weerwolven zelf ook aan de vergadering deelnemen, is die beslissing meestal niet eenvoudig… De Weerwolven van Wakkerdam is een ideaal spel voor op kinderpartijtjes, kampeerevenementen en eigenlijk al die momenten dat je met veel mensen bent. Zeker als je er in slaagt om met kaarsen of een kampvuur een mysterieuze sfeer te creëren, is succes verzekerd. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Wie is de ezel?

Een spannend en leuk kaartspel voor grote en kleine groepen! “Oh, ik had bijna gewonnen! Maar net op het eind verscheen de ezel – en nu heb ik verloren met een hand vol kaarten!” Het doel van het spel is om zo snel mogelijk van al je kaarten af te komen. Alle andere spelers ontvangen dan strafpunten. Maar pas op voor de ezelskaart… Het kaartspel Wie is de ezel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en is ook verkrijgbaar als reisspel.

Boonanza

Hak, ik heb je! Boonanza. De boon is een eigenzinnig gewas, en gedijt uitsluitend in gezelschap van zijn soortgenoten. Bonenkwekers moeten hier rekening mee houden en investeren bij voorkeur in maximaal twee of drie soorten. Gelukkig kunnen ze hun overtollige bonen aan hun collega’s verhandelen. Welke bonen zijn het schaarst en het lucratiefst? De meest gewiekste handelaar zal de interessantste bonen voor zich opeisen en de oogst duur verkopen… Naast het Boonanza basisspel zijn er diverse uitbreidingen verkrijgbaar. Boonanza is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Dixit

Stella – Dixit Universe was winnaar Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie Familiespellen 6 – 10 jaar. In het competitieve kaartspel moeten spelers beelden interpreteren naar aanleiding van een gemeenschappelijk woord. Kies dezelfde kaart als de andere spelers om te winnen! Je moet risisco nemen, maar ook oppassen dat je niet in de val wordt gelokt. Heb jij het lef om de sterren achterna te jagen? Leeftijd: 8+ jaar. Spelers: 3 tot 6.  

De variant Dixit Disney ontving tijdens de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 de Gouden Publieksprijs in de categorie familiespellen tot 12 jaar.

Naast de genoemde spelvarianten zijn er nog meer. Ook zijn er diverse uitbreidingen.

Catan kaartspel

Catan het snelle kaartspel is een vlot kaartspel, gebaseerd op het populaire bordspel Catan. Ook in dit kaartspel bouw je straten, dorpen en steden en zet je ridders in. Steden kunnen op verschillende manieren worden uitgebreid. Verder kun je met de andere spelers of met de markt en de gedekte stapel grondstoffen ruilen. Maar pas op: je straten en ridders kunnen zomaar door de andere spelers afgepakt worden. Zo zijn ook behaalde overwinningspunten niet altijd zeker. Het bouwen van een kerk of een stadsmuur kan echter bescherming bieden!

Click! The Great Wall – Kaartspel

Het kaartspel Click! The Great Wall is winnaar Speelgoed van het Jaar in de categorie Familiespellen voor 10 jaar en ouder. Jullie staan op de Chinese Muur en natuurlijk wil jij de beste foto’s mee naar huis nemen! Wissel, schuif en speur de Chinese Muur af op zoek naar de beste compositie. Maar zorg dat je snel genoeg bent, anders heeft je tegenstander de foto al gemaakt!

Dit kaartspel is ook nog eens ECOFRIENDLY! Het is gemaakt van FSC materialen, biologisch afbreekbaar plastic en inkt, en hars in plaats van lijm. Daarnaast is de productie en het vervoer CO2 gecompenseerd. Leeftijd: 8+ jaar. Spelers: 2 tot 4 jaar.  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com