Het Oktoberfest, een onvergetelijke ervaring!

Het Oktoberfest, een onvergetelijke ervaring!

Houd je wel van een feestje, dan is de kans groot dat een bezoek aan het jaarlijks terugkerende Oktoberfest op je agenda staat. Hoewel het officiële Oktoberfest oorspronkelijk een Duits volksfeest is dat in München plaatsvindt, weerhoudt dat de rest van de wereld er niet van om hun eigen feestje te organiseren!

Groots volksfeest

Zeg je Oktoberfest dan is de kans groot dat je aan miljoenen mannen en vrouwen denkt die gekleed zijn in traditionele Beierse kleding: lederhosen en dirndl. Aan lange schragentafels die geplaatst zijn in enorme feesttenten eten ze braadworsten en pretzels die ze vervolgens wegspoelen met liters bier. Kortom, het is een groots volksfeest dat maar liefst zestien tot achttien dagen duurt. Het begint eind september en gaat door tot in de eerste week van oktober.

Gezellig samenzijn

Zoals gezegd beperkt het Oktoberfest zich allang niet meer tot München. De hele wereld wil het feest graag vieren en ook bij ons in Nederland is het Oktoberfest steeds populairder geworden. Tal van steden en dorpen organiseren inmiddels hun eigen versie van het feest. Van grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam tot kleinere dorpen, overal kun je genieten van de Beierse gezelligheid.

Wel zijn de Nederlandse versies van het Oktoberfest vaak wat kleiner en intiemer, maar ze bieden nog steeds een authentieke ervaring. En waar ter wereld je ook een Oktoberfest viert, het staat inmiddels symbool voor gezellig samenzijn en het vieren van het leven.

Traditionele kleding

Ga je naar een Nederlands Oktoberfest, ook dan is het dragen van traditionele Beierse kleding een belangrijk onderdeel. Vrouwen hullen zich in kleurrijke dirndls, terwijl mannen een stoere lederhose set dragen. Deze kleding zorgt voor een feestelijke sfeer en maakt het evenement extra bijzonder.

Oktoberfest versiering

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om één van de grotere Oktoberfesten te bezoeken, maar je kunt ook een kleiner feestje geven met dit thema. Dus denk je erover om je eigen Oktoberfest te organiseren? Dan heb je naast voldoende bier, schragentafels, tent, braadworsten, pretzels en traditionele kleding ook de nodige Oktoberfest versiering nodig.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com