Kerstversiering knutselpakket: maak je eigen kerstversiering!

Kerstversiering of kerstdecoratie maken met deze leuke kant-en-klare knutselpakketten

Een kerstversiering knutselpakket is ideaal om zelf de leukste kerstversiering te maken als de sint het land weer heeft verlaten. Er zijn diverse leuke kerst knutselpakketten verkrijgbaar, zowel voor kinderen als volwassenen.

DIY kerstversiering

Zelf kerstversiering maken, ophangen en zo het huis in kerstsfeer maken blijft gewoon voor alle leeftijden een gezellige familie-activiteit. Iedereen kent wel de bekende kerststerren die vroeger op school werden gevouwen en geplakt. Of de kerstster van wasknijpers met een extra dikke laag glitter.

Wil je zelf kerstversiering maken maar heb je even niet zoveel inspiratie? Of geen zin om een hele kar vol knutselspullen in huis te halen? Dan zijn er ook hele leuke kant-en-klare knutselpakketten te koop. Met deze pakketten heb je in één klik alles in huis wat je nodig hebt voor het maken van een gezellige kerstdecoratie. Bovendien bevat de set indien nodig de juiste instructies en hoef je zelf niet na te denken over hoe je het voor elkaar gaat krijgen om er een leuk resultaat aan over te houden. En het allerbelangrijkste, je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden en dat bespaart gewoon tijd. En wie heeft daar eigenlijk teveel van in december?

Knutselpakket kerstversiering kerstboom decoratie

Knutselpakket kerstversiering kerstboom decoratie

Mooie knutselset voor het maken van diverse kerst decoraties, ook leuk voor kinderen. Er zijn 7 houten triplex figuren en 5 styropor ballen in 3 maten, pailletten mix en sticky base (een lijmgel die op elk oppervlakte plak zonder veel knoeien). Natuurlijk ook haakjes en rood koord om de decoraties op te hangen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Kersthuisje maken

Maak Je Eigen Kersthuis Grafix - Kerstversiering knutselpakket

Zet aan de hand van de foto het huis in elkaar door de voor- en achterkant in de zijkanten te haken. Bevestig het geheel vervolgens op de grondplaat. Plaats het dak door de dakdelen in elkaar te haken in een punt. Bevestig vervolgens het dak op het huis. Voor extra stevigheid kun je lijm gebruiken om de onderdelen aan elkaar te bevestigen. Gebruik je fantasie om het huis te versieren zoals jij zelf wilt met de meegeleverde stickers en vormen. Gebruik als laatste de led-verlichting om het huis van de Kerstman af te maken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Sneeuwpop

Kerstdecoratie maken: Sneeuwpop knutselen

Met deze leuke sneeuwpoppen heb je meteen een wintersfeer in huis. Ook als het met kerst alleen maar regent buiten. Ga snel aan de slag met deze set, alles wat je nodig hebt zit er bij! Leeftijd vanaf 6 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Nijntje kerstboom

Kerstversiering maken: Kerstboom nijntje

Perfect voor peuters en kleuters die graag hun eigen boom willen versieren. Met deze kerstboom van vilt kan je eindeloos versieren en je kerstboom steeds weer aanpassen. Ook berg je hem makkelijk op om hem volgend jaar weer opnieuw te gebruiken. En dat helemaal zonder geknoei met lijm of verf. Leeftijd vanaf 3 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Haakpakket Kerstmis – Amigurumi Kerst

Haakpakket Kerstmis - Amigurimi Kerst - kerstversiering maken

Dit Amigurumi haakpakket thema Kerstmis is deaal voor het haken van leuke kerst accessoires. Het pakket bevat dan ook een patronenboekje voor 9 verschillende kerst accessoires voor een vrolijk bonte kerst en een gedrukte kleurenkaart van alle 100 Catania kleuren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Kerstmagneten van gips

Kerstversiering maken: Kerstmagneten knutselset

Met deze set giet je zelf gips in de bijgeleverde mal. Als de figuurtjes droog zijn kan je ze helemaal zelf beschilderen met de bijgeleverde verf. De magneten kan je daarna ophangen waar je zelf wil! Leeftijd vanaf 3 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Diamond painting sneeuwpop met licht

Kerstdecoratie maken: Knutselset diamond sneeuwpop

Plak de diamantjes op de sneeuwpop en laat daarna het licht branden. Je hebt een prachtige lamp gemaakt die je elk jaar met kerstmis weer neer kan zetten! Leeftijd vanaf 7 jaar. Lees voor nog meer inspiratie ook eens het blog Diamond painting Kerstmis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Kerstfiguren van vilt

Kerstdecoratie maken: Knutselset kerst vilt

Maak deze kerstfiguren van vilt en versier je vensterbank of een andere plek in huis. Met een kerstboom, sneeuwpop én kerstman ben je meteen helemaal compleet. Leeftijd vanaf 3 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Kerststal maken

Kerstversiering maken: kerststal knutselset

Een kerststalletje hoort toch wel een beetje bij de ultieme kerstsfeer. Met dit leuke kerststal pakket maak je in een handomdraai je eigen kerststalletje.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Kerstballen maken

Kerstballen maken - kerstversiering

Ben je dol op zelfgemaakte kerstdecoraties? Dan is deze set echt iets voor jou. Met Silk Clay® en Foam Clay kunnen kinderen twee leuke kerstfiguren maken: een sneeuwpop en een rendier. Het is leuk en creatief en het resultaat is een kerstdecoratie met veel karakter. Leuk om ieder jaar opnieuw in de kerstboom te hangen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer lezen

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com.