Fidget toys: het leukste fidget speelgoed

Friemel speelgoed voor prikkelgevoelige kinderen met ADHD of een vorm van autisme; Fidget toys en pop it

Fidget toys, het leukste fidget speelgoed. Fidget toys zijn er in alle soorten en maten en zijn bedoeld om lekker mee te frutselen en friemelen met je handen. Na de hype van een paar jaar geleden zijn ze weer helemaal terug van weggeweest! 

Prikkelgevoelig

Het frutselen met fidget toys, oftewel steeds dezelfde beweging herhalen met je handen, kan een rustgevend effect hebben op het moment dat je kind gespannen is. Vooral prikkelgevoelige kinderen met ADHD of een vorm van autisme hebben er baat bij. Daarnaast vinden de meeste kinderen een fidget toy ook vooral een leuk tijdverdrijf. En niet alleen kinderen! Ook voor (prikkelgevoelige) volwassenen kan een fidget toy de oplossing zijn bij friemelen met de handen, bijvoorbeeld als je op kantoor de neiging hebt om steeds met je pen te klikken. In deze blog zetten we daarom 10 bekende fidget toys voor je op een rijtje en delen we meteen de leukste voorbeelden. Kan je nog steeds niet kiezen? Dan is een fidget toy pakket misschien iets voor jou!

 

Fidget Toys

De meesten kennen de fidget handspinners die in 2017 razend populair waren. Volgens verschillende media zou de Amerikaanse Catherine Hettinger de fidget spinners al in 1993 bedacht hebben. Hoe ze daar zelf over denkt lees je hier. Fidget Toys staat ook wel bekend als friemelspeelgoed. Sommige kinderen of volwassenen (zowel met als zonder ADHD, ASS) helpt het bezighouden van hun handen bij het vergroten van de concentratie. Je kunt fidget toys dan ook zien als de vervanger van de klikkende balpen, de stuiterende knie of het nagelbijten. Inmiddels is het stuk speelgoed zo populair dat er zelfs wedstrijden mee gespeeld worden. Ook zijn er tegenwoordig veel diverse fidget toys op de markt. Een greep uit de verkrijgbare producten vind je in dit blog.

 

Pop-it regenboog – Fidget toy

Pop it rond regenboog; Fidget Toy bij adhd autisme en prikkelgevoelige kinderen

De pop-it kan je een beetje vergelijken met het pletten van bubbeltjesplastic, alleen kan je een pop-it toy steeds op nieuw gebruiken. En het geluid is net iets subtieler, dat is wel zo fijn voor de omgeving. De pop-it is verkrijgbaar in zo’n beetje alle kleuren, vormen en maten die je maar kan bedenken. Van mini-sleutelhanger tot XL formaat. Bekijk al het pop-it speelgoed hier.

Meer informatie.

 

Fidget spinners – Fidget toys

Fidget spinner bij ADHD autisme en prikkelgevoelige kinderen en/of stress

De bekende spinners zijn nog lang niet vergeten. Ook deze fidget spinners zijn ideaal om mee te friemelen en je handen bezig te houden. En je neemt ze gemakkelijk overal mee naar toe. Heb je meer keuze nodig? Bekijk dan hier alle hand spinners.

Meer informatie.

 

Mochi Squishy – Fidget toy

Mochi squishy fidget spinner voor kinderen met adhd, autisme of prikkelgevoelige kinderen en/of stress

Super schattige diertjes van een soort jelly materiaal, waardoor je niet kan stoppen met kneden, prikken en aaien. Hun schattige uiterlijk maakt het nog leuker om met ze te spelen. Deze diertjes komen in een set van 6. Wil je alle Mochi Squishy fidgets zien? Kijk dan snel hier.

Meer informatie.

 

Fin Gears – Fidget toys

Fin gears fidget

Deze magnetische ringen kun je roteren, om elkaar draaien, twisten, schuiven, etc. Heerlijk om mee te friemelen, zodat je je kan concentreren op waar je mee bezig bent. Friemelen, tricks en games voor op school, op je werk of leuk voor thuis.

Meer informatie.

 

Fidget cube – Fidget toy

Fidget cube friemelspeelgoed

Friemel er in stijl op los met deze fantastische Fidget Cube. We hebben allemaal wel eens met een pen zitten klikken, met een been zitten trillen of met onze vingers zitten tikken op het werk of in de klas. Friemelen is volledig normaal gedrag en hoort vaak bij momenten van productiviteit, concentratie en brainstormen. De Fidget Cube is een ongewoon verslavend stuk speelgoed van hoge kwaliteit en is speciaal als hulpmiddel ontwikkeld dat je helpt tijdens momenten waarop er opperste concentratie van je wordt gevraagd. Dit speeltje heeft zes zijden, waarvan elke zijde voorzien is van een leuke functie. Zo kun je schakelen, glijden, klikken, draaien, rollen en ademhalen. Liever een andere kleur? Bekijk dan hier alle Fidget cubes.

Meer informatie.

 

Mesh and marble – Fidget toys

Mesh and marble fidget toys; friemelspeelgoed voor prikkelgevoelige kinderen

Een super eenvoudig concept van een knikker in een soort buisje van stof. Maar onderschat deze fidget toy niet, je kan er heerlijk mee frutselen en je houdt hem ook makkelijk met 1 hand vast. Met deze set van 4 mesh and marble fidgets heb je er altijd een bij de hand. Wil je alle Mesh and marble fidgets bekijken? Klik dan hier.

Meer informatie.

 

Mood octopus – Fidget toy

Mood octopus fidget toy

Waarschijnlijk kennen jouw kinderen deze octopus wel. Je kan hem binnenstebuiten keren en hij heeft zowel een boos als een blij gezicht. Lekker frutselen en spelen dus. Wil je liever glitters of een andere kleur? Kijk dan hier voor alle varianten.

Meer informatie.

 

Rubik’s Cube – Fidget toy

Rubik's cube

Wie kent hem niet? Al meer dan 30 jaar de bestverkopende puzzel aller tijden: de originele Rubik’s Cube! Uitdaging en frustratie liggen dicht tegen elkaar bij het oplossen van de Rubik’s Kubus 3×3: er zijn miljarden combinaties, maar er is slechts één oplossing. Perfect dus om als fidget toy te gebruiken.

Meer informatie.

 

DNA stress ball – Fidget toy

DNA stress ball

Een stressbal van doorzichtig zeer rekbaar materiaal met regenboogkleurige balletjes er in. Perfect om te kneden, knijpen en rollen. Door de balletjes aan de binnenkant geeft dat een extra leuk effect.

Meer informatie.

 

Infinity cube – Fidget toys

infinity cube fidget toy

Met deze infinity cube kan jij uren frutselen en friemelen. Verander de kubus telkens van vorm en wordt steeds behendiger. Lukt het jou ook met 1 hand? Door zijn neutrale uitstraling is deze fidget toy ook erg geschikt voor op kantoor. Liever een andere kleur? Bekijk hier alle infinity cubes.

Meer informatie.

 

Fidget toys pakket

Pakket fidget toys

Kan je niet kiezen tussen al die leuke fidget toys? Dan zijn er ook een heleboel pakketten te koop waarmee je een aantal verschillende fidget toys tegelijk ontvangt. Zoals deze leuke set met maar liefst 25 fidgets. Zo ben je zeker weten even bezig en kan je lekker afwisselen. Ook ideaal als kleine kadootjes voor tijdens een lange reis, of gewoon fidgetplezier voor het hele gezin! Voor meer keuze in fidget pakketten kijk je hier.

Meer informatie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com