Reisspellen, de leukste voor onderweg!

reisspellen, de leukste spellen voor onderweg, ook waterdichte spellen!

Reisspellen zijn perfect om mee te nemen naar jouw vakantieadres. Ze zijn compact en licht en passen dus altijd nog wel in jouw koffer of rugzak. Daarom een overzicht met de leukste reisspellen van dit moment!

Veel spellen zijn ook perfect te gebruiken tijdens het reizen in de auto, het vliegtuig, in de trein of op de boot. Bovendien, wat is er nu leuker dan even echt offline quality time met jouw gezin, familie of reisgezelschap? Om je snel op weg te helpen hebben wij de 10 leukste reisspellen verzameld, zo hoef jij je geen moment te vervelen deze zomer. Welke stop jij in de koffer?

Keer op Keer

Keer op keer reisspel

Keer op Keer is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Leeftijd vanaf 8 jaar.

Meer informatie.

 

Beverbende

Beverbende kaartspel

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

Leeftijd vanaf 6 jaar.

Meer informatie.

 

Exploding Kittens – Nederlandse editie

Exploding kittens kaartspel

Dit leuke spel was niet voor niets genomineerd voor de Speelgoed van het jaar Verkiezing 2019. Exploding Kittens is een fantastisch kaartspel voor mensen die van katten, explosies, laserstralen en soms ook van geiten houden. Dit tactische spel is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden.

Liever de originele uitgave in het Engels? Kijk dan hier! De uitbreidingen van dit spel in zowel het Engels als Nederlands vind je hier.

Leeftijd vanaf 7 jaar.

Meer informatie.

 

UNO waterproof

UNO waterproof kaartspel

Er gaat natuurlijk niets boven een potje UNU op vakantie. Maar in de buurt van water, eten, drinken en zonnebrand is kaartspel soms toch niet helemaal handig. UNO heeft dat probleem voor altijd opgelost met deze waterproof editie! Het spel is hetzelfde als de originele UNO, alleen maak je bij deze editie de kaarten zo weer schoon als ze een beetje vies zijn geworden.

Leeftijd vanaf 7 jaar.

Meer informatie.

 

Regenwormen – Dobbelspel

Regenwormen reisspel

Dit snelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

Leeftijd vanaf 8 jaar.

Voor jongere gezinsleden, vanaf 4 jaar, is er ook Regenwormen junior. En wie toe is aan een extra uitdaging kan de uitbreiding eens proberen (geen zorgen, dit is maar 150 gram extra bagage)!

Meer informatie.

 

SmartGames IQ Puzzler Pro

Smartgames reisspel denkspel

IQ-Puzzler Pro van SmartGames daagt je uit in 120 opdrachten en bevat 3 spelvarianten, in 2D en in 3D. De bovenkant van het spelbord gebruik je voor de 2D opdrachten en de 3D piramides. Aan de onderkant van het spelbord vind je een compleet ander spelbord voor 2D opdrachten. Allemaal in het hetzelfde compacte draagbare doosje. Het spelbord kan je tevens gebruiken als opbergvak voor de puzzelstukken. Handig voor op reis. Je speelt dit spel zelf en hebt dus geen medespelers nodig!

Leeftijd vanaf 6 jaar.

Meer informatie.

 

Rummikub

Rummikub reisspel

Rummikub is er nu ook voor op reis! Deze versie zit in een handig en stevig tinnen blik, zodat het spel onderweg goed opgeborgen blijft! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Leeftijd vanaf 6 jaar.

Meer informatie.

 

Qwixx

Qwixx reisspel

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Leeftijd vanaf 8 jaar.

Meer informatie.

 

Dobble Classic – Kaartspel

Dobble reisspel

Dobble is een observatie – en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Zie jij als eerste het identieke symbool?

Leeftijd vanaf 6 jaar.

Ga je naar het strand? Ook van Dobble is er een waterproof versie!

Meer informatie.

 

Schaken en dammen

Schaken dammen reisspel

Twee tijdloze spellen in een handige reiseditie. Dit reisspel komt in een handig koffertje en neem je overal gemakkelijk mee naartoe! Het spel is uitgevoerd met een dubbelzijdig speelbord (schaken & dammen). De magnetische pionnen kunnen worden opgeborgen in het handige opberglaatje.

Leeftijd vanaf 7 jaar.

Meer informatie.

 

Kan je nog geen keuze maken en wil je graag nog meer reisspellen zien? Kijk dan hier!

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com