Halloween decoraties om zelf te maken

Halloween decoratie zelf maken; Leuke knutselpakketten voor kinderen

Halloween is de perfecte gelegenheid om de mooiste decoraties te knutselen aan de eettafel, helemaal op een regenachtige dag, met een kopje warme chocolademelk erbij! Daarom een overzicht met leuke Halloween decoraties om zelf te maken!

Halloween decoratie maken

Hoewel Halloween zoals we het nu kennen is komen overwaaien uit Amerika, vieren ook steeds meer Nederlanders dit griezelfeest, zowel kinderen als volwassenen. Veel bedrijven spelen dan ook dankbaar op Halloween in, denk maar eens aan de Halloween Fright Nights van Walibi. Maar goed, Halloween vieren kan natuurlijk ook kleiner, bijvoorbeeld thuis. Veel werk hoeft het niet te zijn, creëer gezamenlijk een gezellige herfstsfeer en zorg dat je samen met de kinderen klaar bent voor het allerleukste griezelfeest van het jaar.

Zeg je Halloween, dan zeg je pompoen. Het uithollen van een pompoen is dan ook echt één van die activiteiten die er helemaal bij horen als je gaat knutselen voor Halloween. Maar er zijn ook hele leuke knutselsets voor zowel kinderen als volwassenen te krijgen, waarmee je in een handomdraai een heerlijke knutselmiddag hebt, met als eindresultaat een leuke decoratie voor Halloween.

Kids at Work – DIY blikken lantaarns

Kids at Work - DIY blikken lantaarns - Halloween decoratie zelf maken

Met deze set conservenblikken van Kids at Work maak je een unieke lampion, lantaarn of lampje voor wat sfeerverlichting. De eerste de beste lampionnenoptocht met Sint Maarten, Halloween, kerstwandeling of bijvoorbeeld op de camping staat niet alleen je lichtje, maar ook jij te stralen! Bekijk voor nog meer Kids at Work inspiratie ook eens de DIY adventskalender!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Ilovespeelgoed.nl (hier)

HEMA verfset pompoen gips

HEMA verfset pompoen gips

De leukste pompoen maak je zelf met deze doe het zelf kit. In de set zit een gipsen pompoen met een diameter van zon 5 cm, 3 cupjes verf (oranje, zwart en groen) en een kwastje.

Hoe werkt het? Wrijf de pompoen eerst schoon met een tissue, beschilder hem en laat hem hem dan drogen op een plekje met genoeg ventilatie. Draag beschermende kleding of een kliederschort, want de verf kan vlekken maken. Ook leuk voor kinderen om zelf te doen in de aanloop naar Halloween, de dag die helemaal in het teken staat van pompoenen.

Verkrijgbaar bij:

HEMA.nl (hier)

Pompoen gereedschapset 5-delig – Halloween decoraties maken

Halloween knutselen pompoen snijden

Pompoen gereedschapset voor het uithollen en uitsnijden van pompoenen. De set bevat 5 gereedschappen waarmee je jouw pompoen helemaal in je eigen stijl kan ontwerpen. Wil je liever een duurzamere set gereedschap? Bij Ilovespeelgoed.nl (hier) vind je mooie houtbeitels van Kids at Work.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Halloween kleursetje – Halloween decoraties maken

Halloween kleursetje van 8 hangers om zelf Halloween decoratie te maken

Een leuk kleur-het-zelf pakket voor de kids voor tijdens Halloween. De houten hangers kun je gezellig ophangen d.m.v. het meegeleverde lint. Het knutselpakketje bestaat uit, 8 hangers, lint en 10 viltstiften.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Halloween templates – Halloween decoraties maken

Halloween raamdecoratie

Templates (sjablonen) voor het maken van de mooiste kunstwerken op bijvoorbeeld het raam thema Halloween. Naast de prachtige patronen vind je er ook een gedetailleerde materiaallijst, stapsgewijze instructies en inspirerende ontwerpvoorbeelden.De vloeibare Chalk is niet alleen heel gemakkelijk aan te brengen maar kan ook in een mum van tijd worden verwijderd om nieuwe ontwerpen te maken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Halloween foam clay – Halloween decoraties maken

Halloween pompoen knutselpakket van foam clay; Waxinelichthouder maken als Halloween decoratie

Foam clay hecht op elk denkbaar poreus object. Door de kleuren te mengen krijg je een mooie variaties in de kleuren. Deze klei is ook geschikt voor 3D effecten. Je maakt eerst een strook van klei en vormt deze in het gewenste figuur. Zolang de klei vochtig is kun je het gewoon op de andere klei “plakken”. Dit knutsel pakket is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar met toezicht van een volwassenen. Knutselen met foam clay geeft minimale rommel. Het product is op waterbasis en uitwasbaar uit de kleding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Halloween stempels – Halloween decoraties maken

Halloween foam stempels om zelf Halloween decoratie te maken

Deze foam stempels zijn ontzettend leuk voor het Halloween thema in je bullet journal of scrapbook. Of gewoon om een hele spannende Halloween tekening te maken natuurlijk! 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Hobbymax.nl (hier)

Halloween knutselsetje pompoen – Halloween decoraties maken

Halloween decoraties maken: Halloween knutselsetje pompoen met licht en spinnenrag

Dit Halloween knutselsetje pompoen met licht en spinnenrag brengt je gelijk in de juiste sfeer! De platte pompoen is gemaakt van papier maché, kan zelfstandig staan en beschikt over een ingebouwde ruimte voor batterijen en een aan/uit schakelaar aan de zijkant. Dankzij de transparante stof die de openingen bedekt, geeft de pompoen geeft een warm licht. De pompoen werkt op 2 AA batterijen die niet inbegrepen zijn. Hoogte: ongeveer 20 cm. Breedte: ongeveer 22 cm. Diepte: ongeveer 4 cm.

De pompoen kan beschilderd worden met de bijgeleverde oranje acrylverf. Ook kan de pompoen gedecoreerd worden met het bijgeleverde spinnenweb en nepspinnetjes. Je hebt alleen nog kwastjes nodig om de pompoen te verven.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Hobbymax.nl (hier)

Cubika houten mozaïek Halloween – Halloween decoraties maken

Halloween knutselen Cubika houten mozaïek Halloween

Met deze houten mozaïekset kun je allerlei verschillende afbeeldingen maken. In de doos zitten 7 voorbeelden van afbeeldingen met als thema ‘Halloween’. Vijf afbeeldingen zijn meteen zichtbaar, de andere twee afbeeldingen worden pas duidelijk wanneer je de instructies gevolgd hebt en de blokjes op de juiste manier in het houten frame liggen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Fabulus Potium – Wetenschapsspel

Fabulus Potium - Wetenschapsspel - Halloween decoraties maken

Ben je op zoek naar een leuke Halloween activiteit? Dan is Fabulus Potium ook erg leuk! Dit wetenschapsspel is Speelgoed van het Jaar 2023 in de categorie Knutsel en Creatief.

Houdt jouw kind ook wel van een beetje magie? Of misschien heb je wel een groot fan van Harry Potter in huis? Dan is het wetenschapsspel Fabulus Potium toch wel een absolute must-have!

Met Fabulus Potium zijn er twee tovenaars, elk met hun eigen ketel! De tovenaars moeten samenwerken om de formules in het magische spreukenboek te begrijpen, de ingrediënten te bereiden en de juiste mixen te maken om indrukwekkende drankjes te maken. Is het eenhoornbloed dat gemengd wordt met de gedroogde slangenhuid? Explosies, schuim, vloeistof en lavalampen zullen onder andere op de agenda van de tovenaars staan!

Naar Fabulus Potium – Wetenschapsspel.

Halloween uitsteekvormpjes of koekstempel

Halloween uitsteekvormpjes of koekstempel

Bakken is ook altijd een leuke activiteit. Koekvormpjes, cakevormen of koekstempels zijn tegenwoordig ook allemaal verkrijgbaar in een Halloween thema.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Koekatelier.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com