Fidget toys – Het leukste fidget speelgoed

Friemel speelgoed voor prikkelgevoelige kinderen met ADHD of een vorm van autisme; Fidget toys en pop it

Fidget toys zijn er in alle soorten en maten en zijn bedoeld om lekker mee te frutselen met je handen. Na de hype van een paar jaar geleden zijn ze weer helemaal terug van weggeweest! 

Het frutselen met fidget toys, oftewel steeds dezelfde beweging herhalen met je handen, kan een rustgevend effect hebben op het moment dat je kind gespannen is. Vooral prikkelgevoelige kinderen met ADHD of een vorm van autisme hebben er baat bij. Daarnaast vinden de meeste kinderen een fidget toy ook vooral een leuk tijdverdrijf. En niet alleen kinderen! Ook voor (prikkelgevoelige) volwassenen kan een fidget toy de oplossing zijn bij friemelen met de handen, bijvoorbeeld als je op kantoor de neiging hebt om steeds met je pen te klikken. In deze blog zetten we daarom 10 bekende fidget toys voor je op een rijtje en delen we meteen de leukste voorbeelden. Kan je nog steeds niet kiezen? Dan is een fidget toy pakket misschien iets voor jou!

 

Pop-it

Pop it fidget toy

De pop-it kan je een beetje vergelijken met het pletten van bubbeltjesplastic, alleen kan je een pop-it toy steeds op nieuw gebruiken. En het geluid is net iets subtieler, dat is wel zo fijn voor de omgeving. De pop-it is verkrijgbaar in zo’n beetje alle kleuren, vormen en maten die je maar kan bedenken. Van mini-sleutelhanger tot XL formaat.

Bekijk al het pop-it speelgoed hier.

Meer informatie.

 

Fidget spinners

Fidget spinner

De bekende spinners zijn nog lang niet vergeten. Ook deze fidget spinners zijn ideaal om mee te friemelen en je handen bezig te houden. En je neemt ze gemakkelijk overal mee naar toe.

Heb je meer keuze nodig? Bekijk dan hier alle hand spinners.

Meer informatie.

 

Mochi Squishy

Mochi squishy fidget

Super schattige diertjes van een soort jelly materiaal, waardoor je niet kan stoppen met kneden, prikken en aaien. Hun schattige uiterlijk maakt het nog leuker om met ze te spelen. Deze diertjes komen in een set van 6.

Wil je alle Mochi Squishy fidgets zien? Kijk dan snel hier.

Meer informatie.

 

Fin Gears

Fin gears fidget

Magnetische ringen waarmee je allerlei kunstjes kan uithalen met je handen en vingers. Hoe behendig ben jij?

Meer informatie.

 

Fidget cube

Fidget cube

Een ultieme fidget toy met verschillende functies. Je kan er mee schakelen, glijden, klikken, draaien, rollen. Ideaal om je handen bezig te houden en makkelijk mee te nemen. Liever een andere kleur? Bekijk dan hier alle Fidget cubes.

Meer informatie.

 

Mesh and marble

Mesh and marble

Een super eenvoudig concept van een knikker in een soort buisje van stof. Maar onderschat deze fidget toy niet, je kan er heerlijk mee frutselen en je houdt hem ook makkelijk met 1 hand vast. Met deze set van 4 mesh and marble fidgets heb je er altijd een bij de hand. Wil je alle Mesh and marble fidgets bekijken? Klik dan hier.

Meer informatie.

 

Mood octopus

Mood octopus

Waarschijnlijk kennen jouw kinderen deze octopus wel. Je kan hem binnenstebuiten keren en hij heeft zowel een boos als een blij gezicht. Lekker frutselen en spelen dus. Wil je liever glitters of een andere kleur? Kijk dan hier voor alle varianten.

Meer informatie.

 

Rubik’s Cube

Rubik's cube

Wie kent hem niet? Al decennia zorgt deze puzzel-kubus voor eindeloze afleiding en voor iets in je handen om mee te draaien, schuiven en friemelen. Perfect dus om als fidget toy te gebruiken.

Meer informatie.

 

DNA stress ball

DNA stress ball

Een stressbal van doorzichtig zeer rekbaar materiaal met regenboogkleurige balletjes er in. Perfect om te kneden, knijpen en rollen. Door de balletjes aan de binnenkant geeft dat een extra leuk effect.

Meer informatie.

 

Infinity cube

infinity cube

Met deze infinity cube kan jij uren frutselen en friemelen. Verander de kubus telkens van vorm en wordt steeds behendiger. Lukt het jou ook met 1 hand? Door zijn neutrale uitstraling is deze fidget toy ook erg geschikt voor op kantoor. Liever een andere kleur? Bekijk hier alle infinity cubes.

Meer informatie.

 

Fidget toy pakket

Pakket fidget toys

Kan je niet kiezen tussen al die leuke fidget toys? Dan zijn er ook een heleboel pakketten te koop waarmee je een aantal verschillende fidget toys tegelijk ontvangt. Zoals deze leuke set met maar liefst 25 fidgets. Zo ben je zeker weten even bezig en kan je lekker afwisselen. Ook ideaal als kleine kadootjes voor tijdens een lange reis, of gewoon fidgetplezier voor het hele gezin! Voor meer keuze in fidget pakketten kijk je hier.

Meer informatie.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *